Şimdi Ara

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.987
Cevap
27
Favori
104.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "Arkadaşlar model kodları ne anlama geliyor ve bölgelere göre ürünler nasıl geliyor görsellerden bakabilirsiniz. Bununla ilgili kafanızı hiçbirşey kurcalamasın. Bölgelerin yayın durumları (60-120 vs. gibi), kanunları (Broadcast record vs.) bunun gibi Region'lara göre spesifik durumlar olabiliyor. Bunlara aslında en çok tasarımlarda ratlarsınız"

Bu yukarıdaki yazdığım ilk paragraf. Dikkatli okursan yada art niyetle okumazsan spesifik durumlar var dedim ve örnekler gösterdim. C9 özelinde kafanızı herhangi birşey kurcalamasın dedim. Bütün bir markayı ya da bütün modelleri baz almadım. Kaldı ki model model farklı örnekler gösterdim. Eğer senin de bu konu hakkında yada farklı markaların ülkelere göre ürün gamında ya da özelliklerinde yaptıkları değişiklikler ve bu değişikliklerin nasıl ve neler olduğu, tüketicinin aleyhine mi leyhine mi olduğu, bunun ürünü satın alırken belirleyici bir etken mi olduğu hakkında bilgin varsa buyur paylaş.
    Ben bildiklerimi aklıma gelenleri paylaştım. Ben en iyiyim en iyiyi bilirim diye bir iddiam yok. Haşa olmaz da zaten. Ama senin yazdıkların, verdiğin örnekler hep bir toptancı zihniyetle yazılmış tüm markayı veya paneli kötülemeye yönelik.

Tıpkı şu yazdığın gibi ;

"şaka gibi değil hocam bu ülkede neler oluyor :) 2-3 sene öncede samsung 6 serisini burda 7 diye satıyordu içinden 6 seri anakart çıkıyordu artı olarak türkiyeye samsungda farklı tv ler yolluyor yurtdışındaki modellerle farklılık gösterebiliyor"

Arka panelde eksik olan bir girişten Samsung'un 6-7 serisine getirdin olayı. Burada yaratmaya çalıştığın algı bu model özelinde geçerli değil çok farklı dünyalardan bahsediyorsun.
    Ayrıca Samsung'un o olayını da her kullanıcı senin gibi bilmeyebilir, konuya hakim olmayabilir. Samsung'u itham ettiğin konuyla alakalı da bilgi ve link paylaşırsan arkası boş olarak konuşmazsan da çok iyi olur. Çünkü burada az önce bahsettiğim toptancı bir zihniyetle yine tüm markayı karalıyorsun ki bu çok abes birşey. Bu forumda belkide yüzlerce Samsung kullanıcısı var.

Son olarak ; "sizin sıkıntınız başka sanki.."

Benim sıkıntım ; her TV konusunda yaptığın gibi bu konuda da yanlış yönlendirme yapman. Her TV konusunda yaptığın gibi sabit fikirli davranarak bilgi paylaşmadan, karşılaştırma yapmadan, sadece kulaktan dolma bilgilerle marka yada modeli karalamaya çalışman. Bu kanıya da bu konu özelinde değil, diğer konularda ki yorumlarını da gördüğüm için vardım. Bu konuda bulunan arkadaşlar da biraz araştırma yaparsa senin ne denli art niyetli, sanki bir marka elçisi gibi ya da bilemiyorum bir markaya düşman gibi yorumlar yaptığını görebilir.

Yine tekrar ediyorum ;
    - Ürün ile ilgili iyi ya da kötü kesin yorumlarda bulunmak için lütfen ama lütfen elinde bilgiyle gel.
    - İnsanları bilgelikle ya da bilgisizlikle itham ederek küçük düşürmeye de çalışma, birkaç sayfa öncesinde da LG logolu avatarı olan (bayi çalışanı sanırım) arkadaşa yaptığın gibi.

LG bayisi değilim ama burada adını andığımız birçok markada satış ya da servis kısmında çalıştım ve 1999 yılından bu yana ürünlerini sattım. Telefonundan, Notebook'una kadar. TV'de Samsung'un 2009 A serisinden, Panasonic Neo Plazma'sına Philips'in Ambilight'ına, Sony'nin HX serisine (şimdi LG Oled E6 ve Samsung Q60 kullanıyorum) kadar hepsini bizzat kendim deneyimledim. O yüzden her ithamına da Google kadar olmasa da verecek bir cevabım var. Özellikle karşısındakini küçük görenlere karşı.

"2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ" içinde bulunduğun konuyla ya da modelle alakalı söyleyecek birşeyin yoksa da konuyu kirletme.

Bundan sonra sana TV ile ilgili bilgi haricinde tartışma adına kişisel hiçbir cevabım olmayacak.

Sağlıcakla kal.

