Şimdi Ara

2020 İTİBARİ İLE 1080Tİ ALINIR MI YOKSA RTX 2080 Mİ ALINMALI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
4
Favori
9.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne zaman çıkacak peki teknoloji haberlerini takip eden biriyim fakat duymadım hiç yeni nesil ekran kartlarını. Aynı performans olcak 1080ti 1buck sene garantili 2070s 3 yıl garanti olcak 1100 liralık ta bir fark var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Karamanenes K kullanıcısına yanıt
    sana sunu söyliyim burası türkiye 1080ti lar zamanında miningde kullanıldı sahsen ne oldugu belirsiz bir 1080ti alıp eline kartı alacagına git sıfır 2070s al kafan rahat devam et 1 sene kullandıktan sonra dovizin durumuna göre az bi zararlar kullandıgına sayarak elden çıkarıp daha iyi bir karta geçebilirsin ki dolar sürekli artıyor

ha bildigin biri olur 3000 e 1080ti satıyordur üst kalite hemen kaparsın niye biraz oc yparsın zaten kart uçar ama dedigim kartlar asus rog strix oc modeli ve o ayardaki kartlar
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    MSI gaming x modeli var oyun amaçlı kullanılmış 1 buçk yıl garantili

• Teknolojinin ucu yok, bazı kişilere kalsa 2 nesil sonraki kartları bekle diyen bile çıkar. 1080 / 1080Ti mantıklı, veya 1080Ti fiyatına 2060 da olur.
    nerden biliyon oyun için kullanıdıgını tanıdıgın arkadasınını ürünümü

bak sana minig ci ilanı atıyım bak

bak buda bak fanların altı toz içinde kartı söküp detaylı temizlik tapman gerekiyor leş içinde

Mayıs gibi tanıtımını yapacaklardır.Temmuz veya Ağustos gibi satışa çıkacaktır.Bundan dolayı fazla para vermeyin sizi idare edecek gtx 1080 veya 1080 ti alıp yeni seri çıkınca satıp 30xx sersine geçersiniz.Piyasadaki 1080 ti kartlarını seçerken dikkatli olun mining için kullanıdlığını düşündüğün kartı asla almayın.
  • moonquad kullanıcısına yanıt
    Kartımı sattığıma pişman oldum zaten keşke bekleseydim :((

Bu forumda ağzı olan konuşur 20xx sersinin hayal kırıklığı olduğunu gösteren bir video bırakıyorum.

• moonquad kullanıcısına yanıt
    1080ti ile aynı performans gösteriyor fiyat olarakta uçuk bir seviyede

onun için 2.elden idarelik bir kart alıp 30xx sersini beklemen en doğrusu olacaktır. Gtx 1080 alman daha doğru bir karar olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 2 Mart 2020; 9:58:35 >
  • Ad Vega Alınır kardeş
  • quote:

Orijinalden alıntı: moonquad

Bu forumda ağzı olan konuşur 20xx sersinin hayal kırıklığı olduğunu gösteren bir video bırakıyorum.

Net ağzı olan konusuyormuş açıkcası:)

%10 12 performans farkı görülüyor attığın videoda.
    2 kart arasında %100 felan fark mı bekleniyor? :)
    Her yeni seride çıkan kartlar bir önceki serinin arasında konunlandırıldı.
    En tepe modelde bir önceki seriden %25 30 arsı performanslı olmustur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

GTX 1080Ti ve RTX 2070 Super kullandım. İkisi arasında tercihim 2070 Super olur. Yukarıdaki bir mesajda diğer forumdaş Pascal'ın Turing kartlar karşısındaki
    dezavantajlarını yazmış.
    Ama fiyat da önemli. Sizin durum dediğiniz gibi olmuş. GTX 1080 yıl sonuna kadar rahat giderdi.

Şu an üst seviye kart almak için doğru bir zaman değil. AMD 7nm mimarisinin profesyonel kartlarını muhtemelen ay sonundaki GTC faaliyetinde, oyuncu kartlarını ise
    Haziran ayı başındaki Computex faaliyetinde duyuracak gibi duruyor. Nvidia genelde hemen kartları satışa sunuyor. Bundan dolayı Temmuz ayında Nvidia'nın 7nm mimarili
    yeni oyuncu kartları (XX70 ve üzeri) piyasada olacaktır. Sonbahar/yılsonuna doğru da XX60 seviyesi kartları satışta olacaktır. Şimdilik çıkan haberlere göre hem normal
    hem de ray tracing performansında ciddi bir sıçrama bekleniyor.

