Şimdi Ara

2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.113
Cevap
20
Favori
74.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Falken, riken, point-s gibi oem lastikler iyidir, gidip michelin gibi isimden kazanan gereksiz markalara para vermeyin..
  • lordford50 kullanıcısına yanıt
    Continental 6 serisi ile premium contact lastiğin kategorisini biraz değiştirdi aslında. 6 serisinden önceki premium contact serileri için dediğiniz doğru ancak 6 serisi ile o kategori biraz değişti.

Continentallin sitesinden bakarsanız premium contact 6'nın tamamen sportcontact5 teknolojisi ile üretildiği yazıyor.
    2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH

Hatta tyre reviews sitesindeki testlerde premium contact 6'nın good year eagle serisi ve pilot sport serisi benzeri sport lastikler ile test edildiği görülebilir. Primacy 4 ile test edildiği sadece 1 adet test var onda da cpc6 bayağı bir önde.

Aslında şöyle özetlemek lazım, cpc6 hem sport lastik hem de touring lastik karışımı :)
    Ben sadece 'ses' konusunda primacy ve efficient grip serileri ile karşılaştırmanın haksızlık olacağını belirtmek istedim. Diğer karşılaştırmalar tartışılır tabii ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibiza123 -- 17 Nisan 2019; 10:35:19 >

• Pejo 301 araç kullanıyorum, lastikleri 195 55 16. Çok pahalı bu lastikler, 205 kullansak sorun olur mu? Var mı pejo 301 kullanan?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mestan25

Pejo 301 araç kullanıyorum, lastikleri 195 55 16. Çok pahalı bu lastikler, 205 kullansak sorun olur mu? Var mı pejo 301 kullanan?
    Aracınız için 621 mm çapında 195/55R16 ideal bir ebat,
    Bazı modellerinde de 621 mm çapında 185/65R15 kullanılıyor.
    Tüvtürk muayenelerinde lastik ebatlarına da dikkat ediyorlar. tüvtürk den Bilgi almakta yarar var.
    Bence aynı ebat kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüvtürk çalışanı arkadaştan aldığım bilgiye göre jant ve yük endeksinin uygun olması gerekiyormuş, yanak ve hız endeksi önemli degil dedi, bende falken ziex 310 almaktan vazgeçip falken sincera 832 aldım.
  • ihakkis İ kullanıcısına yanıt
    TEŞEKKÜRLER
    yük endeksini anladım da
    jant nasıl aynı olacak anlamadım.
    mesela passat hem 16 hemde 17 jant kullanabiliyor
    yazlık için orjinal 215/55/17 kullanıyorsa
    kışlık için orjinal çıkma 215/60/16 kullanamayacak mı?
    veya pejo 301 modeli farklı donanımlarda hem 15 hemde 16 jant kullanıyor.
  • 2004 vectra için 205/55/16 falken fiyati civarında lastik önerir misiniz? Falken için bazıları çok iyi yorum yapıyor bazıları da kötü yorum yapıyor çok kararsızım aynı fiyata dunlop fm800 de var çok kararsız kaldım. Falken ze310 un türkiye dışında başka üretim lastikleri satılıyor mu? Öncelik sessizlik ve yol tutuş. 330 lira civarında goodyear da alınır sanırım ama falkenle arasında nasıl bir fark olur? Bir de hankook nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadangel13 -- 18 Nisan 2019; 11:45:34 >
  • 2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH
    Bulundugum yerde adam akilli bayii bulamadim cogu lassa greeyways önerip durdu goodyear eagle sport vardi bridgestone kalmamişti michelin 1500-1550tl fiyat verdiler bunu sipariş ettim biraz olumsuzluk okudum ama digerleri 950-1000tl conti ise 1200 civari fiyat verince aldim memnun kalirmiyim sizce iyimi ettim kötümü.?

• deadangel13 D kullanıcısına yanıt
    vectra nın lastiği 215/55r16 - 93
    olması lazım.
    kapıdaki plakadan kontrol edin,
    yük endeksi (93) tutmazsa tüvtürk muayeneden geçmiyor.
    bahsettiğiniz falken ve dunlop ikiside çankırı fabrikasında üretiliyor.
    fiyatına göre ikiside iyi,
    ze310 modeli 2018 de çıktı, daha yeni model yani.
    fiyatına göre iyi ürünler.
    orta segment de şunlarda değerlendirilebilir;
    hankook K125 Ventus Prime3
    nokian Wetproof

premium:
    215/55r16-93w Goodyear Efficientgrip Performance
    akakce.com
    Falken 215/55 R16 93V Ziex ZE310 Ecorun Oto Lastik (�retim: 2019) Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/diger/en-ucuz-falken-215-55-r16-93v-ziex-ze310-ecorun-oto-lastik-uretim-2019-fiyati,456683052.html

• quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

vectra nın lastiği 215/55r16 - 93
    olması lazım.
    kapıdaki plakadan kontrol edin,
    yük endeksi (93) tutmazsa tüvtürk muayeneden geçmiyor.
    bahsettiğiniz falken ve dunlop ikiside çankırı fabrikasında üretiliyor.
    fiyatına göre ikiside iyi,
    ze310 modeli 2018 de çıktı, daha yeni model yani.
    fiyatına göre iyi ürünler.
    orta segment de şunlarda değerlendirilebilir;
    hankook K125 Ventus Prime3
    nokian Wetproof

premium:
    215/55r16-93w Goodyear Efficientgrip Performance
    Hocam bu yük indeksi aynı ebatta daha yüksek bir değer olursa sorun oluyor mu?

