Şimdi Ara

2019 Golf Dizel mi Benzinli mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.2 Golf gitmiyor mu? Rampa da falan çekmiyor mu? Sanırım 110 Bg lik bir araç. Bir de aracınızın ekranında yazan ortalama yakıt sarfiyatınızı yazar mısınız? Bu araç ne yakar? Dizel biniyorum. Artık benzine geçmek istiyorum. Yılda 15 bin yapıyorum. Varsın 2 LT fazla yaksın. Yaş oldu 48. Artık keyif zamanım geldi. Benzinin litresinin 7 TL olacağını düşünerek yazıyorum. Litre fiyatlarını benzin 7 TL, Dizel 6,5 TL hesaplıyorum . 100 km de benzin ortalama 8 Lt, Dizel ortalama 6 Lt yakacak şekilde varsaydım. Benzin ile dizel yakıt farkı ayda 200 TL civarı yapar. İçmediğim sigaraya sayarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 27 Nisan 2020; 12:3:39 >
  • 1.5 tsi derim. Ailemizde 2 tsi aracımız var, buradakilerin dediği gibi benzini içme durumu yok gayet az yakıyor benzinli motora göre. Ayrıca bastınmı dizelin içinden geçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 nin performansı benim için gayet yeterli. Sakin kullanan biri olarak şehir içinde sıkışık trafiğe fazla maruz kalmadigim için 6.5- 7 litreyi geçmiyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizele sadece yakıt olarak bakma, dizel güç demek otobanda sol kulvar demek :))

• 2016 Golf 1.4 TSI kullanıcısıyım. Eskiden ayda 2000-2500 kilometre civarı yapardım ve dizel kesinlikle mecburiydi şimdi ayda en fazla 700-800 kilometre görüyorum. İşe, gezmeye gidip gelirken dikkat ederek kullanıyorum. Rahatsız etmiyor tüketim. Bu haliyle uzun dönem 6,7 civarı.
    Çok kilometre yapmıyorsanız kesinlikle benzinli alın derim

• aynı fiyat ve aynı temizlik-km ise kesinlikle tdi. tsi motor aynı fiyata satılıyorsa ya tdi kelepirdir ya da tsi sahibi uçuyordur.

mantıklı olan tdi. tsi diyen arkadaşlar mantıklı olduklarını iddia edip duygusal davranıyorlar. tdi her ne kadar torsiyon olsa da, 1.5 tsi zevkli bir motor olsa da mantıklı olan tdi.
  • 1.2 TSI'dan 1.6 TDI'ya geçtim. Sürekli çok yakacak düşüncesiyle bu ülkede Benzinli araba kullanmak "halen" dert.
  • Kullanım durumu çok farketirir. Şehirdışı fazla (15k üzeri) kullanılıyorsa 1.5 tsi alınabilir. Yılda 15k km'ye kadar da 1.5 tsi en mantıklısı. Artık dizelin tek avantajı 15k üzeri şehiriçi kullanım. Şuan araç alacak olsam benzinli alırım.

• Şehiriçi kısa mesafe kullanacaksan benzinli, eğer uzun yolda binecekseniz dizel alın ( kısa mesafede dizel DPF dolduruyor)

• quote:

Orijinalden alıntı: 26king26

1.2 nin performansı benim için gayet yeterli. Sakin kullanan biri olarak şehir içinde sıkışık trafiğe fazla maruz kalmadigim için 6.5- 7 litreyi geçmiyor.
    7 Litreyi benim Scenic3 yakıyor(DCİ, EDC). 7 litre benzin yakacağımı bilsem, litresi 7 lira da olsa tercihimi benzinden yana kullanırdım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.