Şimdi Ara

2019 Audi A6, Passat, e-class kullanıp, kumho kormoran marshal lastik almak... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iphone xs max sahibi olup kontörü olmamak gibi bir şey
  • Kormoran yazinca adi sani duyulmamis Cin markasi diye dusundum ve merak ettim.
    Lastikleri gorunce sasirdim dis sekillderi baya komplex duruyor. Kis lastigi falan var.
    Gordumki sahibi zaten Michelinmis.

Hocam zengin olmak demek bosa para harcak dmek degildir. Yag meselesi icin diyorum ucuza buluyorsa tabiiki alir.

Lastik konusu ise bence abartiyorsunuz. Yaptiginiz tarife uyan Komoran lastik alan, ucuz yag arayan ve 2019 model luks arabay binen kisi sayisi bence baya azdir. Mutlaka vardir ama genelleyecek kadar cok degidlri.
    Ztaen bir yillik arabaya neden lastik gereksin.
  • Vokswagen Caddy 1998 model kamyonetimde Michelin marka lastikleri 10 yıl boyunca kullanıp memmun olmuş biri olarak bu adamı kınıyorum, ebatı pahalıdır tamamda arabada pahalı o ebatda o arabayı iyi bir lastikle yolda tutabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: timbereagle

KUMHO orjinal Ekipman olarak geldiği araçlar;

Audi Q5
    BMW 5 Series
    Mercedes E220
    Volksawagen Atlas (VW'nin En büyük SUV si)
    vb

Ya Trol ya da kör cahil

Ayrıca Kormoran bir Michelin Markasıdır.
    Hocam Kumho kotu demek icin soylemiyorum ama ureticiden en iyi lastikle gelmiyor araclar.
    Genelde en ucuzu ve en az yakit tuketimi verebilecek lastikle geliyor.

Bu da baska konularda sikintilar cikariyor. Yeni araclarin yuzde 90ni icin ustunde gelen lastikten cok daha iyisni satin alabilirsiniz disaridan.

Edit: BU arada onemli olan marka degil. Ben 7-8 yil once Hankook pek bilinmedigi zamanlarda arastirammai yaptim bir modeli hosuma gitmisti testlerine baktim Michelin, Conti vs. gibi markalardan daha iyiydi ve daha ucuzdu. Satin aldim ve cok memnun kaldim. Simdi Hankookun bazi lastikleri bu markalardan bile daha pahaliya satiliyor.

Onemli olan markanin ismi degil aslinda. Gercekten iyi oldugu testler ile ortada olan bir lastikse alinip kullanilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Şubat 2020; 17:13:11 >

• PatlıcanMusakka kullanıcısına yanıt
    yanlış biliyorsunuz kışlık lastik hamuru yazlık lastikten daha yumuşaktır. bu sebepten kışın daha iyi yol tutar.
  • Az önce VW Passata 235 45 17 ebat Milestone lastikli müşterim geldi çivi batmış lastik tamiri yaptım ucuz fiyatı kabul ettim lastik çok yumuşaktı kolay söküldü başka marka olsa zor sökülür ama kaliteside yüksek olurdu, müşterimi kınayamadım tabiki istediğini alır karışılmaz yerli lastik ürünü destekleriz iyisini kötüsünü kullandıkca müşteri değerlendirir, kormoran lastik ucuzda iyi seçim bence

• Vokswagen Caddy 1998 model kamyonetimde Michelin marka lastikleri 10 yıl boyunca kullanırken bir sefer arabanın kaydığını spin attığını yoldan çıktığını görmedim çokda seri kullanıyordum 100 le 80 derecelik virajlara girdiğim oluyordu hiç kaza yapmadan arabayı sigorta pirimi parasına dayanamadığımdan sattım şimdi gene aynısını almak istiyorum

Radar cezası böylesine yolda dengeli bir arabaya veriliyordu otomobillere değil halen kızıyorum radara, frende yol tutuşda otomobilden daha iyiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 28 Şubat 2020; 17:24:3 >
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Cevap için Teşekkürler.

Katılıyorum, genelde OE çıkan lastikler daha uygun fiyatlı ve tüm sürücülere hitap eden ürünler. Tüm markalarda aynı.

Ama Kumho, Hankook ve hatta Nexen Kore'nin dünyaca ünlü markalarıdır.

Türkiye ürünü olan Lassa dan çok daha üstünlerdir ama Hem yerli malı olması hem reklam sebebiyle Lassa daha pahalıdır Türkiye'de.

