Evet arkadaşlar 5K'ya kit lensi 28-70mm dahil a7 alınır mı ? Canon 1100D kullandım uzun bir süre artık değiştirmenin vakti geldiğini düşünüyorum aynı fiyat bandında 6D body var pek hoşuma gitmedi açıkçası 1100D'den 80D veya 77D geçmeyi planlıyordum ama Sony A7 görünce fikrimi çeldi :) tavsiyelerinizi bekliyorum. Elimde 70-300 Tamron ve 18-55 Kit lens var. %70 fotoğraf %30 video için kullanacağım fotoğraf için manzara ve portre ağırlıklı.
A7 28-70le güzel sonuç vermez. Adaptörle denersiniz autofocus kesmez. Düz sony lens alayım dersiniz en az 2-3 bin o da ikinci el. Sony sistemi paranız varsa güzel
A7R İmkanı varsa daha iyi olur her şekilde.
FF makineler görüntü kalitesi için düşünüyordum ve en önemlisi İSO performansı. Sony ise ilerde lens alabileceğimi düşündüğüm için Sony makinelere baktım. 1100D'den 77D veya 80D geçersem elbet kalite elde edeceğim ama beni tatmin eder mi bilemedim o yüzden FF düşünüyordum. 80D body üzerine Canon lensler ile devam edeceğim gibi cevaplarınız için teşekkür ederim.
bence güzel plan. Ama 5kya A7 ve kit alma. A7ii ve kit lens bulursun o paraya.
BlueprintsB
kullanıcısına yanıt
En iyisi 80D ile devam etmek hocam. Malum siteden lenslerin ikinci el fiyatlarına da bakın. Yoksa bilmeden yok şunu alırsın bunu alırsın diyen çok oluyor bu sitede.
Sony de aynı lensleri ileride alıcam deseniz bile çok masraflı
quote:
Orijinalden alıntı: atanamayansantrafor
A7 28-70le güzel sonuç vermez. Adaptörle denersiniz autofocus kesmez. Düz sony lens alayım dersiniz en az 2-3 bin o da ikinci el. Sony sistemi paranız varsa güzel
Nokta tespit 👏 hatta biraz daha acmak gerekirse aynasiz sistemler lensler uçuk. basit bir lens bile tonla para m43 dahil. hakikaten para olmasi lazim kafadan bi set toplasan telesi prime lensi genis acisi vs 10-20k arasi dolanir. İmkan varsa 80d al gec hocam macera arama :)
A7 makinemi ikinci elden aldım, kit lens ile beraber, hem foto hem video için işimi bayağı görüyor, ihtiyaç olursa üzerine daha sonra prime lens alabilirim, ama kit lens iş görüyor yeterince. Adaptör kullanırsan diğer marka lensleri de manual focus ile A7'de çok rahat kullanabilirsin. Ben de fuji, canon, Leica, vs kullanıyorum, hobi amaçlı, ama döndüm günlük kullanım için Sony a7 tercih ettim, yoksa fix lensli fuji x100t var her zaman yanımda, ama Sony a7 başka, tabii bütçen yeterli ise a7ii veya a7r almak daha iyi bir tercih olur.
Bence alınır. 24 Mp sensör ve full frame. Muadil olarak daha ucuz alternatiflerimiz var mı? Belki %25 daha ucuz.
Ama eğer bu fiyat yüksek geliyorsa acele etmeyin, ilerde 50 Mp sensörlü bir makinaya saklayın, aşağı yukarı negatif film kalitesi. Bu makinalar ulaşılabilir olacak, artık neredeyse bütün büyük markalar listeliyor.
Bu fikirle, yani 50 Mp'ler yaygınlaşıyor olduğu için yakın zamanda "güzel" sensörlü ASP-C Fuji'lerin en ucuzunu aldım. T-20, 18-55... Neredeyse kusursuz ama heyecanlandırmayan bir lens. O da benzer bir fiyata geldi.
Eğer alırsanız ilk yüz kareden sonra eski çektiklerinizin ardından yenilere bakın, belki bu mesajı hatırlarsınız. Eski Canon'un durumunu bilemem tabi ama, zaten sensörler eskidikçe gürültü yapmaya da başlıyorlar. Zaman kaybetmişim diye düşünmek olası.
Belki bir fikir isterseniz... bence önce objektiflere karar vermek, sonra o objekteflerin makinasını seçmek daha iyi. Kalıcı olan objektif. Açıkçası karar verirken Fuji'nin kendi objektifleri pek de umurumda değildi. Sony'de ise objektif seçenekleri çok daha fazla.
Ben Compacttan a7 II ye kadar her klasmandan makine kullanıyorum. Alınır tabi, ancak sizi bir takım masrfa sokabilir kullandıkça :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme