2020 geçmiş olsun aman gelmesin: 2021 yeni yılınız Kutlu olsun! 2020 çok kötü bir yıldı, nihayet dün tekmeyi vurduk 2020 her insanda derin üzüntü sıkıntı fenalıklar bırakarak Geçti: ama aslında hep giden yıl kötüydü: iyi anılan yıl yok duymadım internette de aradım yazan yok Peki En iyi geçen yıl hangisiydi? Bana bakarsanız geçen 50 seneyi düşünüyorum da günlerdir düşünüyorum? hiç iyi geçen bir yıl bulamadım galiba.. 1970ler 1980ler 1990lar 2000ler 2010 ve en son ömrümüzü yiyen 2020 ! belki ekmek elden su gölden yaşadığımız çocukluk günleri daha iyi yıllardı : Dünyada ve Türkiye'mizde olan olaylar insanlar ve yaşananlar ; çocuğuz ya ilgimizi çekmezdi; okumayı öğrenince elimizde değiş-tokuş Teksas tommiks Tarkan Kara Murat çizgi roman dergileri ve akşam 19:50de TRT siyah-beyaz açılır çizgi fil seyret yat uyu: uyu uyu yat! para bulursan, ebeveyn para verirse sinema solonu kapısı önüne sümüklü şeker ye sinemaya bilet al paranı kaybettin veya çaldırdıysan kaçak sinemaya giriş; heyecan ve macera sonu dayak yeme. neyse eski yıllar belki en iyi yıllardı. ama 2020 tüm Dünyada ve Türkiye'mizde her yönüyle çok kötü geçen yıldı fakat Dünya kuruldu kurulalı en kötü yıl aslında M.S. 536: Tarihin en kötü yılıymış! Peki, tarihin en kötü yılı olan 536 senesi neden tarihin en kötü yılı seçildi? Harvard Üniversitesi'nden Orta Çağ tarihçisi ve arkeolog Michael McCormick yaptığı araştırmalar neticesinde 536 yılını tarihin en kötü yılı olduğu iddiasını ortaya koydu. Yapılan araştırmalara göre 536 yılında tüm dünya 18 ay boyunca karanlığa gömülmüş Yaşanan volkanik patlamalar neticesinde gökyüzüne küller yükselmiş, gökyüzünü kaplamış ve güneş ışıklarının dünyaya gelmesini engellemiş dünyada 1 buçuk yıl karanlık oluşmuş Kıtlık baş göstermiş Havalar soğumuş, yaz günü Çin'de kar yağmış Veba ve hastalıklar salgın halini almış ama gelişen bilim teknoloji ve insanlığın vardığı son noktada 2020 yılının da çok kötü geçmesi her geçen yılın kötü addedilmesi ve her yeni yılın başında yine akıl almaz olaylarla yeni yılında kötü geçmesi.. neyse hülasa: 2020 çok kötü bir yıldı Pekii en iyi geçen yıl veya yıllar hangisiydi ? |
Bildirim