Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun güle güle kullanın hocam,
    Ürün sorunsuz gelsin kurulsun +3 yıl ek garanti tavsiye ederim, standart 2 yıl kapsayan herşeyi kapsıyor bilginiz olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar

Bugün Q80 samsung satın aldım. Benim amacım PC monitörü olarak kullanmak ve PC' den bluray film oynatmaktı.
    Filmleri oynatırken biraz kekemelik var TV de. Özellikle yanal kamera çekimlerinde titreme şeklinde görüntüde yavaşlık yaşanıyor.
    İzlenilemeyecek durumda değil ama o kadar para verdiysem yağ gibi olmasını istemem lazım sanırım.
    C9 ile Q80 arasında çok kalmıştım. Acaba C9 da böyle bir sorun yaşanır mı? Çünkü Rtings sitesindeki C9 incelemesinde
    Stutter yani kekemelik puanı baya düşük.

Benim gibi PC den film oynatan arkadaşlar var ise tecrübelerini öğrenebilir miyim?

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 17 Nisan 2020; 0:46:42 >
  • Hocam indirdiğiniz filmlerden olabilir. Pc de denemişsinizdir gerçi. Aynı şeyi PC de yapıyor mu. Rtingse baktım da stutter puanı C9 un Q80 den daha düşük. Bu Q80 daha iyi demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 17 Nisan 2020; 7:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhaba size şunu belirtmek isterim OLED TV deki görüntü kalitesi ayrıntı detay hiç bir üründe alamazsınız gerek oyun oynamak isterseniz, gerek monitör olarak kullanmak isterseniz gerek te film v.s izlemek isterseniz OLED TV çok farklıdır,
    OLED TV her piksel açıp kapandığı için siyah beyaz renk kalitesini sonsuz kontrast oluşturur bu kaliteyi sadece OLED TV de alırsınız.

• Sorunuza cevap olacak aynı videodan 2 kısım atacağım net bir şekilde farkı görebileceksiniz.
    HDTVTestyoutube
    OLED vs QLED 2019 (LG C9 v Samsung Q90R)
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_aAV7WU5n4&feature=youtu.be&t=270

HDTVTestyoutube
    OLED vs QLED 2019 (LG C9 v Samsung Q90R)
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_aAV7WU5n4&feature=youtu.be&t=352

Burak hocam bakın burası insanların doğru bilgiye ulaşmak için birbirlerine danıştıkları bir platform. Lütfen ya doğru bilgi verin ya da bilmiyorsanız lütfen yanıltıcı yorumlar yapmayın. OLED üstün her şeyde üstün diye bir durum yok. Eğer bunu söylüyorsanız bir TV satıcısı olarak gerçek anlamda bilgi sahibi olmadığınızı varsayıyorum ya da biliyorsunuz ama tamamen ticari yorumlar yapıyorsunuz ki bu da doğru bir şey değil. Kimse sizi burada satış yaptığınız için yargılamıyor ama lütfen insanları yanıltmayın. Bırakın insanların doğruyu yanlışı kendi araştırmaları ile fark edip kendileri karar versinler. Şimdi yukarıda attığım videoda sizin söylediklerinizi boşa düşürüyor testler.

Bu videoyu tamamen örnekler üzerinde izlediğimiz zaman C9 siyah detayları ve daha keskin bir görüntü konusunda farkını ortaya koyuyor. Cidden iyi bu konuda fakat stutter konusunda maalesef benim yakındığım q70 bile daha iyi. Başka bir medya oynatıcı ya da pc üzerinden nasıl olur bilmiyorum denemesini tv sahibi arkadaşlar yaparsa daha doğru olur.

