|
2020 Civic Exe Eco’dan 2021 Golf Impressiona Geçilir mi? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: commandx2017 de çıkmış civic bariz şekilde daha yakışıklı. Golf daha demode duruyor. Her gün yanyana görüyorum bu iki aracı.
Bende Golf 8 kullanıyorum.
Golf güvenlik olarak çok çok çok daha başarılı.
Civic'te iç mekan kalitesi kapı üstleri hariç Polo'dan kötü. Sert plastik üstüne giydirme göğüs var, göğüsün ilerisi zaten pet şişe plastiği.
Bagaj kaplamaları montaj kalitesi vs. vasat. İzolasyon zayıf, firma üretimi bitiriyor 3-5 yıla EU ve TR'den çekilecek bence. Corolla olsa bir nebze de, Civic'ten kurtulup Golf'e geçmek güzel bir yatırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912DKonu sahibinin yapmak istediği takası maddi ihtiyaç duymadığım sürece asla yapmazdım. Öncelikle onu söyleyim.
Ancak sende vw yi kötüleme çabasıyla çok saçma şeyler söylüyorsun.
Gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz. Bana civic sedan ön tasarım hariç köşeli fluance gibi geliyor.
not: yukarıdaki full civic sedan. Alttaki baz golf.
Civic 6 senelik bir kasa. Yenisi çıktı zaten artık eski kasa oldu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: lojistisyenYapma hocam kalite farkı bariz passat ile.
Passatta torpido kısmı bile normal düz sert plastik değil, dokusu daha iyi daha kaliteli bi malzeme. Kapıların, özellikle arka kapıların kalitesi, kol dayama içi gibi yerlerin de halı kaplı olması totalde sınıf ayrımını belli edecek kadar fark yaratıyor.
Yalıtım konusunda denkler orası doğru.
Golf 7 daha fazla yol gürültüsü alıyor. 120'ye kadar Polo, Golf 7'den iyi. Passat rüzgar sesini efil efil 140 gibi salıyor.
Passat 7 senelik bir kasa, her ülkede adı da başka. Magotan oluyor Sagittar oluyor vs. ben magazinsel açıdan Golf'ü daha iyi buluyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-5A1BF912DArkadaş vw nin tasarımlarına kütük gibi diyor, heyecan uyandırmıyormuş. Bende diyorumki Honda bile o kütük tasarıma geçiyor çünkü çoğu insan ilginç ilginç tasarım denemelerini değil klasik araç tasarımlarını seviyor.
tasarım konusunda hemen herkesin sevdiği Mercedes, BMW gibi markaların en sevilmeyen, tutmayan modelleri bu ilginç tasarım denemesi araçlar. Örneğin 5 serisi gt versiyon, 3 serisi ti versiyon, a serisi 1. Ve 2. Nesil, audi 2 serisi vs vs.
Honda'da otomotive ayıracak para kalmadı. Adam 300 Dolara çalıştırdığı Türk işçilerin bile maliyetine göz dikmiş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jocker35
Bu mesaj silindi.golf sahibi oldum, civic sedan da şirket aracı olarak çok kullandım. boyun kaç bilmiyorum ama benim 1.85. civic'de arka koltukta dik duramıyorum, golf 7'de dik durabiliyorum bu boya rağmen. civic'in tek üstünlüğü bagaj olabilir, bagajı da çok büyük değildi yanlış hatırlamıyorsam.
-
Iyiyce ölcememişsin o zaman
Zaten iddia ettigin şey matematige ters
Boyut belli olcu belli
Golf genişlik anlamında civic sedandan hiçbir bölümde üstün olamaz .Boyle bir iddiasi da yok zaten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güvenlik olarak gerçekten çok çok çok değil çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok daha başarılıymış. Helal olsun golfe, ne güvenli arabaymış beaaa. Arada dünyalar hatta uzay boşluğu kadar fark var.
-
Passatın arka kapılar da golf gibi leğen plastiği mi?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jocker35
Bu mesaj silindi.Bu mesaji sadece Vag dusmanlari begenir. Ya kardesim bunlarin hepsi ucuz arabalar bizim ulkemizde pahali. Ancak Civic hicbir zaman Golf kalitesinde olmadi.
Vag fanlari ile Vag dusmanlari birbirlerini artiliyor. Bir tane objektif yorumunuz yok. İki taraf da zarar veriyor bu bolume.
Kurun Wapp grubu orada yiyin birbirinizi. Civic ten 2 tane golf cikar diyen bir insan dusmanliktan yazmiyorsa gercekten durum baya vahim.
quote:
Orijinalden alıntı: The Division Bell
Golften iki tane civic çıkar olmasin o.
Konuya gelince, son kasa yerine 7.5 Highline al, D segment ayarinda HB arabaya bin derim.
Zira Highline golf7 passatin hb si gibi bisey, aralarinda zerre kalite ve yalitim farki yok.
