Şimdi Ara

2018 SONY TV (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.959
Cevap
47
Favori
167.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Saygi duyuyorum hocam. gule gule kullanin eskitin insallah. Tabiki renkler zevkler tartisilmaz :) 2-3 saatlik sadece film icin elbette dediginiz ölcüler makul gelebilir. Ama esim calismiyor mesela,evde cok vakit geciriiyor, ister istemez bazi gunler sabahtan aksama kadar tvye baktigi bile oluyor. Bazen onuda dusunuyor. Acaba zarari olurmu diyede korkuyorum. 16-17 m2lik odada 50"tv bile bana bi kaba cok yer kabliyormus gibi geliyor. Salonum tam hatirlamiorm 32m2 kdar orada hic siritmiyor.(ama orayida eşim kullandirmiyr:)

oturma odasinda izleme mesafem 2.20cmdi, 50inc ekran cok geliyordu. (sattim) suan pioner 428xd kullaniyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayansame -- 14 Mart 2018; 1:27:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayansame

Saygi duyuyorum hocam. gule gule kullanin eskitin insallah. Tabiki renkler zevkler tartisilmaz :) 2-3 saatlik sadece film icin elbette dediginiz ölcüler makul gelebilir. Ama esim calismiyor mesela,evde cok vakit geciriiyor, ister istemez bazi gunler sabahtan aksama kadar tvye baktigi bile oluyor. Bazen onuda dusunuyor. Acaba zarari olurmu diyede korkuyorum. 16-17 m2lik odada 50"tv bile bana bi kaba cok yer kabliyormus gibi geliyor. Salonum tam hatirlamiorm 32m2 kdar orada hic siritmiyor.(ama orayida eşim kullandirmiyr:)

oturma odasinda izleme mesafem 2.20cmdi, 50inc ekran cok geliyordu. (sattim) suan pioner 428xd kullaniyoruz.

Teşekkür ederim hocam,çok uzun süre tv izleniyorsa evet yakın mesafeden büyük ekranlar sıkıntılı olur.Aslında izleme mesafenize göre (2.20m) 50" idealmiş fakat rahatsız ettiyse izleme keyfiniz kaçar.Malesef küçük boyutlarda iyi bir TV bulmak zor ve genelde üreticiler iyi modellerini 55" 65" standart olarak üretiyorlar.Büyük boyutlarını astronomik rakamlara çıkartırken daha düşük boyutlarında ise üst seviye modelleri kullanmıyorlar.Bu arada Sony'nin geçen senede yaptığı gibi 49"xe,xf üretipte Türkiyeye getirmemesi büyük bir ayıp.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 14 Mart 2018; 2:42:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LuqueTr

Güzel hoşta odamıza 55" televizyonu nasıl yerleştireceğiz? Keşke zamanında 49KS8500 alsaydım diye düşünmüyor değilim

ben de aynı ikilemde kalmıştım... ama onda da bir sürü sorun vardı. özellikle ışık sızdırma o tv'de kronikti ve kesinlikle ortalamanın üzerindeydi. ayrıca forumdan birkaç kişinin paneli ortasından yarıldı, fotoğrafları konusunda var, o sebeple soğumuştum.

ama ondan sonra VA panel 100 hz başka tv gelmedi... görünen o ki hala da gelmeyecek.
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    herkes bizim gibi va panel, 100 hz, led aydınlatma tipi vs bakmıyor, tv alırken önce panel boyutuna ve markasına bakıp alıyorlar.

örneğin,

x marka 49" 5000 tl ise,

y marka 55" 5000 tl ise

x markasının şansı kalmıyor ya da çok çok azalıyor...

arz talep meselesi...

dolayısıyla 43-49" iyi modelleri Türkiye'ye getirmiyorlar... çünkü halkımızın kafası sadece "almışken daha büyüğünü alayım" a çalışıyor.
    merhabalar
    büyük ekran satmak için 50 inç e önem vermiyorlar değil, yurdışında 50'' te de üst modeller var ama malesef Türkiye de 5bin, 6bin tl civarında fiyatlarla 50'' alacak müşteri sayısı az oluyor, Sony Türkiye bu sebepten dolayı adetli stok alımı yapamıyor, çünkü Sony Avrupa 'da Sony Türkiye yi bir müşteri olarak görüyor, Sony Türkiye de ülke şartlarında satabileceği ürünleri getirtiyor, her marka için bu böyle, bu işin içinde olan biri olarak bende aynı görüşteyim, bu tv lerin bu fiyatlarda olmasının sebeplerini az çok biliyoruz, Türkiye de kur ve vergi fiyatları her alanda, her üründe yurdışından hangi ürün gelirse gelsin yükseltiyor.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    dediğiniz de çok haklısınız, mağazada bunu çok yaşıyoruz, mağaza girişinde üst modelleri sergiliyoruz, müşteri gelip x markada daha ucuz sizde niye pahalı diyor, biraz araştırsa Sony de de o fiyat aralığında tv ler bulabilir, bu bence bizim insanımızla alakalı, okumuyoruz, araştırmıyoruz, bilgisiziz ve hala müşteriler markaları kıyaslarken oda 4k bu da 4k gözüyle bakıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarioGomez -- 14 Mart 2018; 11:9:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MarioGomez

