Şimdi Ara

2018 SONY TV (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suphion

2017 XE serisi almak mı yoksa 2018 XF beklemek mi?
    65" istiyorum, o yüzden bütçemi şimdiden biraz aştım bile denebilir
    65XE8505 çek puan vb ile 6700TL civarına geliyor, kafamda 6000TL vardı, üzerindeyim yani, ama değer olsun dedim şimdilik.
    Bu şartlarda 65" için 2018 beklenir mi, beklemeye değer değişiklik olur mu, yeni fiyatlar bütçeyi iyice yamultur mu?

bekleyecekseniz 2018 modellerin fiyatlarının daha yüksek olacağını bilerek bekleyin... dolayısıyla evet, bütçeniz yamulur.

ezbere konuşmak olmaz ama belirttiğiniz modelin yenisinde beklemeye değer bir değişiklik olmaması da çok muhtemel...

ama her şeye rağmen 2018'ler çıktığında bir süre boyunca 2017'leri de stokta bulabileceğiz ve ikisi arasında seçim yapma şansınız da olacak. hatta biraz şanslıysanız alacağınız 2017 model biraz daha indirime de girebilir belki...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

65XE8505 çek puan vb ile 6700TL civarına geliyor, kafamda 6000TL vardı, üzerindeyim yani, ama değer olsun dedim şimdilik.
    Bu şartlarda 65" için 2018 beklenir mi, beklemeye değer değişiklik olur mu, yeni fiyatlar bütçeyi iyice yamultur mu?

bekleyecekseniz 2018 modellerin fiyatlarının daha yüksek olacağını bilerek bekleyin... dolayısıyla evet, bütçeniz yamulur.

ezbere konuşmak olmaz ama belirttiğiniz modelin yenisinde beklemeye değer bir değişiklik olmaması da çok muhtemel...

ama her şeye rağmen 2018'ler çıktığında bir süre boyunca 2017'leri de stokta bulabileceğiz ve ikisi arasında seçim yapma şansınız da olacak. hatta biraz şanslıysanız alacağınız 2017 model biraz daha indirime de girebilir belki...

Cevap için teşekkürler.
    Evet indirime girme ihtimali elbet olabilir.
    Ancak sizce şu an 6700 bu model için uygun değil mi?
    Elde kalan için indirimde de bu defa teşhir/iade vb riski olmasın?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MacGyver.

quote:

Cevap için teşekkürler.
    Evet indirime girme ihtimali elbet olabilir.
    Ancak sizce şu an 6700 bu model için uygun değil mi?
    Elde kalan için indirimde de bu defa teşhir/iade vb riski olmasın?

büyük mağazalar iade-teşhir ürünü size bilgi vermeden satamazlar... kaldı ki satacak olsalar şu anda da satarlar... sonuçta siz depodan açılmamış ürün alacaksınız ve alırken de zaten dikkatli olacaksınız. yani bu durumu değerlendirmeye almayın bile... yeter ki ürün stoklarda kalsın, ki yeni tv'ler çıktığında geçen senenin bütün modelleri bulunabiliyor...

şimdi 6700 tl uygun derim, indirime girer yalancı çıkarım... bilemiyorum belki daha uygun fiyata da verebilirler diye düşünüyorum. belli olmaz bunların işleri...

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Kafaya koydum gibi. Anlık bir reflekse göre artık durum.

• suphion kullanıcısına yanıt
    Tv lere ekleyecek ne kaldı ki? Biraz HDR özelliklerini artırırlar, Dolby Vision olayına belki girerler..

4K bile tam oturmamışken HDR/DOlby Vision vs vs şeyler biraz ticari..

Sony Güzel bir model yaparsa o modeli bir daha üretmiyor öyle garip bir özelliği var..Gelecek modeller hep öncekinden iyi olmuyor, bazen gercekten güzel model gelebiliyor..

Özetle 2017 de beğendiğiniz bir Tv varsa alın zira 2018 de çok fazla birşey ekleneceğini sanmıyorum..Donanım özellikler zaten çok geriden geliyor

Yazılım ise devamlı ilerliyor güzel de Donanım bunu desteklemediği sürece problemlere açık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 12 Mart 2018; 23:21:58 >
  • Haklısınız. Zaten ben de öyle düşünüp akşama doğru aldım.
    Bekle bekle nereye kadar.
    Yeni model mayısa hazirana kadar gelmez.
    Gelince önce fiyat yüksek girer.
    Düşene kadar kış gelir sonra yine yeni modeller konuşulmaya başlar, sonu yok.

65XE8505 aldım.
    Hepsisony GG üzerinden.
    6710 üzerine 100 maxipuanla uygun gibi.
    Hepinize teşekkürler.
  • Arkadaşlar maalesef xf85 ips panelmiş almanya fiyatları cıkmış 43 1099 49 1299 55 1499 65 2299 75 3499 euro olarak açıklanmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suphion kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: meekmentos

Arkadaşlar maalesef xf85 ips panelmiş almanya fiyatları cıkmış 43 1099 49 1299 55 1499 65 2299 75 3499 euro olarak açıklanmış

yapma be :(
  • Valla öle almanya lansmanı yapılmış tvlerin 49xf90 da 1499 euro muş..

