Şimdi Ara

2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.543
Cevap
21
Favori
196.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QRX

İnternette 190 tl olan lastige lastikciler 225 istiyor. Sizce internetten mi alıp taktirayim?

İnternetten alırsanız 140 TL daha az ödeyeceksiniz fakat takma+otel parası 100 TL tutacak ama lastikçiden alırsanız muhtemelen takma+otel parası almaz. Onları hesap edip alın.
  • 185/55/r15 ebatlarında fiyat performans lastik tavsiyesi istesem .

petlas hariç.

kışlık lastik mevcut fakat yılda en az 20-25bin km yol yapacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiat palio van tipi aracima temiz cikma lastik ariyorum. İstanbul anadolu yakasinde en uygun nerede bulabilirim m? Ebatlar 175 65 14.

• quote:

Orijinalden alıntı: NextMove

2018 ADAC Summer Tyre Test - 205/55 R16

Test Summary

Best tyre for dry roads Hankook Ventus Prime 3 K125

Best tyre for wet roads Bridgestone Turanza T001 Evo

The best tyre overall Michelin Primacy 3

The lowest fuel use Vredestein Sportrac 5 / Continental Premium Contact 5

The most comfortable Nexen N Blue HD Plus

The lowest wear Michelin Primacy 3

Hankook bayagi bir yatirim yapti, michelin istemiyorsan Hankook tercih edilebilinir.

quote:

Hankook high-end tyres made in European production in standard and runflat versions for the original equipment of the new Mercedes-Benz C Class
    Tyre manufacturer Hankook has been selected as the original equiper for the new edition of the Mercedes-Benz C Class. As of the market launch, the brand new high-tech limousine in size 17 inches will be equipped with the high-end product Ventus S1 evo2. For the first time, Hankook’s flagship will be used both in the standard version as well as with Hankook’s own runflat system made in European production. In addition to high wet grip, low noise and rolling resistance, the focus was primarily on a high comfort level when developing the tyres, especially for the runflat version.

bir de lastikciye falan sorma hangi lastik diye, ben ne zaman sorsam soyledigi lastik listelerde bile olmaz.

teşekkürler

• veilben kullanıcısına yanıt
    Rica ederim keyifli sürüşler.

• Geçen hafta bir arkadaşım 185 60 15 Ölçülerinde FALKEN SN 832 Lastik almış ve aracına takmış tanesi 185 TL den Etiket değerleri, C A 69 db. Lastikleri çok beğenmiş, özellikle çok sessiz olduğunu söylüyor, fiyatı da bence çok uygun çünkü aynı ölçülerde ben Goodyear EGP Performance lastiklerini 290 TL ye aldım tanesini.
  • Ben de yenileyeceğim 185/65/15 tercihim lassa greanways den yana olacak gibi.
  • arkadaslar lassa driveways düşünenler icin gittigidiyorda günün fırsatlarında indirim var
    205 - 55 - 16 4 tanesi 774 tlye geliyor bence fiyat cok güzel ayrıca axese 50 tl de chippara var
    hepsi burada 4 adet 827 tl
    kolay oto 4 adet 835 tl

ancak gittigidiyor lastikte garanti bonusa taksit yapmıyor ne sacma bir işse taksit olmadıgı icin alamadım
  • merhaba;

aynı lastik ebatlarında(225/45/17) lastik bakıyorum, eski lastiklerim çok eskidiği için kışlıkları takarken çıkan yazlıkları çöpe attım.

aracım 2014 audi a3 sedan, eleye eleye seçenekleri üçe düşürdüm;

Nexen n'fera SU1: Islak kavrama A, yakıt ekonomisi D ses 69db fiyat 285 TL
    Falken ze914 :Islak kavrama A, yakıt ekonomisi E, ses 68db fiyat 260 TL
    Goodyear eagle f1 asymetric 3: Islak kavrama A, yakıt ekonomisi C, ses 69db 385 TL

hala karar veremedim, şimdiye kadar bilindik markalar dışında hiç lastik satın almadım aldığım en ucuz lastik pirelli idi.

