Şimdi Ara

2019 Kodiaq Ambition vs 2019 Honda CRV Elegance (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Benim tercihim crv olurdu

Baz donanımlarda crv daha önde sanırım, daha yeni araç, daha güçlü motor tercih sebepleri
    Hadı hocam yapma, 50bın tl fazla verıp crv almazdın bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet 1.5 act motor 4x2 olacak
    Style olunca otv diliminden cikiyor fiyatlar crv aldiracak kivama geliyor:)

Skoda dusunmemin sebeplerinden biri 40binTL uygun olmasi CRV den

• UK B-road'larda değil bebeyim, motorway'lerdeki geniş fluctuation'lara hızlı entrance yapınca uzun gövdede bir chassis flex anlaşılıyor. Genelde squeak ve rattle miktarından understand ediliyor bu durum, senin gibi ignorance is bliss kafasında istanbul trafiği elde iphone whatsapp açık dur-kalkcı tipler zaten anlayamaz, do not take it kişisel yani.
    www.kodiaqforums.co.uk
    Kodiaq interior rattles ...is it just mine? - Skoda Kodiaq Forum
    https://www.kodiaqforums.co.uk/viewtopic.php?t=1524

www.kodiaqforums.co.uk
    Kodiaq interior rattles ...is it just mine? - Page 2 - Skoda Kodiaq Forum
    https://www.kodiaqforums.co.uk/viewtopic.php?f=17&t=1524&sid=5293db3902c2f00b36c5fac5e847c043&start=10

Plazaboy ingilizcenle çevir bakalım insanlar ne yazmış burada.

3:17'de bagaj bölümünde esneme, kapak elektrik mekanizması da çalışmıyor. Şasi riitliği olarak 3 yıldız vermişler, Tiguanda yolda pek belli olmasa da aynı platform daha uzun aks mesafeli Kodiaq'ın neden esnediğinin farkedildiğini göstermek için yeterli di mi?

Bu da 5 yıldız verdikleri Mazda CX5. Bu da çok çok riit değil bence ama Mazda çok seviyon diye koydum

• masterap M kullanıcısına yanıt
    Fiyatlarını bilmiyordum ya, tabiki 50 bin daha ateşlemem

Kodiaq iyidir o zaman

• c-rv o motor ve şanzımanla kesinlikle çok daha fazla yakacaktır. üstelik 50bin tl çok yüksek bir rakam... ben kodiaq alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alcohol06

UK B-road'larda değil bebeyim, motorway'lerdeki geniş fluctuation'lara hızlı entrance yapınca uzun gövdede bir chassis flex anlaşılıyor. Genelde squeak ve rattle miktarından understand ediliyor bu durum, senin gibi ignorance is bliss kafasında istanbul trafiği elde iphone whatsapp açık dur-kalkcı tipler zaten anlayamaz, do not take it kişisel yani.
    https://www.kodiaqforums.co.uk/viewtopic.php?t=1524
    https://www.kodiaqforums.co.uk/viewtopic.php?f=17&t=1524&sid=5293db3902c2f00b36c5fac5e847c043&start=10

Plazaboy ingilizcenle çevir bakalım insanlar ne yazmış burada.

3:17'de bagaj bölümünde esneme, kapak elektrik mekanizması da çalışmıyor. Şasi riitliği olarak 3 yıldız vermişler, Tiguanda yolda pek belli olmasa da aynı platform daha uzun aks mesafeli Kodiaq'ın neden esnediğinin farkedildiğini göstermek için yeterli di mi?

Bu da 5 yıldız verdikleri Mazda CX5. Bu da çok çok riit değil bence ama Mazda çok seviyon diye koydum
    Otomobil camiasında şasi rijitliği, yol tutuş vs. geyiklerinin kaynağı bu işin hastası olan İngiliz yorumculardır, sebebi de oradaki yollardır (İngiltere'de yaşadım ve araba kullandım, biraz bilirim bu işleri)
    Zaten bu ingilizce tabirleri yazmamın sebebi bizdeki yol tutuşu uzmanlarına tanıdık gelecek kelimeler olmasıydı, sen de verdiğin linkleri ingiltere'den vermişsin zaten.
    Bu yorumcuların dedikleriyle (çoğu başarısız veya emekli ralli, touring vs. pilotudur) insanlar artık dalga geçiyor. Her türlü arabayı yol tutuşu, viraj alışı, şasi rijitliği gibi (neye göre ölçüldüğü belli olmayan) subjektif kriterlere ve kendi saçma beklentilerine göre değerlendiriyorlar, tabii dergileri internet sitelerini bir şeylerle doldurmak lazım. Ama gerçeklere gelince tüketici yine konfor, bacak mesafesi, bagaj hacmi, sessizlik ve döşemenin kalite hissine bakıyor. %99 tüketici kasanın altında bağımsız süspansiyon mu varmış neymiş
    ilgilenmiyor. Aile kullanımı için konfor beklentisiyle alınan büyük arabaları "virajlarda çok yatıyor, kullanması keyifli değil" falan diye eleştiren ergen irisi yorumcular bunlar.

