Şimdi Ara

2019-2020 YKS HAKKINDA MERAK ETTİKLERİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar benim baya bi sorum var cevaplarsanız gerçekten büyük sevaba girmiş olursunuz öncelikle kendimden bahsetmem gerekirse adım berk 19 yaşında hala lise okuyorum nasıl diye sorduğunuzu duyar gibiyim açıktan okuyorum ama bu sene kesin bitti gibi bir şey o sebeple hazırlanmak istiyorum 5. 6. sınıfta türkiyede derecelerim var il birinciliği 200.lük felan filan yani temelim sağlamdı ama sonra babamın iflasından sonra baya bir psikolojim bozuldu istanbulda bir liseye gitmem beklenirken ticaret lisesini bıraktım ama kafama dank etti kendimi toparladım soracağım soruları 1,2,3 vs numaralandırdım cevaplarsanız gerçekten çok iyi olur duamı alırsınız
    1- ders programı nasıl yapabilirim
    2- hangi kitapları almalıyım ne alacağım konusunda en ufak fikir yok
    3- eskiden ygs lys vardı işte bir süre birini bir süre diğerine çalışıyordun şimdi nasıl
    4- youtubeden kimleri izlemeliyim

gerçekten hiçbir bilgim yok 2 senedir kitap açmadım yol gösterecek arkadaşlardan yorum bekliyorum lütfen saçma yorumlar yapmayın teşekkürler şimdiden

• Hocalara geldik ile başlayabilirsin.

Biyoloji için selin hoca, fizik için umut öncül ve kimya için kimya özel kanalları güzel.

Ders programı senin bileceğin iş. Önerim haftalık olarak bitirmen gereken konuları belirlemen. Mesela bu hafta fizikten dinamik, matematikten ikinci derece denklemler falan bitsin diye belirle ve o hafta belirlediklerini bitir sarkıtma. Uzun vadeli çalışma programı yapma kısa vadeli çalış.

Kitap konusunda forumda sağlam öneriler döner herkesin önerdikleri de üç aşağı beş yukarı aynı. Temelin var mı onu bir düşün. Karakökün sıfırdan serisi kitapları var onları bir incele. Eğer ki çok basit ise antrenmanlarla matematik serisi vardı ona bir bam baya bir çözen kişi gördüm. Alanını belirtmemişsin ben mfci olarak konuşuyorum. Biyoloji için selin hoca ve hocalara geldik kanallarını kullanabilirsin. Hocalara geldikte eski videoları var erkek hoca anlatıyor adını unuttum. O videoları izle o adam çok sağlam. Özet çıkararak git olmadı aselin biyoloji defteri var o güzel onu alabilirsin. Fizik için en iyisi umut öncül ama fizikte cidden temel atman gerekir. Bir fizik özürlüsü olarak temel için tavsiye edebileceğim bir yayın yok ama fizikte fasiküllerle ilerlemen yararına olur. Kimyada da en iyisi palmedir. Kimya özeldeki adam mantığı ile anlatıyor biraz yavaş anlatıyor ama cidden güzel. Zorlandığın konularda da fasikül çözebilirsin. Organik kimya, hız ve denge konularında ihtiyacın olur gibi. Apoteminin iyi olduğunu duymuştum. Ayrıca ayt matematik için limit türev integral fasikülleri çözmeni öneririm. Apotemi iyidir. Endemiği de övüyorlar. Sonuç yayınlarının fasikülleri de iyidir ben seviyorum.temeli olmayanlara daha yakın geliyor.

Geometri için tavsiyem sonuç yayınlarının üçgenler fasikülünü al bir de karakökün 0dan geometrisini al. İkisini çöz. Üçgenleri iyi kavra çünkü geometrideki her şey üçgenlerden çıkma aslında. Eğer az buçuk geometri yaparım diyorsan 0dan karaköke gerek yok ama üçgenleri kesinlikle çöz.

Şimdiden başla çalışmaya erken kalkan erken yol alır. Burdaki en kritik nokta sakın sınava az kala esnetme ve bol bol tekrar yap. Çalıştığın konuları unutma tekrar et. İlk sınav için bilgi o kadar önemli değil hızlı olman gerek. Çünkü bilsen bile yetişmiyor o lanet sınav. Ayt ağırlıklı çalış bu forumda ilk sınavı 50 bin olup ikinci sınavla 10bine çeken çok. ilk sınavı 10bin olup ikinci sınavla 50bine düşen de çok.

Mebin kazanım testleri var onları çıkarttır çöz. İnternetten ebada meb kitapları var onları karıştır sözel konuları onlardan çalış. Eskiden m*l gibi kitap yaparlardı son 2senedir düzgün kitap basıyorlar soruları da ordan soruyorlar.