kullandığım en kötü lastik dunlop sportmax sp'ydi(a3 sedanın fabrika lastiği para verip almadım).

sanki markaya para veriyormuşuz gibi bir hisse kapıldım, o yüzden seçeneklerde falken ve nexen var, kağıt üzerinde çok iyi lastikler kullanıcı yorumları iyi youtube'da yurtdışı test videolarında iyi ama insan bir türlü güvenip tamam bunu alıp takıyorum diyemiyor.

eagle f1'in farklı versiyonlarını başka araçlarımda kullandım, eski versiyonları bile viraj performansında rakip tanımaz ama eskileri uğultu yapardı şimdi onu da çözmüşler gibi, gönülden geçen goodyear ama herkeste olabildiği gibi benim de hali hazırda elim biraz sıkışık. o yüzden kararsızlık yaşıyorum.

siz de bu üç lastiği değerlendirebilirsiniz bütçeniz ve beklentinize göre.

yada karar verip aldıysanız beni de kurtarın bu kararsızlıktan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkrapsodi -- 19 Mart 2018; 16:45:18 >

• 185 60 15 lastik için çok kafa yordum... En nihayetinde dunlop ve nokian line arasında kaldım...

Nokian almaya gidip 190×4 e sava intensa alıp çıktım...

Benim için çok saçma bir lastik alma süreci oldu hayırlısı diyeyim...

Lastik 2018 ... Üretim yeri Slovakya mı Almanya mı diye bakarken Türkiye çıktı...

• Bende Petlas yada lassa almayı düşünüyorum Continental benim için bitmiştir.

• selamlar arkadaşlar, aracımda 2015-7.hafta üretim nokain line suv lastik var. Lastikleri 2016başında aldım ve yaklaşık 50.000km yaptı. Fotolardaki aşınmaya bakarsak DSI göstergeye göre 5mm diş var görünüyor. Ancak geçenlerde patlak ve rot-balans yaptırmak için uğradığım lastikçi abi nokianlar çabuk çatlıyor, mutlaka değiştir dedi ve kanallardaki çatlakları gösterdi. İzmir'in sıcağı malum etkilemiş olabilir. Sizce acele değiştirmeme gerek var mı? Bu arada aracı eşim kullanıyor; ani bir durumda bunu da düşünmek lazım. Hiç olmazsa yaz sonunu çıkarır mı sizce?

• darkrapsodi D kullanıcısına yanıt
    Mali acidan sorun yoksa g.y assy.3 varken diger yazdiginiz urunlere bakmayin bile.

Elma ile armut karsilastirmasi olmis biraz.

• froster2006 kullanıcısına yanıt
    şöyle ki mali açıdan biraz sıkıntılı şu aralar o yüzden daha uygun alternatiflere bakıyorum ama herhalde yine sonunda güvenemeyip assy. 3 alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

185 60 15 lastik için çok kafa yordum... En nihayetinde dunlop ve nokian line arasında kaldım...

Lastik 2018 ... Üretim yeri Slovakya mı Almanya mı diye bakarken Türkiye çıktı...

Hocam çok özür dilerim, sonuçta alınmış alınmıştır ama bu lastiğin etiket değerleri Yakıt verimliliği F, ıslakta C ve 69 db, bence etiket değerleri çok kötü nasıl bu lastiği almaya karar verdiniz acaba? Üstteki mesajımda yazmıştım arkadaşım geçen hafta Falken sn 832 Model,185 60 15 ölçülerinde Lastiği tanesi 185 TL den almış internet üzerinden ve etiket değerleri "C", "A", ve 69db keşke biraz araştırsaydınız.