• OLED İ QLED le mi karşılaştırmış.. Valla OLED çok daha net bir görüntü sunmuş bana göre.. Ve araştırmaların çoğunluğu bunu ortaya koymuş zaten.. OLED de tedirgin edici logo yanığı filan deseniz ki henüz C9 da duymadık ama olabilir diycez de.. Ya da zamanla oled renklerinin pastelleşmesi (bu da C9 da yok henüz yeni)
    İlginç bir karşılaştırma olmuş ..tabi tercih meselesi..
    Bu arada QD-OLED den sözeliyor ..2021 de piyasaya çıkacağı bildirilmiş..Baya iddialı deniyor..bilmiyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalege2000 -- 17 Nisan 2020; 11:22:55 >
  • USB3.0 var mı?
  • nurullah390 N kullanıcısına yanıt
    @nurullah390
    Teşekkür ederim cevap için. Videoda oledde daha fazla stutter söz konusu.
    Benim anlamadığım bu kadar üst seviye tvlerde nasıl olurda bu kadar stutter olur.
    Rtings te stutter yönünden en iyi puanları hep vasat tvler almış.
    Üst segment Tv ler çuvallamış resmen. Peki bu kadar çuvallamaya rağmen rtings bunlara
    "movie" klasmanında nasıl bu kadar yüksek puanlar vermiş anlamadım.

@brknil06
    Siyah kalitesi, resim kalitesi olarak haklısınız. Ama benim için PC den takılmadan film oynatması önemli
    Q80 de pc modunda iken motion açamıyorum, menü aktif değil. Sizden rica etsem C9' u pc ye bağlayıp
    PC modunda iken menüden "gerçek sinema" ayarı aktif edilebiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurullah390

Sorunuza cevap olacak aynı videodan 2 kısım atacağım net bir şekilde farkı görebileceksiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_aAV7WU5n4&feature=youtu.be&t=270
    https://www.youtube.com/watch?v=Z_aAV7WU5n4&feature=youtu.be&t=352

Burak hocam bakın burası insanların doğru bilgiye ulaşmak için birbirlerine danıştıkları bir platform. Lütfen ya doğru bilgi verin ya da bilmiyorsanız lütfen yanıltıcı yorumlar yapmayın. OLED üstün her şeyde üstün diye bir durum yok. Eğer bunu söylüyorsanız bir TV satıcısı olarak gerçek anlamda bilgi sahibi olmadığınızı varsayıyorum ya da biliyorsunuz ama tamamen ticari yorumlar yapıyorsunuz ki bu da doğru bir şey değil. Kimse sizi burada satış yaptığınız için yargılamıyor ama lütfen insanları yanıltmayın. Bırakın insanların doğruyu yanlışı kendi araştırmaları ile fark edip kendileri karar versinler. Şimdi yukarıda attığım videoda sizin söylediklerinizi boşa düşürüyor testler.

Bu videoyu tamamen örnekler üzerinde izlediğimiz zaman C9 siyah detayları ve daha keskin bir görüntü konusunda farkını ortaya koyuyor. Cidden iyi bu konuda fakat stutter konusunda maalesef benim yakındığım q70 bile daha iyi. Başka bir medya oynatıcı ya da pc üzerinden nasıl olur bilmiyorum denemesini tv sahibi arkadaşlar yaparsa daha doğru olur.
    Hocam yapılan kıyaslama Samsung Q90R OLEDC9 hangisi daha başarılı yanyana canlı bir şekilde gördünüz mü?
    Renk kalitesi,ayrıntı, detay OLED TV daha üstün değilmi?
    Hocam OLED ile QLED benim şahsi görüşüm kıyaslanamaz çünkü farklı teknolojiler,
    Evet ben bir satıcığım LG,SONY yakın zamanda SAMSUNG mağzasıda acacağız hepsi hakkında yeterince bilgi sahibiğim,ben kendi görüşümü yazdım sizde kendi görüşünüzü yazabilirsiniz.
    SAMSUNG kullanıcılarını bir çok özellikten mağdur edıyor bilginiz olsun.
    HDMİ 2.1 ?
    DOLBY ATMOS ?
    DTS ?
    MAGİÇ KUMANDA(TÜRKÇE KOMUT)?