merhabalar
    büyük ekran satmak için 50 inç e önem vermiyorlar değil, yurdışında 50'' te de üst modeller var ama malesef Türkiye de 5bin, 6bin tl civarında fiyatlarla 50'' alacak müşteri sayısı az oluyor, Sony Türkiye bu sebepten dolayı adetli stok alımı yapamıyor, çünkü Sony Avrupa 'da Sony Türkiye yi bir müşteri olarak görüyor, Sony Türkiye de ülke şartlarında satabileceği ürünleri getirtiyor, her marka için bu böyle, bu işin içinde olan biri olarak bende aynı görüşteyim, bu tv lerin bu fiyatlarda olmasının sebeplerini az çok biliyoruz, Türkiye de kur ve vergi fiyatları her alanda, her üründe yurdışından hangi ürün gelirse gelsin yükseltiyor.

Dediklerinizde haklısınız belki ama, Sony Eurasia/Türkiye..gibi Türkiyeye Sony getirenler biraz kamuoyu yoklaması yapsalar, Forumları dolaşsalar aslında örnek olarak 49XE9005 modeline çok talep var, gelse çok rahat satarlar..

Diyelim Sony Türkiye getirmedi, en azından sayfasından Talep Formu açsın, ciddi olanlardan parasını da alsın, belli bir sayıya ulaşınca da getirsin?

Nasıl bazı cihazlar/oyunlar için ön ödeme alınıp ürün gelince gönderiliyor?

Bunu da mı yapamıyor?

Amozon Türkiye biraz daha Türkiye ile olan ticaretini geliştirse/ biraz daha kanunen güvence verse sony eurasiaya da gerek kalmayacak ya neyse :)

49XF9005 modeli için de geçerli bu..

2-3 metreden Tv izleyecek biri için 49 inç ideal mesafedir, yeri olan 55-65 alıyor zaten..

Edit: Ekleme : Birinin 10-20-100 adet 49XE9005 getişrmesi çok pahalıya mal olabilir ama Sony Eurasia gibi bu işin ithalatını yapanlar, diğer modellerin yanına 50-100 kutu XXX model getirtmelerinde masraf olmasa gerek?

Yani istense yapılır..Ben farklı ticari kaygılar var diye düşünüyorum..SOny Global diyoruz ama Sony Locali yaşıyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 14 Mart 2018; 13:17:23 >

• burada sıkıntı 49 inç teki 9 serisini Türkiye ye adetli alamamaları, Avrupa 20-30 adet göndermez, az adet getirse fiyat daha da yükselir, çok talep dediğin 50 yi geçmez bence, Türkiye de de 6bin e 49xf9 serisi alacak müşteri çok çok azdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben konuya biraz daha farklı bakıyorum

4k çözünürlük için

65 inch tv de
    pixel pitch 0,372mm
    pixel density 26ppcm

49 inch tv de
    pixel pitch 0,279mm
    pixel density 35ppcm

iki boyut arasında %35 fark var

daha bunun piksel küçüldükçe sürme zorlukları resim işleme vs vs.
    bir sürü zorluk da cabası

daha masraflı daha zor üretip daha düşük fiyata satmak mı ?
    yoksa daha kolay daha büyük üretip daha yüksek fiyata satmak mı ?
    boyut küçüldükçe mantıklı fiyat tutturabilmek için neden bir sürü (faydalı ve gerekli) özellik kırpılıyor ?
    neden market daha büyük daha pahalı tv lerle zorluyor cevap bence birazda bunda gizli
  • recep R kullanıcısına yanıt
    O bahsettiğiniz üretim durumu, ilk modellerde oluyor..Bunu bir Maliye uzmanı ders olarak anlatmıştı..İlk üretilen model Pahalı olur, ARGE, yeni üretim test deneme vs vs ama sonra seri üretime geçtikçe maliyet azalır..

Ayrıca küçük Tv ler, izleme mesafesi de göz önüne alınırsa pikselleşmenin pek farkedilmediği boylarda olduğundan çok fazla ince resim işlemeye gerek olmaz, tam tersi panel büyüdükçe pikselleşme fark edileceği için araya kare ekleme-doldurma resim düzeltme vs teknikler daha çok devreye girer..