Petlas ı söylemiyorum bile ama seçene birşey diyemeyiz, önemli olan kullanım tarzına ve bütçesine uygun ürün (desen ve marka) seçilmelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hemican

Kormoran yazinca adi sani duyulmamis Cin markasi diye dusundum ve merak ettim.
    Lastikleri gorunce sasirdim dis sekillderi baya komplex duruyor. Kis lastigi falan var.
    Gordumki sahibi zaten Michelinmis.

Hocam zengin olmak demek bosa para harcak dmek degildir. Yag meselesi icin diyorum ucuza buluyorsa tabiiki alir.

Lastik konusu ise bence abartiyorsunuz. Yaptiginiz tarife uyan Komoran lastik alan, ucuz yag arayan ve 2019 model luks arabay binen kisi sayisi bence baya azdir. Mutlaka vardir ama genelleyecek kadar cok degidlri.
    Ztaen bir yillik arabaya neden lastik gereksin.
    Hocam falken her türlü kormoran dan iyi hem imaj hem kalite performans bakımından.

Fiyatta aşağı yukarı aynı.

Neden kormoran?

• quote:

Orijinalden alıntı: aslanoto

Vokswagen Caddy 1998 model kamyonetimde Michelin marka lastikleri 10 yıl boyunca kullanırken bir sefer arabanın kaydığını spin attığını yoldan çıktığını görmedim çokda seri kullanıyordum 100 le 80 derecelik virajlara girdiğim oluyordu hiç kaza yapmadan arabayı sigorta pirimi parasına dayanamadığımdan sattım şimdi gene aynısını almak istiyorum

Radar cezası böylesine yolda dengeli bir arabaya veriliyordu otomobillere değil halen kızıyorum radara, frende yol tutuşda otomobilden daha iyiydi
    100 km/h hız ile 80 derece viraj, 80 derece. Yani nerdeyse L harfi şeklinde bir viraj , hem de 100 km hız ile

Yol tutuş konusunda otomobillerden iyi. Hem de bir VW, hem de ticari bir VW

Anlıyorum hocam , hangi oyun bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın arkası makas spor gibi bişey virajda kaymıyordu, lastik kaliteside var, kullandığım her otomobilde böyle bir yol tutuş viraja giriş olmadı otomobillerle spin attı takla atıyodum otomobili kenara koydum 5 yıl binmedim yeni sattım
    bu dediklerimde gerçeklik payı yüksek
    Radarda Caddy i kamyonet sınıfında KM sınırı düşük konmuş olması sürate izin vermemeleri yeniden almamda caydırıcı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Hocam falken her türlü kormoran dan iyi hem imaj hem kalite performans bakımından.

Fiyatta aşağı yukarı aynı.

Neden kormoran?

Alıntıları Göster
    Valla ben Kormoran i ilk bu konuda duydum dedigim gibi biraz baktim testleri super degil. michelin tarafindan uretiliyor ama daha ucuz giris seviyesi urunler diye geciyor.

Hocam aslinda demek istegim tam da bu su marka kotu alinmaz bu marka iyi alinir demekten cok ihtiyaca bakmak lazim. Her markanin ortalama urunleri var ama daha iyileri de var. Ayrica herkesin amaci farkli. Adam gidiyor Michelin yazlik ultra performans lastik aliyor sonra islak zeminde kaydi bu lastik kotu diyor.

Ben lastik alacagim zaman markadan degil ihtiyactan basliyorum. Ihtiyacima gore lastik tipini belirliyorum mesela karda iyi giden 4 mevsim diye belirlediysem ihtiyacimi. Butun 4 mevsim lastiklerin arasindan kar performansi iyi olanlara bakiyorum markasina hic bakmadan. en sonunda da sectigim 2-3 model arasindan da fiyatina, markasina ve diger ozelliklerine gore karar veriyorum. Yani Falken ve Kormoran benim ilk 3ume girerse alabilirim ama girmezse almam.

• quote:

Valla ben Kormoran i ilk bu konuda duydum dedigim gibi biraz baktim testleri super degil. michelin tarafindan uretiliyor ama daha ucuz giris seviyesi urunler diye geciyor.

Hocam aslinda demek istegim tam da bu su marka kotu alinmaz bu marka iyi alinir demekten cok ihtiyaca bakmak lazim. Her markanin ortalama urunleri var ama daha iyileri de var. Ayrica herkesin amaci farkli. Adam gidiyor Michelin yazlik ultra performans lastik aliyor sonra islak zeminde kaydi bu lastik kotu diyor.

Ben lastik alacagim zaman markadan degil ihtiyactan basliyorum. Ihtiyacima gore lastik tipini belirliyorum mesela karda iyi giden 4 mevsim diye belirlediysem ihtiyacimi. Butun 4 mevsim lastiklerin arasindan kar performansi iyi olanlara bakiyorum markasina hic bakmadan. en sonunda da sectigim 2-3 model arasindan da fiyatina, markasina ve diger ozelliklerine gore karar veriyorum. Yani Falken ve Kormoran benim ilk 3ume girerse alabilirim ama girmezse almam.

