< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2019 TOYOTA COROLLA SEDAN (335. sayfa)
-
-
-3 yılda 3 farklı jant değişti. Geçen sene çıkan jant araca çok güzel yakışıyordu, makyajla gelen jantlar hoşuma gitmedi.
-Koltuklarda farklılıklar var, rahatlığında bir değişiklik olmuş mudur bilmiyorum. Mevcut koltuklar da gayet yeterliydi.
-En kötü yönü olan multimedya sonunda güzel bir tasarıma kavuştu, gayet canlı duruyor kalitesi.
-Kadranlar daha işlevsel kaliteli bir hale büründü. Eski kadranlar dolu kasalarda bile yarı hayalet gibi bir şeydi. Çok seçenek yoktu.
-Güvenlik sistemleri safety sanse 3'e yükseltilmiş. Çok daha işlevsel ve kararlı çalıştığı söyleniyor.
-Tasarımda çok bir değişiklik yok. Tampon önündeki plastik parça farklı bir desende değişmiş.
Genel olarak çok bir değişiklik olmadığı için bu konudan devam edilmesi en uygundur.
-
Corolla alma arefesindeyim. 1.6 motor mu önerirsiniz 1.5 motor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1.6 4 silindir, mükemmel lpg uyumu ve performansı ile tercih edilesi bir motor.
2021 sonrası emisyon normları için 1.5, 3 silindirli performansı daha düşük, daha sesli motora geçildi. Avantajları düşük mtv, daha az çevre kirliliği, belki bir nebze daha düşük yakıt tüketimi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 3 Mart 2023; 21:30:56 >
Ufak bir düzeltme yapayım. 1.6 ve 1.5’in MTV dilimleri aynı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techaddict -- 3 Mart 2023; 21:37:10 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aa ben 1.6 daha yüksek biliyordum. Teşekkürler düzeltme için.
Hocam sırf LPG uyumu için 1.6 düşünüyorum açıkçası. Piyasada da 2020 modeller 2021 2022 fiyatına satılıyor. 1.6 larda LPG sorunsuz kullanabiliyor değil mi?
1.6 yıllardır lpg ile kullanılabilen kendini kanıtlamış bir motor.
1.5’e de takanlar var sanırım ama hem fiyatı uçuk, hem uyumu soru işaretleri yaratıyor galiba.
Cevaplar için teşekkür ederim hocam
1.5 motorlara lpg takmaya gerek yok.Ben Toyota fabrikasinda calisiyorum 1.5 sahibi arkadaşlarim var yakit tuketiminden oldukca memnun olduklarini soyluyolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erman_oktay -- 4 Mart 2023; 1:22:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şehir içinde 6,5 litre yakıyorum bence gerek yok LPG'ye.
-
1.6 mı 1.5 mi hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin613 -- 6 Mart 2023; 11:3:58 >
1.5 var bende, 6,5 yakan o. Ayrıca 1.6 otomatik Auris vardı bende. Aynı yollarda Auris 8.5 yakıyordu. Auristeki corolla ile aynı 1.6 motor.
-
1.6 132 HP corolla ile 8.5 litre yakıyordum dikkatli kullanımda İstanbul içi. Dikkat etmezsen anında 10.5 a çıkıyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet hocam. İki motoru da uzun süredir kullanıyorum bu yüzden net bir karşılaştırma yapabiliyorum. Yeni 1.5 motor bariz daha tasarruflu. LPG'ye gerek yok diye o yüzden dedim. Ama performans bekleyenler 1.3 turbo megane tercih etmeli.
-
Fabrika verisi;
1.6 motor 8.0 litre,
1.5 motor 7.2 litre,
2011 den beri 1.6 Avensis ile lpg de sorun yaşamadım, 150 bin km de lpg enjektör yenilemek istiyor o kadar, 10 yıl dayanıyor.
tüplü arabalar benzine göre yüzde 20 fazla litre lpg yakar.
1.6 tüplü yaklaşık 100 000 km de 9.500 lt lpg ve 950 lt benzin tüketiminiz olur.
1.6 motoru tüpsüz kullanırsanız yüzbin km de 8000 lt benzin tüketimi olur.
1.5 motoru tüpsüz kullanırsanız/kullanılmalı yüzbin km de 7200 lt benzin tüketimi olur.
1.5 olanı benzinde kullanmakta fayda var.
ne alırsanız alın fabrika dolumu olan 0w-20 yağ kullanın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ya bu 0-20 yağ olayını nereye şikayet etmeli?
Servisler ısrarla 5-30 koyuyor, 0-20 isteyince müşteri beyanı bu şekilde deyip. Motor arızasını karşılamayız diyor.
Bir diğer saçmalık 40bin de bir değişen motor hava filtresi. En kötü 10binde bir değişmesi gereken aracın ciğeri denen bu parça nasıl bu kadar uzun periyotta değişir?
Ben internetten alıp kendim değiştiriyorum. İşçiliği yok çok basit.
Yağ için fiyat farkı ödeniyor,
garantiye girmediğini hiç duymadım.
hava filtresini de hep değiştirtiyorum
Arkadaşlar 2019 corolla ile ben de aranıza katıldım.
Çok fazla sohbet dönmüş aradığımı bulamadım.
-Arka ve ön park sensörü taktırmak istiyorum. İstanbul civarında olabilir. Önerdiğiniz bir yer var mıdır?
-Bir de ön farlar led olsun istiyorum. Hangi markayı önerirsiniz?
Kesin zamanında soran olmuştur ama 300 küsür sayfada bulmak çok zor. Anlayışınız için şimdiden teşekkürler :)
Photon commander edition taktırmışım aydınlatması çok iyiydi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X