Burdakilerin tavsiyelerini dinle ama dediklerine kulak asıp moral bozma. Gelip sana yapamazsın ki eheheh diyenler olacak kesin. Mesela 300binden mezuna bırakmış adama diyorlar en fazla 60 bin. Daha bugün gördüm çocuk b*k gibi obp ile 10bine çekmiş mezun senesinde. Geçen sene 4işlem önceliğini bilmezken üstelik. Meslek liseli insanlar tıp kazanıyorlar yok atlasa girip göz atabilirsin verilere. Girenler hangi senede liseden mezun hangi okuldan gelme yazıyor orda. 1994 senesinde liseden mezun olmuş adam gördüm gazi tıptaydı sanırım daha geçen sene girmiş. Her şey senin elinde. İstediğin yer olmazsa da tekrar tekrar gir sınava. Her zaman bir aksilik çıkar hayatta. Sınav anında başına bir şey gelir. Sonucu ne olursa olsun takmadan ilerle yani. Benim temelim vardı mesela. Ama ben üstüne zerre koyamadım hep aynı konuları çalıştım, hep aynı soruları çözdüm. Limitlerimi zorlamadım. Bir süre sonra benden geridekiler de bana yetişti hatta geçtiler de. Bu sınavın taktiği gerçekten bu. Eğer önüne koyduğun testte hiç takılmadan ilerliyorsan bir sorun var. aldığın yayınevindeki sorular kolay mı geldi yarıda bırak ya da bir an önce bitir. Çünkü seni zorlamayan sorularla uğraşırsan yerinde sayıyorsun. Takıldığın soruyu günlerce çözmeyw çalış. Çünkü bazen haftalarca uğraşıp çözdüğün sorunun sana katkısı 100 soruya bedel oluyor.

Başarılar dilerim yoluna taş koymak isteyen çok olur ama yılma. Sen yılmazsın zaten. O kadar kötü şeyden sonra kendine yeni bir sayfa açmak isteyen birine bu sınav koymaz çözemediğin soruları buranın soru çözümüne atabilirsin ya da bana mesajla yolla ben hallederim çözebildiklerimi. Dershaneye gideceksen ordakiler de yol gösterir sana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkür ederim cevabınız için tmciyim bu arada kitaplar konuısunda ve program konusunda çok takıldım
  • aesk34 A kullanıcısına yanıt
    tm'ciysen matematiğe ağırlık ver knk, edebiyattan tarihten coğrafyadan önce matematiği hallet bile diyebilirim, 0 tm bilgisiyle 4000. oldum sırf matematik ve tyt sayesinde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Duzenli calisabilirsen kendini hizlica toparlayacagindan eminim. Ama 2020'ye kadar yks kalir mi emin degilim. İc camasiri degistirmedigimiz kadar sistem degistiriyoruz.

• 4SenelikMEZUN kullanıcısına yanıt
    edebiyat için limit el kitabın olsun veya yayındenizi de olabilir 3 kaynak mutlaka olsun elinde veya 4 limitten el k. önce konuya çalış bi kağıda özet çıkar ardından limit soru bank. ile basla çözmeye ama el kitabından baka baka zaten sorular kendini tekrarladıgı içinde öğrenmiş olacaksın 2. soru bankasında pişirirsin hiç el kitabına ihtiyaç duymadan çünkü sorular hep aynı 3. de pekişmiş olur. Tarih için youtube da hafıza teknikleri falan vardı onu önerebilirim coğrafya için yavuz tunayı veya hocalara geldiği dinleyebilirsin. matematik için atölye matematik var ama suan mat2 konuları tam değil. geometri için kesinlikle metin hocam ve kenan kara.
  • Hocam şu saatte şöyle çalışcam diye program yapma.

Şöyle yap : Ekim ayı 4 hafta. Bu ayın ilk haftasında matematikten polinom, tarihten şu şu konuyu, edebiyattan şu şu konuyu bitiricem. Bu hafta o konular bitecek sonraki haftaya sarkıtma yok.

Çözdüm o hafta bitti. Ekimin ikinci haftasının başında o haftanın konularını belirlicem. İşte bu kez de mattan denklemleri, tarihten bunları şunları çalışcam diye. Böyle her dersten bir kaç konu belirle ve o hafta bitir. Eğer detaylı bir program yaparsanız, hani şu saatte şunu yapcam diye olanlardan, uymanız zor olur. Bunun yerine haftalık bitireceğiniz konuları belirleyin ama sınava 1,5-2ay kala bitmiş olsun konularınız. Sonra hep deneme abanırsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS 2019 SONUÇLARI [ANA KONU]
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.