Şimdi Ara

2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.113
Cevap
20
Favori
74.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 185/60/15 Continental Eco Contact 6 aldım çok memnunum lastikten. Bu ebat düşünen arkadaşlar hiç düşünmeden alsın. Bir önceki lastiğim Michelin 185/60/15'di ondan da çok memnundum. Fakat her lastik için ekstra 150 lira vermeye değmez.

Özellikle bu dönemde bence conti eco contact 6 f/p lastiğidir.
  • 205/55/16 için Falken ZE310 düşünüyordum ciddi ciddi. Ama şu konuda Falken'e sallanmış ve artı oy da almış:
    https://forum.donanimhaber.com/islak-performansi-a-sinifi-lastikler-paylasim-bolumu--137142342

Emin olamadım Diğer seçenek Goodyear Eagle Sport, ne önerirsiniz ?
  • 175/65/14 önerisi olan var mı? Lastikçi 200 TL'ye Barum verelim dedi değişim dahil. İnternete bakıyorum bilinmedik markalarda en düşük fiyat 180 lira. Barum daha önce de kullandım çok sorun yaratmadı. Ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

185/60/15 Continental Eco Contact 6 aldım çok memnunum lastikten. Bu ebat düşünen arkadaşlar hiç düşünmeden alsın. Bir önceki lastiğim Michelin 185/60/15'di ondan da çok memnundum. Fakat her lastik için ekstra 150 lira vermeye değmez.

Özellikle bu dönemde bence conti eco contact 6 f/p lastiğidir.
    tanesi kaça?f/p demişsiniz de?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skaarj

tanesi kaça?f/p demişsiniz de?

Alıntıları Göster
    Tanesi 400 lira ama bu lastiğin yakıt tüketimi B, Michelin Energy Saver C, Barum E.

Yani her seviye ortalama %1.5 daha az yakıt tüketimi demek. Uzun süre kullanımda Continental'in 1 lastiği bedavaya gelmiş oluyor Michelin'e göre. Barumu zaten saymıyorum.

Edit: Aşağıdaki linkteki yazıyı dikkatli okuyun hocam orda hesapta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 17 Mayıs 2019; 20:2:41 >

• Kerasuslu K kullanıcısına yanıt
    Bende 205 5516 kış lastiği var barum un hiç memnun değilim.
    Özellikle karlı ve buzlu zeminde bence çok kötü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

175/65/14 önerisi olan var mı? Lastikçi 200 TL'ye Barum verelim dedi değişim dahil. İnternete bakıyorum bilinmedik markalarda en düşük fiyat 180 lira. Barum daha önce de kullandım çok sorun yaratmadı. Ne dersiniz?
    %20-30 farkla
    175/65R14

Continental ContiEcoContact 6

Nokian Wetproof

Pirelli P1

Hankook K435 Kinergy Eco 2

• quote:

Orijinalden alıntı: Vrataski

205/55/16 için Falken ZE310 düşünüyordum ciddi ciddi. Ama şu konuda Falken'e sallanmış ve artı oy da almış:
    https://forum.donanimhaber.com/islak-performansi-a-sinifi-lastikler-paylasim-bolumu--137142342

Emin olamadım Diğer seçenek Goodyear Eagle Sport, ne önerirsiniz ?
    Falken ZE310 goodyear eagle sportdan daha kaliteli lastik. eagle sport avrupada satılmayan goodyearın alt sınıf lastiği. goodyearın iyi lastiği efficientgrip performance 4 kanal.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

175/65/14 önerisi olan var mı? Lastikçi 200 TL'ye Barum verelim dedi değişim dahil. İnternete bakıyorum bilinmedik markalarda en düşük fiyat 180 lira. Barum daha önce de kullandım çok sorun yaratmadı. Ne dersiniz?
    urun.n11.com
    Falken 175/65r14 82t Sıncera Sn832 Ecorun Yazlık 2019 Üretim 1756 - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/falken-17565r14-82t-sincera-sn832-ecorun-2019-uretim-1756514-P252332888

2018 ADAC 1.si falken sincera sn832 175/65/14
    www.tyrereviews.co.uk
    2018 ADAC Summer Tyre Test 175 65 R14 - Tyre Reviews
    http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2018-ADAC-Summer-Tyre-Test-175-65-R14.htm

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Güzel öneri teşekkürler. Yorumlar da etiket değerleri de iyi görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: predator93

Falken ZE310 goodyear eagle sportdan daha kaliteli lastik. eagle sport avrupada satılmayan goodyearın alt sınıf lastiği. goodyearın iyi lastiği efficientgrip performance 4 kanal.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler, yarın Falken'i sipariş geçicem.
  • quote:

Tanesi 400 lira ama bu lastiğin yakıt tüketimi B, Michelin Energy Saver C, Barum E.