225/50/17 için araç üzerindeki lastiklerim 94V idi. Yeni lastikler yine aynı ebat ancak yük indeksi 98W.
  • egea gibi hafif bir araç için yollarınız çok bozuk değilse
    XL kullanmaya gerek yok,
    xl modellerde balon riski azdır fakat yakıt ve ses bir miktar fazladır.
    tüvtürk muayene de önemli.
    aracınıza tavsiye edilen yük endeksine dikkat edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 18 Nisan 2019; 14:42:23 >
    215 ler pahalı baya arabanın depo kapağında 205 de yazdığı için 205 almayi düşünmüştüm. Hankook ve goodyear arasında ile falken arasında fazla fark var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: deadangel13

215 ler pahalı baya arabanın depo kapağında 205 de yazdığı için 205 almayi düşünmüştüm. Hankook ve goodyear arasında ile falken arasında fazla fark var mıdır?
    HER markanın iyi kalitede veya ekonomik vasat ürünleri var,
    az bilinen a markasının premium ürünü
    çok bilinen b markanın eco ürününden daha kaliteli olabilir
    marka yerine model konuşmak lazım.
    bütçeye göre önerilerim;

Barum Bravuris 5
    Petlas Velox Sport PT741
    Falken Ziex ZE310 Ecorun
    Hankook K125 Ventus Prime3
    Nokian Wetproof
    Bridgestone Turanza T001
    Goodyear EfficientGrip Performance
    Pirelli Cinturato P7
    Continental ContiPremiumContact 6
    Michelin Primacy 4
    Nokian Eline 2
    Michelin Pilot Sport 4
    .
    349 liraya HB de
    Continental 205/55 R16 91V ContiPremiumContact 6 Oto Lastik (Üretim Yılı: 2019)
    uygun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 18 Nisan 2019; 16:22:40 >

Sizide rahatsız ediyorum kusura bakmayın 215/55/16 falken mi yoksa 205/55/16 continental mi sizce

Her ikiside muayenede sıkıntı olmuyor farzedelim.
    Eğer vectra 1.9 veya 2.0 motor ise 215 tercih ederim.
    Eğer 1.6 motor ise 205 tercih ederim.
    Bacanakta 2004 model 1.6 vectra vardı,
    215 lastik ile çekişi çok kötüydü.
    205 taban takanlar çekişinden daha çok memnun oluyor

• Bridgestone kışlıklarım mevcut. İki hafta önce bir alışveriş sitesinden 225/55/17 için tanesi 412 TL'den 2019 üretimi Falken ze310 sipariş vermiştim. Bir hafta boyunca kargolanmayınca şüphe edip siparişi iptal ettim. Continental bayisinin önerisiyle tanesi 400TL'den Barum Bravuris 3 v xl taktırdım. Lastik yeni olmasından mıdır bilemiyorum conti yumuşaklığında gibi. Falken için ses seviyesi 69 idi. Barum'un 72 görünüyor. Tek kafama takılan husus bu. Acaba Falken alsaydım ses farkını hissedebilir miydim? Taktırdıktan sonra 100 km yol gittim hoplaya zıplaya. Çok moralim bozulmuştu kötü lastik aldım diye. Benzin istasyonunda bir ölçüm yaptım 41 bar çıktı.(aracın full yüklü iken fabrikanın tavsiyesi). Fabrikanın normal kullanım tavsiyesi 32 bara indirdim araba pamuk gibi oldu.
    Araç kapısındaki etikette jantların inç cinsinden ölçüleri var 14inç veya 15inç gibi jant ölçüsü buna uygun olup aynı dingil üzerinde aynı cins lastikler olması gerekliymiş. Benim aracım hyundai i20 14 ve 15 inç jantlar uygun ama ön dingil başka arka dingil başka jantta kabul edilmiyormuş.
  • 225 45 17 için Sava Intensa UHP2 (350 TL), Semperit SpeedLife 2 (340 TL), Falken ZE310 (385 TL) arasında kaldım. Şeytan diyor 460 TL ver Conti al diyor ama arabayı satma ihtimalim var. Fazla para bağlamak istemiyorum.
    @turkeril hocam senin Debica ne alemde? Desen hariç Sava ile aynı lastik. Islakta frenleme filan nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okemik -- 19 Nisan 2019; 16:19:10 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.