Alıntıları Gösterşimdi, donanımla bir otomobil bir üst sınıfa atlamaz. golf sahibi de oldum passat sahibi de. golf çok kaliteli, evet ama bazı farklar var ki onları hiçbir donanım kapatamaz: aks genişliği farklı. golf highline bile alsan eğer ki dizelse veya 1.4 altı motorsa bağımsız süspansiyon yok. 3 bölgeli ve ısıtma yardımcılı klima golfte alamıyorsun hiçbir şartta. golf'te de passat'ta da modeller arasında kalite farkı yok zaten. misal bir egea'nın alt modelleri sert plastik, üst modelleri yumuşak plastikti ilk çıktığında ama golf ve passat'ta bu şekilde ayrımlar yok. donanım farkı var sadece.
sonuç olarak golf 7 de civic de kullandım. aradaki kalite farkı gerçekten çok fazla. kalite olarak premiumlardan sonra golf gelir ve sonra diğerleri gelir. ergonomi, konfor olarak premiumlardan da iyi golf, civic ne ki.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Jocker35Iyiyce ölcememişsin o zaman
Zaten iddia ettigin şey matematige ters
Boyut belli olcu belli
Golf genişlik anlamında civic sedandan hiçbir bölümde üstün olamaz .Boyle bir iddiasi da yok zaten
ya arkadaş bir otur ya. civic diğer tüm sedanlar gibi arkada alçalarak gidiyor, bu sebeple arka koltuklarda baş mesafesi kısıtlı. golfün tavanı ise dümdüz gider, alçalmaz, bu sebepten passat'ta olmayan baş mesafesini sunar arkada. matematiğe nesi ters bunun. aracın dış boyutlarını değil, iç boyutlarını ölçmen lazım.
al işte sana matematik, golf'ün arka koltuk baş mesafesi 7 cm daha fazla:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 13 Nisan 2021; 17:48:53 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: commandxGüvenlik olarak gerçekten çok çok çok değil çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok çok daha başarılıymış. Helal olsun golfe, ne güvenli arabaymış beaaa. Arada dünyalar hatta uzay boşluğu kadar fark var.
o bir yıldız işte yeri gelir hayat kurtarır. artık 5 yıldız almayan araba mı kaldı bu zamanda ya. bunu bile becerememişler.
-
Civic de zaten 5 yıldız.
Otomatik, geniş, büyük bagajlı, yumşak tam bağımsız süspansiyonlu, fabrikasyon lpg’li, full paket bir sedandan manuel, benzinli, baz palet, torsiyonlu, hb bir araca geçilir mi?
sonradan düzeltmiş demek ki. ya arkadaş önceki değerlendirmeyi paylaşıp ne yoruyorsunuz insanı.
-
Sebep daha çok maddi evet ama satmasam da birkaç ay zorlanarak üstesinden gelebilirim. -
Hocam golf 8 ile beraber 3 bölgeli akıllı klima orta paket ve üstünde standart oldu golf de.
Ayrıca bir ara bayiye uğrarsanız golf 8in bagaj halısını kaldırmanızı tavsiye ederim. Altında bir halı daha var yedek lastik altında. Yalıtım gerçekten artmış.
bu fotoğraflara bakınca golf 7 nin sırf baş mesafesi olarak değil, diz mesafesi olarak da daha iyi olduğu gözüküyor. Golf 8 golf 7 den biraz daha iyi iç hacim sunuyor üstelik. Ben araçlara bakarken önde bu farkı hissetmiştim ama civicte arkada daha fazla diz mesafesi kalıyordur diyordum. Arka koltuklarla çok ilgilenmediğim için dikkat etmedim açıkçası. Gerçekten civic diz mesafesi aks mesafesi kendinden 6.5 santim kısa golften daha mı az merak ettim doğrusu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
:)) Müdür yazdığın farkların hepsini ben de biliyorum. Ben kalite, titizlik ve işçilik açısından passattan farki olmadığını belirttim. Highline diye ozellikle belirtmemin sebebi ise alcantra koltuklar.quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisşimdi, donanımla bir otomobil bir üst sınıfa atlamaz. golf sahibi de oldum passat sahibi de. golf çok kaliteli, evet ama bazı farklar var ki onları hiçbir donanım kapatamaz: aks genişliği farklı. golf highline bile alsan eğer ki dizelse veya 1.4 altı motorsa bağımsız süspansiyon yok. 3 bölgeli ve ısıtma yardımcılı klima golfte alamıyorsun hiçbir şartta. golf'te de passat'ta da modeller arasında kalite farkı yok zaten. misal bir egea'nın alt modelleri sert plastik, üst modelleri yumuşak plastikti ilk çıktığında ama golf ve passat'ta bu şekilde ayrımlar yok. donanım farkı var sadece.
sonuç olarak golf 7 de civic de kullandım. aradaki kalite farkı gerçekten çok fazla. kalite olarak premiumlardan sonra golf gelir ve sonra diğerleri gelir. ergonomi, konfor olarak premiumlardan da iyi golf, civic ne ki.
Alıntıları Göster
O koltuklar olmadan ne passat ne de golf alınmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X