• Vatanbilgisayarda en son indirimden(8999) beri 9999 tl idi. Bir çok kişi indirim beklerken bende dahil olmak üzere 12389 tl ye çıkmış fiyatı... Kur odaklımı diyicem ama elinde parti malı yüksek kurdan mı pazarlıyorlar? Bu arada 10 k da iyi fiyat sayılırdı.
  • eLes E kullanıcısına yanıt
    yine kinayeli üstten üstten konuşuyorsun hikaye anlatıyorsun kafanda bi profil kurmuşsun ama o ben değilim...ayrıca hayat hikayen emin ol kimseyi ilgilendirmiyor..sana senin yaptığın gibi hikaye anlatıp üstü kapalı kendimi övmekle uğraşmayacağım profilim açık mesajlarımın hepsi gözüküyor insanlar okuyup neyin ne olduğunu görebilir merak ederlerse..ayrıca kiminle nasıl konuştuğum hangi konuya yazıp yazmayacağım seni uzaktan yakından ilgilendirmez canın sıkılıyorsa engeller işine bakarsın
  • Peki B9 oled modeli icinde Turkiyede donanim kirpma vs varmi C9 da oldugu gibi.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan1216 -- 21 Nisan 2020; 3:23:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismet3535

Vatanbilgisayarda en son indirimden(8999) beri 9999 tl idi. Bir çok kişi indirim beklerken bende dahil olmak üzere 12389 tl ye çıkmış fiyatı... Kur odaklımı diyicem ama elinde parti malı yüksek kurdan mı pazarlıyorlar? Bu arada 10 k da iyi fiyat sayılırdı.
    Hocam bu hafta LG nin destekten dolayı yükseldi diğer hafta tekrardan düşer fiyatı takipte kalın derim.
  • ismet3535 kullanıcısına yanıt
    Tekrardan 9.999 tlye çekmişler bilginize.
    Birde geceleri takip edin bazen indirim yapıyorlar.Bende takipteyim.Uygun fiyata yakaladığımda buraya da yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Peki B9 oled modeli icinde Turkiyede donanim kirpma vs varmi C9 da oldugu gibi.?
    B9’un tüm dünya da işlemcisi B8 ile aynı diye biliyorum.

• Türkiye'de mi üretilyor şimdi bu model ?
  • Arkadaşlar benim tv de 2 tane ölü piksel farkettim,tv nin üst bölümünde.
    Bunlar zamanla çoğalır mı, servis çağırmalı mıyım?
    Bilgisi olan arkadaşların özellikle zamanla çoğalır mı konusunda fikir verirlerse sevinirim.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    evet
  • Eng1234 E kullanıcısına yanıt
    Benimde sabahleyin sabit yeşil renkle baktığımda sağ en üstte 1 tane vardı.Şimdi tekrar baktım kaybolmuş.
  • Arkadaşlar,

B9 modeli dün aldım, 2. uydu eklemeye çalıştığımda, TKGS kanalları siliniyor. 2. uydu TKGS silmeden nasıl ekleyebilirim.

2 uydu taraması yaparsam, Türksat ve diğer uydu geliyor. Ama Türksatta kanallar açılmıyor.

2. uyduyu ekleyebilen varmıdır?
  • Eng1234 E kullanıcısına yanıt
    Benim tv dün kuruldu 6-7 tane var.Servis çağırdım gelecekler.Arkadaşlar çağırın servisi değişim isteyin.Neden sıfır tv de böyle şeyler olsun.Çok dikkatli bakın ben önce 2-3 tane tespit ettim daha değişik renklerde bakınca 3-4 tane daha buldum.Değişik renklerde detaylı bakın.Youtube de 5 dakika boyunca sabit renkli testler var,mesela 5 dk yeşil 5 dk mavi gibi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • alsem A kullanıcısına yanıt
    Benim en çok yeşil renkte belli oluyor.

• alsem A kullanıcısına yanıt
    Linki atıyorum.Burada değişik renklerde sabit 5 dakikalık testler var aynı kişinin yüklediği.

Denizceyoutube
    Ekran Piksel Testi (Yeşil) | Screen Pixel Test (Green) 1080p
    https://www.youtube.com/watch?v=Vl1JZFExLsc&app=desktop

• quote:

Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

B9’un tüm dünya da işlemcisi B8 ile aynı diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Ben arka cikis larda ve goruntu kalitesi vs de kirpma varmidir onu sormak istemistim yukatlrdaki resimdeki gibi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Hocam karıştırıyor olmayasın? B9 un işlemcisi diğer ülkelerdeki B9 larla aynı mı değil mi ona bakmak lazım.

Çünkü B8 ile B9 modelinin arasında işlemci farkı var
    2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

İkisi arasında ki hatta 2020 BX de dahil 3 model arasındaki (B8-B9-BX) detaylı farklara aşağıdaki linkten bakabilirsin.
    en.tab-tv.com
    LG OLED TVs BX, B9, B8 series comparison
    https://en.tab-tv.com/?p=19990

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

Ben arka cikis larda ve goruntu kalitesi vs de kirpma varmidir onu sormak istemistim yukatlrdaki resimdeki gibi ?

Alıntıları Göster
    Display Spec den baktığında her iki modelin de PLA ve PUA arasında giriş çıkışlar da PLA serisinde ekstra RF Anten girişi görünüyor.

Diğer Ana özellikler de ise bizim ülkemizde satılan PLA serisinde ;
    B9PLA da ekstra VRR
    C9PLA da esktra VRR ve ALLM özellikleri görünüyor. Oyunlarla ilgili Gamer'ları ilgilendiren konular sanırım bunlar da

2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ 2019 LG C9 OLED TV KULLANICILARI KULÜBÜ

• quote:

Orijinalden alıntı: alsem

Benim en çok yeşil renkte belli oluyor.
    Benim yeşil renkte 4-5 tane oluyor maalesef
    Diğer renklerde 2 tane oluyor.
    Manuel piksel temizleme yaptım geçmedi!

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.