Bir araçla virajlara hızlı giremiyorsan GİRME, yavaş sür. Her araba kendi limitlerinde ve legal hız sınırları dahilinde sürülür, kontrolü kaybedene kadar zorlamak trafikteki diğer insanların hayatını tehlikeye atmaktır. Otoyol standartları zaten bütün virajları 120 km/h ile alacak şekilde inşa edilmiştir, 160'la viraja girmek risk almaktır, marifet değildir.
    Komik komik test videoları koymuşsun. Adam bagaj kapağını açıp kapatıyor, sonra kumpasla aralığı ölçüyor. (kimin umurunda, veya testin geçme-kalma değerini neye göre belirlemiş..) kapak düzgün kapanıyorsa iş bitmiştir. Bu mantıkla ABD pazarındaki bütün arabalar çöptür (dünyada en çok araba satılan pazar), oradaki kaporta birleşim yerleri toleransları Avrupa'nın fersah fersah gerisinde..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ağzımdan viraj kelimesi bile çıkmadığı için komple boşa yazmışsın. Defalarca Kodiaq kullandım bir kere de şurayı nasıl dönüyormuş diye zorlamadım, umrumda olmadı. Rijitliği çapraz yol dalgalanmalarda esneme hissettiğim ve çatırtı duyduğum için yazdım, konu sahibini etkileyecebilecek, farkedebileceği bir durumdur. Ancak devamında da abartılacak bir durum değil, tek gördüğüm eksi yön diye de belirttim. İşi viraja bağlayan sensin ben değilim. Zamanında iki viraj denemeye kalkıp durağa falan dalıp da hapis mi yattın ne olduysan artık.

İngiliz yorumcu geyiği de bu adamların terminolojine ve otomobil kültürüne uzak olduğun için sana tümüyle saçma geliyor, pek anlam veremediğin şeylere burun sokup yazı döşemeyi seviyorsun sadece. Köşedeki dönerciye de ünlü bir şefin yemek eleştirisini okutsan "bu ne diyo la" tarzı birşey diyecektir. Bir günde yüzlerce döner satması ve o döneri alan müşterinin fiyatına göre servisi yeteri kadar iyi bulması, iyi bir aşçının daha titizce yapacağı yorumun saçma ve elitist olacağı anlamına gelmez ama sana birşeyler katabilir, farklı bir açıdan bakmanı sağlayabilir. Senin bu "avamcı" mantaliten sakat yani. Yoksa bizde galeriye araba bakmaya giden mehmet efendinin limitlerdeki direksiyon tutumuna bakarak otomobil seçeceğini iddia edecek kadar gerizekalı değiliz merak etme.

Rijitlik testi de son derece basit. Artık yıllar geçtikçe gövde bütünlüğünü nasıl koruyacağını mı anlarsın, hafif arazi yaparsa yine yıllar sonra nasıl bir mukavemet göreceğini mi, yol dinamiklerini mi, genel trim Nvh başarımı gibi hususları mı bilemem. Kimse testin sonunda şu araba alınır bu araba alınmaz dememiş, basitçe iskeletin rijitliği göstermişler. Hemen "ortalama müşteri ile alakasız, derhal arkaya geçip diz mesafesi ölçün" diye ağlanmana gerek yok yani, mühendis kafasındaki bir adamın sevebileceği bir test daha çok. Sende açarsın youtube'da "diz-baş mesafesi" diye bir kanal ölçer geçersin.

Bundan sonra da iki tane anlam veremediğin yorum görünce hemen halka inmeyi kendine görev addedip, komik durumlara düşürme kendini, naçizane önerim.