Yani her seviye ortalama %1.5 daha az yakıt tüketimi demek. Uzun süre kullanımda Continental'in 1 lastiği bedavaya gelmiş oluyor Michelin'e göre. Barumu zaten saymıyorum.

Edit: Aşağıdaki linkteki yazıyı dikkatli okuyun hocam orda hesapta var.
    https://www.goodyear.eu/tr_tr/consumer/learn/eu-tire-label-explained.html

Alıntıları Göster
    tanesi 300 liradan Yakıt C Islak A 66 db nokian nasıl olur peki?denenir mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Skaarj

tanesi 300 liradan Yakıt C Islak A 66 db nokian nasıl olur peki?denenir mi sizce?

Alıntıları Göster
    Nokian hiç kullanmadım ama Finlandiya'lıların kötü bir lastik yapma ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum:)

Bu yüzden bence her türlü denenir. Sonuçta Michelin de Yakıt C, Islak A, Ses 68 db.
  • İyi günler aracım megane3 hb 205 60 16 lastik ebatim 1500 2000 arası butcem var ne almamı onerirsiniz

• quote:

Nokian hiç kullanmadım ama Finlandiya'lıların kötü bir lastik yapma ihtimali olduğunu hiç sanmıyorum:)

Bu yüzden bence her türlü denenir. Sonuçta Michelin de Yakıt C, Islak A, Ses 68 db.

Alıntıları Göster
    Herşey güzel ben de dediğiniz gibi denedim.ama evin yanındaki tümseğe hafif yanaşmamla bu oldu;muhtemelen bir taş şuna yol açtı,normal mi bu,yolun kenarındaki sete hafif yanaştım sadece.
    2019 YAZ LASTİĞİ, BÜTÇEYE GÖRE TERCİH

• İnternetten lastik alım prosedürü nasıl oluyor? hepsiburada.com'dan alırsak lastikler bize mi yoksa anlaşmalı montaj noktasına mı yollanıyor? Eğer hepsiburada yapmıyorsa anlaşmalı yerlere yollayan başka hangi sitelerden alabiliriz?
  • gecen hafta contini kampanyasına katılıp conti bayiinden 205 55 16 conti premıum concat 6 yı 350 tl ye aldım..tavsiye ederim guzel lastik özellikle brdigesonedan sonra pamuk gibi gidiyor araba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbeg1

İyi günler aracım megane3 hb 205 60 16 lastik ebatim 1500 2000 arası butcem var ne almamı onerirsiniz
    205 55 r16 daha ucuz olur ve daha ucuza kaliteli lastik alırsınız.

1440 tlye continental premiumcontact6 alabilirsiniz.

urun.n11.com
    Continental 205/55 R16 91v Contipremiumcontact 6 2019 - n11.com
    https://urun.n11.com/oto-lastik/continental-20555-r16-91v-contipremiumcontact-6-2019-P341013453

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi predator93 -- 20 Mayıs 2019; 0:29:54 >

• Yılda 5 bin km ş.içi ve yaz aylarında 2 bin km bozuk köy yolunda kullanıyorum. Köyün yolu kalitesiz asfalt olduğu için köstebek yuvasına dönüyor. Viraj ve rampa nedeniyle çoğu zaman çukuru farkedemeden dan dun geçip gidiyorum. Köyün yüksekliği sebebiyle yaz aylarında dahi sabah ve akşam kırağı oluşuyor, gün içinde sıcaklık 35 derece civarında oluyor. Bu şartlarda sizce hangi lastiği tercih etmeliyim?

Orijinal ölçü 195-55-16 fakat fiyat farkı yüzünden 205 tabanlı düşünüyorum. Diğer taraftan 205 tabanda yakıt artacak fakat ne kadar artacak? lastikten artan parayı yakıta vermeyelim.

Yılda toplam 7 bin km yapacağım için 5 yıl 35 bin km doldurmadan değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu yüzden etiket değerlerini ve ilk günlerdeki performansını olabildiğince uzun süre muhafaza etmeli. Fazla bilgi sahibi değilim fakat okuduğum kadarıyla en uzun süre kendini muhafaza eden marka Yokohama.

Tavsiyeniz için Teşekkürler...

• predator93 kullanıcısına yanıt
    Fark yüzde 3 u geçiyor pek öneriyorlar paraya bakamsan 60 16 alicam

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.