• Arkadaşlar merhaba yeni konu acmak istemedigim icin buraya danışmak istedim elimde 205/55/16 ölcülerinde seat leon marka aracıma uygun continental marka lastik bulunmakta bunun yanına 2 adet farklı marka lastik takmanın ne gibi sakıncıları olur bazı arkadaslar fren muaynesinde sıkıntı oldugunu bazıları ise olmadıgını söylemisler bu konuda net bir bilgi yok bunun dısında ne gibi sorunlar olusabilir tekrar continental almayı düsünmüyorum iki farklı aractada lastik yarılması durumuyla karsılastım bunuda belirtmek istedim diger 2 lastik icinde öneri ve tavsiyeleriniz bekliyorum bursada bildiginiz iyi servisler varsa aracımada lastikleri orada taktırmayı düşünüyorum mobilden girdim yazım hatalarım için kusura bakmayın şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: True_Sun

185 60 15 lastik için çok kafa yordum... En nihayetinde dunlop ve nokian line arasında kaldım...

Hocam çok özür dilerim, sonuçta alınmış alınmıştır ama bu lastiğin etiket değerleri Yakıt verimliliği F, ıslakta C ve 69 db, bence etiket değerleri çok kötü nasıl bu lastiği almaya karar verdiniz acaba? Üstteki mesajımda yazmıştım arkadaşım geçen hafta Falken sn 832 Model,185 60 15 ölçülerinde Lastiği tanesi 185 TL den almış internet üzerinden ve etiket değerleri "C", "A", ve 69db keşke biraz araştırsaydınız.

Hocam akıl tutulması derler ya sanırım o oldu... :)

Motorsiklet imde savadan memnundum üstüne 2018 Türkiye üretim olunca bide nokian 250 vermek yerine 190 olunca bi ambele oldum aldım...

Şimdi yeni teknoloji ile daha iyi performans verir umudu ile kullanacağız bakalım...

Aşırı kısa süre kullandım şimdilik sadece diyebileceğim sert bir lastik değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 20 Mart 2018; 10:18:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: transglobal

selamlar arkadaşlar, aracımda 2015-7.hafta üretim nokain line suv lastik var. Lastikleri 2016başında aldım ve yaklaşık 50.000km yaptı. Fotolardaki aşınmaya bakarsak DSI göstergeye göre 5mm diş var görünüyor. Ancak geçenlerde patlak ve rot-balans yaptırmak için uğradığım lastikçi abi nokianlar çabuk çatlıyor, mutlaka değiştir dedi ve kanallardaki çatlakları gösterdi. İzmir'in sıcağı malum etkilemiş olabilir. Sizce acele değiştirmeme gerek var mı? Bu arada aracı eşim kullanıyor; ani bir durumda bunu da düşünmek lazım. Hiç olmazsa yaz sonunu çıkarır mı sizce?

O lastik bitmiş hocam , biran evvel değiştirin .

• transglobal T kullanıcısına yanıt
    Daha 3 senelik lastik ne bitmesi 50bin normal bu yazı çok rahat geçirir

• P.Escobar kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

Elbette en ideal olanı aracın 4 lastiğinde de aynı marka model ve ölçüde lastik bulunması ama farklı lastikler kullanacaksanız önler 2 aynı, arkalar 2 aynı yapmalısınız. Bu şekilde muayeneden sorun yaşamazsınız.

Tüvtürk'ün sitesinden ilgili bölüm şöyle diyor;

Farklı lastik markaları nedeniyle araç muayeneden kalıyormuş! Doğru mu?
    Yanlış,
    TÜVTÜRK Araç Muayenesi’nde lastiklerin diş derinliği kontrol edilir, lastik diş derinliği1.6
    mm (motosikletlerde 1 mm) altında ise araç muayeden kalır.
    Lastik desenlerinin farklı olması “Ağır Kusur” değildir.
    Lastiklerin durumu kontrol edilir; lastiklerde araç güvenliğini tehlikeye atacak yıpranma,
    patlama, hasar var ise “Ağır Kusur” olarak muayene raporu tutulur.

http://www.tuvturk.com.tr/images/paylasimlar/pdf/ilanlar/arac-muayenesi.pdf

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.