• Hunharca Eleştiri H kullanıcısına yanıt
    Olur sor bakalım yönetime.

Bende "geçmişini" butonu isterim yalnız bilesin
  • Seat ateca bakabilirsin :))

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    2 secenek varken zor karar verdim
    bir de 3.ye girmeyelim
    ona girersek daha Nissan X-Trail var 1.6 dizel otomatik:)

baz Kodiaq mi baz Crv mi
    soru o:)

• forumusr F kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisine karar vermişsin ama bende böyle secenek olsa ilk önce şanziman sorunlarini göze alirdim hangi şanziman daha iyi, daha performansli yada, sorun yaşatmayan şanziman hangisi ona bakardim..

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    192 bin biri 246 digeri

• Yazdıklarını genel olarak beğendim. Lakin bazı noktalarda farklı düşünüyorum. Her araçtan ralli aracı kaniliyetleri beklemek saçmalık tabiki. Fakat mesela bağımsız süspansiyon yol tutuş konfor ikilisini daha iyi veriyorsa bunu istemek mantıklıdır. Bunlar bilme bilmeme meselesi tabiki. Bilmeyen için sorun olmaz ama sonuç olarak kalitesiz araç alır kaliteli sanar. Şasi rijitliği de kesinlikle önemli bir konudur. Çukurlarda ya da virajlarda veya yük altında esneyen ve çeşitli parçalardan sesler gelmesine sebebiyet veren araç süpansiyona yardımcı gövde dye lanse edilemez. Öyle olsa üreticiler sürekli rijitliği artırma konusunda para ve zaman harcamazlardı. Bu tür esnemeler olan aracı düzenli olarak takip etseniz o esnemelerin kalıcı eğikliklere dönüştüğünü ve esneme yüzünden oynayan parçaların daha yıpranmış ve oynak hale geldiğini görürsünüz. Kaza anında da zayıflık olarak dezavantaj oluşturur. Kırılma noktası gibi olmaz yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Hocam ikisine karar vermişsin ama bende böyle secenek olsa ilk önce şanziman sorunlarini göze alirdim hangi şanziman daha iyi, daha performansli yada, sorun yaşatmayan şanziman hangisi ona bakardim..
    Performans istiyorsan niye suv alıyorsun sorusunu bir kenara koyup altına niye otomatik alıyorsun sorusunu sorardım.
    Otomatikte tercihim tam otomatik ve manuel yerine otomatik tercih ederim. Ama cvt de normal gündelik kullanıcı için iyi olabilir. Yani mesela uzun yol yapıyorum, hız sabitleyici ile hız düşmeye başlayınca, önce motora daha fazla yakıt vererek gücü artırıyor, yetmezse ve hız 5-6 km düşerse vites küçültüyor yetmezse bi daha küçültüp belirlenen hızı geri buluyor.
    Cvt ile aynı durumda ne olur? Motora daha fazla yakıt gönderir, turbo da varsa bunu daha büyük bir aralıkta yapabilir. Ayrıca devri yükseltip oranı biraz düşürerek hız kaybını minimize edebilir ve çoğu yokuşu oranlı şanzımanlardan iyi çıkabilir. Tabi bunu mantık yürüterek söylüyorum yaşamadım.

• mevcut aracim 4x4 , 180 beygir
    performansinda bir problem yok aslinda

• şikayervar'da Skoda servislerini fena gömmüşler, gozum korktu

• lojistisyen kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
    yazdiginiz sebeplerden crv'ye meyil ediyorum

• Madem 50bin fark var ve karsılayabilecek guctesiniz, Kodiaq'ı biraz daha doldurup alın derim. Zira koca SUV led farsız, siyah beyaz ekranlı vs. keyifli olmaz ayrıca satarken ikinci elde de zorluk yaşarsınız. Kişisel olarak yeni CRV'yi de hiç beğenmediğimi eklersek, benim tercihim bu yönde olurdu.

• termo35 o zaman da Kodiaq'in fiyati alip basini gidiyor, fiyat avantajinin anlami kalmiyor
    yoksa koltuk isitmali, isitmali direksiyonlu, fed farkli, geri gorus kamerali crv ile kodiaq ayni fiyat olsa crv alirdim

kirmizi renklisi bence kotu durmuyor.

Siz crv'nin nesini begenmiyorsunuz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.