Şimdi Ara

2019 Opel Corsa, aerodinamik konusunda sınıfının öncüsü (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
7.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

peugeot sen nelere kâdirsin

Alıntıları Göster
    En kalitesiz Corsa geliyor :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

En kalitesiz Corsa geliyor :(

Alıntıları Göster
    En kaliteli demek istedin sanırım

Bir mevcut corsa'ya bir de rakiplerine bakınca insan hayret ediyor çünkü

• High Quality kullanıcısına yanıt
    Kendi sınıfında olma ihtimali?

• Başarılı aerodinami bir Opel klasiğidir. 90’larda avrupa’nın en büyük rüzgar tünellerinden birine sahip olmasının da avantajıyla Calibra cd katsayısında rekor kırmıştı. Keza Vectra’ların kaputla birleşik yan aynaları da üstün aerodinaminin bir tezahürüydü. İlk kasa Insignia da sınıfının en aerodinamik aracıydı şimdiki kasayı bilmiyorum. Psa belki Opel’den bişeyler kapar bu konuda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu resimdeki araca 14 bin euro veririrm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xrollann

Kendi sınıfında olma ihtimali?
    Mitsubishi Mirage Hatch 2014-2016 0,28
    2017- 0,27

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

En kaliteli demek istedin sanırım

Bir mevcut corsa'ya bir de rakiplerine bakınca insan hayret ediyor çünkü

Alıntıları Göster
    Clio bile 208'den iyiydi, umarım Opel markasının imajını korumak için biraz daha iyi materyaller kullanmışlardır içinde.

• Çok iyi ya

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haberelectro

pejoyla alakası yok klasik opel tasarımı. Opel pejodan bağımsız tasarlıyor araçlarını zaten.

Alıntıları Göster
    pejoyla alakası yok mu? dostum arabaya peugeot arması koysalar kimse de çıkıp aynı opele benzemiş demez. önceki corsaların tiplerini bir karşılaştır istersen.
  • lojistisyen kullanıcısına yanıt
    işte bunlar hep ön yargı. Peugeot düşmanlığını anlamıyorum. Peugeot fanı değilim ama son yıllarda iyi işler yapıyorlar. 7. serileri sorunlu ve çirkindi kabul ediyorum herkes bu yüzden ön yargılı ama 8. seri ile bunları aştıklarını düşünüyorum. hem tasarım hem de sorunsuzluk anlamında geliştiriyorlar kendilerini.
  • önceki corsanın tasarım dili çok farklı değilki. Astra insigniaya bak. PSA dan sonra çıkan crossland ve grandland ile aynı çizgideler tasarım olarak.

• volvo halen kendi teknolojisini kullanıyor.
    land rover ve jaguar da kendi teknlojisi kullanıyor
    seat zaten ezelden beri volkswagen :D
    opel fransız platform fransız motor eskiden kendi teknolojisiydi :D

• quote:

Orijinalden alıntı: High Quality

Mitsubishi Mirage Hatch 2014-2016 0,28
    2017- 0,27

Alıntıları Göster
    Spesifik olarak Corsa’yı savunmuyorum ancak forumda ve toplumda çok bilinen bir yanlışı düzeltmek istedim.

Cd değeri tek başına maalesef hiç bir şey ifade etmez. Bir aracın 0,001 Cd değerine sahip olması bile tek başına o aracın aerodinamik direncinin düşük olduğunu belirtmez.

Aerodinamik direnç, hızın karesi, aerodinamik direnç kat sayısı (Cd), ve aracın ön yüzey alanının çarpımıyla orantılıdır. Yani yüzey alanı bilinmeden bir kanıya varılamaz. Tesla gibi çakal firmalar dev yüzey alanına sahip araçlar yapıp Cd yi düşük tutarak reklam yapıyorlar ancak dediğim gibi, her zaman ikisinin çarpımına dikkat etmek gerekir.

Corsa’ya gelince. Haberdeki resimler Stuttgart’ta FKFS Aeroakustik rüzgar tünelinde çekilmiş. Avrupa’da bu kalitede rüzgar tüneli çok az var, Opel’in kendisine ait böyle bir tüneli yok. Zaten FKFS diye aratıp sitesine girerseniz tünelde bir çok enteresan aracın test edildiğini görürsünüz. Ben de orada çalıştığım için testler yapılırken yan binada kendi projemle uğraşıyordum. Corsa’lar uzunca bir süre kaldılar tünelde, sorumlu doktora öğrencileri ve anabilim dalı şefi de bol bol laflıyorlardı araç hakkında. Temel olarak evet aerodinamik olarak iyi, ancak sağından solundan sesler gelen, biraz kalitesiz izlenimi veren bir araç dendiydi, ancak tabii tünele giren araçlar seri üretim araçlarla birebir aynı olmuyor her zaman, belki seri üretimde değişen bir şeyler olur.

• i20 ye benzeten sadece ben miyim?
  • tek kelimeyle muazzam olmuş. helal olsun PSA ya. ülkemize gelecek mi, tarih var mı. gelse de millet zaten ekonomi yüzünden hadım olmuş durumda, bunun da başlangıç fiyatı her halde 110 ila 170 arasında donanım seçeneğine göre değişir.
  • Nasılsa yuzde 98 alamıyoruz boşuna haberine gerek Yok yüzde 2 lik üstüne alınmasın

• Zummet Z kullanıcısına yanıt
    Bu değerli bilgileriniz için teşekkür etmekle beraber insanımızın da bu firmalarda çalışıyor olması beni gururlandırdı.
    Yanlış anlaşılan cümleler olmuş sanırım, burada editör cd katsayısını öne çıkararak haber yaptığı için otomatik olarak o değerden sorguluyoruz yazıyı. Sınıfında öncü gibi bir ifade kullanılmış, yanlış. Cd bakarsak Yaris te yıllar önce zaten 0,29 la geçmiş.
    Eğer başarı başka bir parametrede ise, onun detayını isterdim. Editörlerin kaynaklarını araştırdım, yabancı dergilerde Corsanın aerodinami alanında çok testten geçtiği ve başarı için yoğun çaba harcandığından bahsedilip cd araya sıkıştırılmış. Doğrusu da o. Sizin dediğiniz gibi.

• millet elektrıklı arac uretıp satmaya basladı bunlar hala hava atma derdınde
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

almanyada 13 bin euro bizde 150 bin lira sömürge devletinden selamlar
    almanyada asgari üçret 1500 birim. 14 bin euro corsa yani 90 bin birim yapiyor. Türkiye de asgari ücret 2020 tl corsa 100 binden gelecek Türkiye'ye... Algı yapmaktan başka işiniz yok...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.