• quote:

Orijinalden alıntı: meekmentos

Valla öle almanya lansmanı yapılmış tvlerin 49xf90 da 1499 euro muş..

49xf90'ı Türkiye'ye getirmezler, sanmıyorum.

bu durumda geriye benim alabileceğim sadece samsung 49nu8000 kalıyor, 50 hz olsa da VA panel olması çok daha önemli bence...

43-49 inch tv arayanların bitmeyen çilesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 13 Mart 2018; 18:29:39 >
  • meekmentos M kullanıcısına yanıt
    ips panel mi ... : ( Hic alasim gelmedi simdi :(
    ips panele 4bin 5bin para veremem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 13 Mart 2018; 16:36:24 >
  • Banada sanki boşuna bekliyoruz gibime geliyor..

• hayansame H kullanıcısına yanıt
    ..zaten 4K Tv lerin mantığı, 55 inch üzeri olması..

Mantıken SD ile HD-FHD arsında hissedilen Fark, HD-FHD ile 4K arasında o kadar fazla hissedilmez..Tv ebatı büyüdükçe bu fark hissedilir daha fazla..

50 inch altı Tv lerin 4K olmasının mantığı da yok bana göre..4K yapacam diye özellikleri kuşa çeviriyorlar..

43 inch bir Tv de 4k çok gerekli mi o da tartışılır...

Yani 4K,HDR ekleyip paneli 50 Hz, Motionu 200 Hz, Paneli IPS yapmanın ne artısı var ben emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Mart 2018; 20:56:44 >
  • Güzel hoşta odamıza 55" televizyonu nasıl yerleştireceğiz? Keşke zamanında 49KS8500 alsaydım diye düşünmüyor değilim
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim, daha Büyük Ekran satsınlar diye artık 50 inch altındaki Tv lere önem vermiyorlar..

Örnek misal 49XE9005 gelmedi Türkiyeye, yeni model 49XF9005 te gelmiyormuş??

İnsan neden diye soruyor? Sony bunu üretti ise Türkiyeye ayrı üretmiyor,

Sanki 50 inch altına düşük özellikli birkaç panel getirelim, 55-65-75 inchleri satalım mantığı var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Mart 2018; 21:6:12 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    Hocam 5inc 6inc telefonlara bile gereksiz yere 2k cozunurluk getirdiler. 40inc bi sonyZd9 40xf90 olmasinda ne sakinca olabilir?

16-17m2 ye 55inc tv normal mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 13 Mart 2018; 21:37:27 >
  • hayansame H kullanıcısına yanıt
    İzleme mesafesi önemli, Göz sağlığı için..

Ama maalesef ben izliyorum birşey olmuyor tarzı yorumlar da var

Yorumsuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 13 Mart 2018; 22:32:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Yorumsuz...

Dogru soyluyorsunuz hcoam. Ayni kanaatteyiz sanirim:)

Ne mesafelerden ne tv alanlar oldu,saygi duyuyorum... Hatta para en cok kac ekran almaya yetiyorsa onu al, diyen cok gordum :) 65inc almis eve geliyor 75inc alsaydim keske diyordu :))

Kendi adima ps4 de , 27inc monitorden aldigim keyfi 50inc tvden alamiyorum.

BU arada xf85 serisinin 75" 85" olanlar VA panel :/ 43"ips

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 14 Mart 2018; 1:18:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

quote:

Orijinalden alıntı: istanbul_s

Yorumsuz...

Dogru soyluyorsunuz hcoam. Ayni kanaatteyiz sanirim:)

Ne mesafelerden ne tv alanlar oldu,saygi duyuyorum... Hatta para en cok kac ekran almaya yetiyorsa onu al, diyen cok gordum :) adam 65inc almis eve geliyor 75inc alsaydim keske diyordu :))

Kendi adima ps4 de , 27inc monitorden aldigim keyfi 50inc tvden alamiyorum.

BU arada xf85 serisinin 75" 85" olanlar VA panel :/ 43"ips

O 65" alıp keşke çok fiyat farkı olmasada 75" alsaydım diyenlerden biride benimBen o hatayı yillar once birkere yapip dilim yandi "kardes o mesafeye 55" cook buyuk 46" al " diyenleri dinleyip aldim ve 2 ay sonra TV bana monitor gibi gelmeye basladi birde filmlerde siyah barlar eklenince iyice ufaldi,cunku goz belli bir sure sonra alisiyor ve ufak geliyor.Sonucta sabahtan aksama kadar tv izlemiyoruz belli bir saatimiz var ve onuda en keyifli sekilde degerlendirmek istiyoruz sahsen ben oyleyim yani.Artik TV'ler okadar gelistiki 65" TV'de 1080p kaynak icin optimum izleme mesafesi 2.50 - 3 metre kabul ediliyor.Bu arada gozlerimde gayet iyi herhangi bir sorunum yok ki goz sagligini korumak icin mesafe disinda; dinlendirici gozluk kullanirsin,zifiri karanlikta degilde "bias lighting" gibi ledler kullanarak goz yorgunlugunu engellersin is sadece mesafe ile bitmiyor gerekli onlemleri almazsan 5 metredende olsa gozun yine bozulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 14 Mart 2018; 0:48:0 >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.