Şimdi Ara

2019 YKS Tavsiyesi ve Güncel Kaynak Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
5
Favori
2.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben bu sene sınava ilk defa girecek öğrencilerden biriyim ve sınav ilerleyişim hakkında sizden bazı fikirler almak istiyorum.

Öncelikle hedefim ilk 10k inşallah.

Teogda İstanbulda ortalama bir anadolu lisesine 442 puanla yerleştim.

Şuana kadar 9 ve 10. Sınıfta sadece dersleri dinleyerek ve son gün çalışarak seneyi geçirdim 9.sınıf ortalamam 72 ve 10.sınıf ortalamam 75 idi.

11.sınıfa geçtikten sonra çalışmaya başladım ve 11.sınıfı 86 ortalama ile bitirdim ve 11.sınıfı sağlam bitirdiğimi düşünüyorum.

Buraya kadar hakkımda fikriniz olması adına kısa bir özet geçeyim dedim.

Temmuz başından beri çalışıyorum ve öncelikle tyt konularımın zayıf olduğunu düşünerek onlara odaklandım

TYT Fen Dersleri: Konu çalışması yeni bitti.Ve her dersi 2 kaynaktan temizledim diyebilirim.Her konudan yaklaşık 200 soru çözdüm.

Tyt Matematik: Şuanda Problemlerin sonundayım ve önümde 6-7 tane daha önemli konu var bunları Eylül sonuna kadar bitirmeyi umut ediyorum.Matematiği de en az 2 kaynaktan temizledim ve her konudan 300 civarı çözdüm problemler hariç.Problemlerde şuan tam bitmesine 500 oldu.Ayrıca problemlerden pek bir sorunum yok çok şükür.

Tyt Geo :Berbat. Temelim çok az ve zaman olmadığı için tatilde çözemedim.Ekime kadar halletmeye istiyorum

Tyt Sözeller: Sözel derslerim sayısallara göre hep daha iyi olmuştur türkçede 30 civarı yapıyorum.paragraf aklıma geldikçe çözüyorum. sosyale oturup bakmadım ama genel kültürüm iyi çok şükür yine rahat 13-15 civarı yapıyorum. sınava yakın dönemde bakarım bunlara.

AYT Genel :Dediğim gibi 11 sağlam olduğu için konulara tekrar bir göz gezdirsem hatırlarım.Trigo formüller falan unuttum bazılarını ama konuların mantığı ve ana hatları hala kafamda.

Durum şimdilik bu. Sizlerden bu süreç sonrasında ne yapmam gerektiğini ve önerilerinizi bekliyorum ayrıca yeni sınava uygun ve kaliteli yayın ve kaliteli deneme tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tyt Matematik :
    1-
    2-
    3-

gibi düzenli bir şekilde kaynak önerileri yaparsak da hem benim hemde diğer forum kullanıcıları adına daha yararlı olur düşüncesindeyim.

Şimdiden Teşekkür Ederim

Edit 1: Bu arada kullandığım kaynakları söyleyeyim bu yaz Fem simetri serisini ve okulumuzun aldırdığı eğitim vadisi (çözümün yayını) yayınlarını kullandım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YushyZ -- 7 Eylül 2018; 19:17:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Düşüncelerim:
    1. Teog puanın önemsiz*
    2. OBP'en kötü**
    3. Geometriyi tyt-ayt diye ayırman yanlış ve ekime kadar bitirme diye bir şey söz konusu değil, sınava kadar sürekli çalışman gerekiyor. Ara verdiğin an çoğu şeyi unutuyorsun, bu konuda acıması yok. Konuları bitiricem dersen o zaman tamam bitir ama düzenli olarak her gün soru çöz.
    4. Ve en önemlisi bu sanırım bak dostum hiç bir araştırma yapmadan gelip buraya bir konu açıyorsun ve tavsiye istiyorsun fakat bu konu bu yaz en az 100 kez açıldı o yüzden tavsiye vermeyeceğim. Forumda araştır gerçekten beğendiğim kitapların olduğu konular var, illaki bulursun.

*: Çalışkan bir ortamda olursan kesinlikle üniversite sınavı için iyi bir ortam oluşturur fakat kendi çalışmanı yansıtmıyor.
    **: Aşağılamak veya hakaret olarak söylemiyorum, en iyi ihtimalle bu sene 99 ort. yapsan bile(ki kolay oluyor, yapabilirsin) genel ortalaman 83 oluyor ve bu ilk 10k da 1.5-2k geri atıyor demek.

• Teşekkür ederim.Teog puanımı ne seviyede olduğumu belirtmek için kullandım yoksa bende biliyorum böyle olduğunu.OBP için haklı olabilirsin ama artık elimden birşey gelmez giden gitti.. Ayrıca konuyu açmadan önce araştırdım ama birçok yet yarım yamalaktı ve bende düzenli ve toplu bir şekilde yer almasını istediğim için açtım.Geometri de haklısın onu belirtmeyi unuttum ekime kadar konu olarak bitiricem ama sonrasında hergün test çözmeye devam edicem tabi.Teşekkür ederim yorumun için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11.Sınıf Kaynak Önerisi?
    4 yıl önce açıldı
    11. Sınıf kaynak önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.