AMD RDNA ile güzel bir performans yakaladı. Daha da olgunlaştırılmış ve donanımsal ray tracing destekli RDNA2 kartlarını da yakın zamanda duyurması bekleniyor.

Yeni konsollar da RDNA2 mimarili gelecek ve RT artık oyun dünyasında kendine yer edinmeye başlıyor.

Açıkçası eğer alacağınız kartı en az 3 sene kullanırım diyorsanız donanımsal RT desteği olmayan bir kart almak çok mantıklı değil. Çünkü üst segmentte bir kart bakıyorsunuz.
    Eğer hemen kart alacağım diyorsanız fiyatı nispeten uygun 2.el bir RTX 2070 Super kart bakabilirsiniz. En az 1-2 sene garantisi zaten olacaktır.

Eğer yeni mimari için konuşulan tahminler doğru ise XX60 kartın performansı RTX 2070 Super kadar/civarı olacaktır. AMD RDNA mimarili 5700XT ile RT hariç neredeyse
    RTX 2070 Super performansı veriyor. RDNA2 ile üst seviyede daha iyi kartlar çıkartacaktır. Sonra da orta segment kartları gelecektir ki onlar da RT destekli 5700XT
    performansı olacaktır diye tahmin ediyorum.

Bence en azından firma duyurularını bekleyin. Çok bir vakit yok. Bu ay ile başlayan zaman ile Haziran başına kadar geçen sürede resmi duyurular ve kartlar ortaya çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 2 Mart 2020; 11:16:53 >

• Cloud gaming iyice yayıldığı ve erişilebilir olduğu zaman bütün bu kart muhabbetleri çöp olacak, kimbilir neleri konuşuyor olacağız.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Pek bekleyemem dün dışarıda çıkmadım koca gün sıkıntıdan patladım evde. 4000e 3 5 aylık rtx 2070s ler var. Dediğnz gibi yeni çıkan kartlar
    1080ti 2080e
    1080 rtx 2070 süpere eşit zamanla sahada geriye gidebiliyor
    3000 seri çıktığında da xx70 rtx 2070 süperden 2 kat hızlı olmıcak en fazla %25 oda Max yani tabi buda zamanla aradaki fark artıcak döngü bu şekilde ilerliyor malesef. Markaların rekabeti bizlere faydalı olur inşallah AMD dah fazla kart çıkarır vizede pay düşer burdan

• extra34 E kullanıcısına yanıt
    :)) bu işin bir sonu yok maalesef

• 3 yildir 1080 OC kullanmaktayim , gayet yeterli kart , yeni kart alacak olursam , buyuk ihtimal ile 2070 super alirdim , ama kartim her seye full yetiyor su an , gerekirse oyun + stream icin de kullaniyorum karti ve en ufak bir performans problemi yasamiyorum .
  • Ekran kartında alabileceğin en iyi, en yeni kartı almanı öneririm. 3 sene önce aldığım GTX 1080 ile mutlu bir birlikteliğimiz var. 3 yıldır tüm oyunlar Allah ne verdiyse full ayarlarda 1080p'de. Ben alırken GTX 1080 için 1080p kartı değil falan diyenler vardı ama ben en az 4-5 sene ekran kartı değiştirmek istemiyorum. Fiyat olarak da uygun almıştım (2000 TL). Sonradan 4500TL'yi gördü aynı kart.

2080 ve 2080Ti çıkalı da baya zaman oluyor. Artık yeni serinin ayak sesleri duyurulacağı zaman fiyatları düşer. Teknoloji mağazaları da kampanyalar yapar. Ben 1080'i aldığım zaman 2017 Martında 1080Ti yeni duyuruluyordu. Fiyatlarda güzel fırsatlar olmuştu. Bir de üstüne Hepsiburada KDV indirim kampanyası geldi kaçırmadım aldım.
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Bendede 1080 vardı hiçbir sorun yaşamadım 9 ay garanti kalmıştı garanti bitince elden çıkarmak zor olur dedim hemde yükseltiyim dedim işte

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Çıkabileceğim en yüksek bütçe 4000 TL oda beni çok zorlucak yani 2060 süper de var ama serinin alt kartı olduğu için pek istemiyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.