• quote:

Orijinalden alıntı: CueMaker

@nurullah390
    Teşekkür ederim cevap için. Videoda oledde daha fazla stutter söz konusu.
    Benim anlamadığım bu kadar üst seviye tvlerde nasıl olurda bu kadar stutter olur.
    Rtings te stutter yönünden en iyi puanları hep vasat tvler almış.
    Üst segment Tv ler çuvallamış resmen. Peki bu kadar çuvallamaya rağmen rtings bunlara
    "movie" klasmanında nasıl bu kadar yüksek puanlar vermiş anlamadım.

@brknil06
    Siyah kalitesi, resim kalitesi olarak haklısınız. Ama benim için PC den takılmadan film oynatması önemli
    Q80 de pc modunda iken motion açamıyorum, menü aktif değil. Sizden rica etsem C9' u pc ye bağlayıp
    PC modunda iken menüden "gerçek sinema" ayarı aktif edilebiliyor mu?
    Hocam şuan dediğiniz şekilde test edilıyor video cekilıyor benimle iletişime gecerseniz gelen video dırek whatshop üzerinden size atabilirim,
    Eğitimin müdürümüz cekim yapıyor şuan bilginiz olsun.
    0506 620 31 32

• Hocam bu konu piksellerin degisme hiziyla alakali bir konu. Cunku izlediginiz filmler 24fps olarak kaydedilmis ama OLED tvlerde neredeyse anında tepki süresi var. Piksellerin rengi neredeyse anında değişiyor. Yani ekrandaki goruntu gecisi cok hizli yasandigi icin goruntu uzun sure ekranda kalamiyor. Dusuk model ve eski tvlerde pikseller daha yavaş kayar ve bu goruntude "motion blur" olusturur. Piksel gecisleri bulaniklastigi icin siz goruntu gecislerini anlamazsiniz.

Yani film gibi düşük kare içerik izlerken aslında LCD tvlerden çok daha fazla "stutter" olusuyor. Tv'nizde BFI ozelligi varsa onu acarak veya motion ozelliklerinden bu sorun azaltabiliyor sanirim. Inceleme videolarinda buna deginiyorlar genelde. Yani kisaca siz 120 hz panelde 24fps oynatmaya calistiginiz icin 50 hz panelden daha fazla stutter yasiyorsunuz. Iyi tvlerde olmasinin sebebi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UcanHollandali -- 17 Nisan 2020; 15:19:14 >
  • Beyler sizin kutularin altida boyle mi.geldi
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• dublex06 kullanıcısına yanıt
    Evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak_Keskin06

Hocam şuan dediğiniz şekilde test edilıyor video cekilıyor benimle iletişime gecerseniz gelen video dırek whatshop üzerinden size atabilirim,
    Eğitimin müdürümüz cekim yapıyor şuan bilginiz olsun.
    0506 620 31 32

Alıntıları Göster
    Burak bey bu konuda bizimde bilgiye ihtiyacımız var.. Lg 55 oledc9 da 24p truemotion filmlerde stutter , de-judder (titreşme) gibi sıkıntılar yazılımla düzeltilmedi mi?
    Yabancı kaynaklarda baya sıkıntı dile getirilmmiş.. Maç oynanırken topun titreşerek gitmesi filan olmaz sanırım..

• Nezaketi elden bırakmayalım arkadaşlar. UcanHollandalı iyi açıklamış olayı. Youtubede izlediğim videolarda baya bir stutter vardı benim de. Kaynakla da ilgili yani. Video 24 fps olunca TV napsın. brknil06 hocam yazılımla ilgili Lg ye ulaşma imkanınız oluyor mu

• Evet düzeyli bir üslup kullanırsak daha güzel sonuç alırız sanırım..
  • enessezgin E kullanıcısına yanıt
    Hocam gerekli destek sağlanır eğitim müdürü ile görüşme yapayım ben.

• kemalege2000 K kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle aynı düşüncedeğim hocam.

• Bu üslubu bozuk kişilere neden forum yönetimi gereğini yapmazki

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.