Yine küçük panelde arka aydınlatma pek problem olmasa da panel büyüdükçe Aydınlatmada problemler ışık sızması,bulutlanma olarak geri döner..Çünkü Aydınlatılacak alan büyüktür..

Aslında 40-42-43 incleri direk Full HD, 49-50 ve üstünü 4K yapmak daha mantıklı
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    hocam malesef sesimizi duyuracagimiz bir mercide yok. Sony en ust yetkilisiyle iletisime gecmek lazim.

• hayansame H kullanıcısına yanıt
    Sonyde yetkili kimseye ulaşamazsınız..Maillere baktıklarından bile emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Mart 2018; 1:45:3 >
    4k ile tv boyutun pek bir bağlantısı yok aslında. İzleme mesafesiyle alakası var. 4K ile FHD arasındaki farkı hissedebilmek için de bu tarz tvlerin yakından kullanılması gerekiyor. Ama ülkemizde yakından tv izleme gözlerin bozulur mantığı hala aktif olduğundan. 4k nın farkı pek anlaşılmıyor. Adam 5-6 metreden bahsediyor 55" için. Halbuki 55" için ideal izleme mesafesi 2.5 metrenin üstünde olmamalı. Amaç zaten yakından izlediğin halde o görüntüde pixelleşmeyi görmemek. 5 metreden 55" 4k tv alcaksanız boşuna almayın bence. Ben 135cm den 49" KS8500 kullandım. Acayip keyifliydi. Keşke lanet tv sorunlu çıkmasaydıda şu 1 senelik tv arayışına düşmeseydim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 15 Mart 2018; 17:49:56 >
  • majesthion kullanıcısına yanıt
    Tv, maximum uzak mesafeden izlenmeli, tv ışığı, hareketler göz yorgunluğu baş ağrısına sebep olabilir..

Bana birşey olmaz diyorsanız buyrun 1 metreden izleyin..Ama genel konuşmamak lazım..

Herkesin göz yapısı farklıdır...

Yanlış bir algı var :

4K panellerde yakından bile bakılsa görüntü bozulmaz...

Bu söz heryerde geçiyor güzel ama anlatılmak istenen Yakından izleyin değil, yakından pikselleşme olmaz demek..Çözünürlük ile alakalı Göz ile değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Mart 2018; 20:36:26 >
    20" 60 cm

55" X cm
    -----------------

55 x 60
    x=--------
    20

X= 165 cm

Bu mudur? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 15 Mart 2018; 20:47:6 >
  • @BJK@ kullanıcısına yanıt
    Üst mesajımda da dediğim gibi siz 1 metreden de izleyebilirsiniz, sağlık sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Mart 2018; 21:43:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: majesthion

4k ile tv boyutun pek bir bağlantısı yok aslında. İzleme mesafesiyle alakası var. 4K ile FHD arasındaki farkı hissedebilmek için de bu tarz tvlerin yakından kullanılması gerekiyor. Ama ülkemizde yakından tv izleme gözlerin bozulur mantığı hala aktif olduğundan. 4k nın farkı pek anlaşılmıyor. Adam 5-6 metreden bahsediyor 55" için. Halbuki 55" için ideal izleme mesafesi 2.5 metrenin üstünde olmamalı. Amaç zaten yakından izlediğin halde o görüntüde pixelleşmeyi görmemek. 5 metreden 55" 4k tv alcaksanız boşuna almayın bence. Ben 135cm den 49" KS8500 kullandım. Acayip keyifliydi. Keşke lanet tv sorunlu çıkmasaydıda şu 1 senelik tv arayışına düşmeseydim.

ks8500 ile ne sorun yaşadınız?

son yıllarda istediğimiz özelliklerde bir tane 49" tv satıldı, onda da sorun açısından yok yok maşallah...

• MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Ne yoktu ki. Bulutlanma. Flashlighting. Kasada açık vardı. Cayma hakkını kullanarak iade ettim.
    Mantıken ortalama bilgisayarlarda kullanılan monitör 22-24-27" arası değişiyor ve izleme mesafesi, kullanma mesafesi genelde 40-50cm civarı. 27" e 50cm kimsenin sorun yaşadığını görmedim daha kendim de dahil. 27" e 50cm uzaklık sorun olmuyorsa. 55" e 200~250 cm uzaklık neden sorun olsunki. Kaldı ki tv yi günde 3-4 saatten fazla kullanmayacaksınız belki. Bence fazla abartıyorsunuz. Bu arada ps4 te 55" yerine 27" ten daha fazla zevk alan arkadaş zaten ps4 ün 4k sı da muamma. Daha fazla zevk alman normal yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Majesthion -- 16 Mart 2018; 17:15:32 >
  • Biraz önce sony bayisi ile görüşmeme istinaden bu senede maalesef Sony, 49"XF90 serisi Türkiye'ye getirmiyormuş :(
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.