Alıntıları Göster
    4 mevsimde ilk 3 hangisidir peki

• 0 acenta ilk sahibi olarak aldım aracı 10 yıl bitene kadar hiç değişmeden aynı lastiklerle100 bin km Caddy yi kullanırken yol tutuşdan bir kayıp görmedim, bu nedenle lastikde ay yıl hesabı yapanlara inanmıyorum, araba 2000cc motor süre sonunda motor yağ yakıyordu motor yapılacaktı ama araba yolda çok hızlı gidiyordu, lastikler bitene kadar iyi yol tutuyordu michelin di,
    debriyaj ayağa ağır geliyor, radar km sınırı düşük ceza yedim, sigorta vergi yüksek, eksi yanları, 8 bin 15 bin arası halen satılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 28 Şubat 2020; 19:25:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Kormoran kötü lastik değil en azından lassa dan felan çok daha kaliteli
    2 senedir kullanıyorum 0 araç üzerinde gelen hankoktan iyi diyebilirim
  • Hocam ben Amerikada yasadigim icin modeller ve siniflandirmalari biraz farkli.

Ben Continental DWS 06 aldim. Arkadan cekisli aracta kurenmemis kar uzerinde gidebiliyorum. Ama kar tanesi isareti yok ne yazikki.

Goodyear Tripletread kullandim eskiden onda kar tanesi isareti de vardi. O gercekten cok iyiydi.

Ha kar performansi iyi demek ne demek biraz kuru zemin performansindan fedakarlik etmek demek. Eger karda kullanilmayacaksa ikisini de tavsiye etmem ama kar yagan bir yerse cok uygun.

Edit: Mesela soyle bir baktim Continin sitesine DWS06 ya en yakin lastik All Season Contact. Guzel bir lastige benziyor sonra testlerine baktim. 4 mevsimler arasinda en iyilerden biri kar uzerinde. Falken EuroAll AS210 da iyi gorunuyor.

Tabi bu 5 dklik arastirma ve kar uzeri kullanim odakli. KAr cok nadir yagiyorsa veya yagmiyorsa farkli lastikler one cikar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 28 Şubat 2020; 19:37:29 >
  • Bak mesela bu testde acikca gorebilirsin. 4 mevsim lastiklerin kar performansi arttikca yol gurultusu artiyor ve kuru zemin performansi dusuyor.
    https://alltyretests.com/continental-allseasoncontact-test-review/

O yuzden kullanim kosullarina gore ihtiyacinizi belirlemeniz lazim once. En iyi 4 mevsim herkes icin ayni degil herkes icin farklidir.
  • quote:

Hocam ben Amerikada yasadigim icin modeller ve siniflandirmalari biraz farkli.

Ben Continental DWS 06 aldim. Arkadan cekisli aracta kurenmemis kar uzerinde gidebiliyorum. Ama kar tanesi isareti yok ne yazikki.

Goodyear Tripletread kullandim eskiden onda kar tanesi isareti de vardi. O gercekten cok iyiydi.

Ha kar performansi iyi demek ne demek biraz kuru zemin performansindan fedakarlik etmek demek. Eger karda kullanilmayacaksa ikisini de tavsiye etmem ama kar yagan bir yerse cok uygun.

Edit: Mesela soyle bir baktim Continin sitesine DWS06 ya en yakin lastik All Season Contact. Guzel bir lastige benziyor sonra testlerine baktim. 4 mevsimler arasinda en iyilerden biri kar uzerinde. Falken EuroAll AS210 da iyi gorunuyor.

Tabi bu 5 dklik arastirma ve kar uzeri kullanim odakli. KAr cok nadir yagiyorsa veya yagmiyorsa farkli lastikler one cikar.
    Amerika'da yaşadığını bunca süre sonra öğrendim

Hocam Falken bence güzel marka yabana atılacak marka değil

Sonradan mı yerleştin Amerika'ya evlilik vs vasıtası ile, yoksa orada doğma büyüme mi?

• quote:

Bak mesela bu testde acikca gorebilirsin. 4 mevsim lastiklerin kar performansi arttikca yol gurultusu artiyor ve kuru zemin performansi dusuyor.
    https://alltyretests.com/continental-allseasoncontact-test-review/

O yuzden kullanim kosullarina gore ihtiyacinizi belirlemeniz lazim once. En iyi 4 mevsim herkes icin ayni degil herkes icin farklidir.
    Peki falken as210 ne özelliği ile öne çıkıyor bilgin, var mı?

• Kedi-ciğer.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.