Şimdi Ara

2020 Megan Touch 1.5 Blue DCİ EDC Servis yapılan işlemler hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar soru başlığında yazdığım marka model aracımı yeni aldım renault port uygulamasından baktığımda

90.148 Binde

Eİ TS KN BEYİNLER

Eİ YND PROG ENJEKSİYON BEYNİ

İlgili servise gittiğini görüyorum.. Bu yapılan işlemler bir sorun teşkil eder mi ?

Aldığım yer kurumsal bir ikinci el firması araçla ilgili görüşmeme rağmen bir geri dönüş sağlanmadı size sormak istedim.. Konu hakkında bilgisi olan varsa aydınlatırsa çok sevinirim.i

• Bugün arabayı aldığımdan beri ilk kez yetkili servise götürdüm. Verilen servis kağıdında yazılanlardan biri de bu yazı idi. İnternette aratınca bizim gibi merak edip yazdığımız soruyu gördüm, cevap yoktu.

Yapay zekaya sordum, aşağıdaki yanıtı yazdı. Belki merak edenler olursa burada dursun diye ekleyeyim istedim.

EI: Elektronik Kontrol Ünitesi (Electronic Interface)

TŞ: Tespit

AL: Alınan ya da algılanan (bir sorun, arıza ya da durum)

KM: Kilometre

Beyinler: Araç üzerindeki kontrol üniteleri, yani motor kontrol beyni (ECU), şanzıman beyni gibi elektronik sistemler.

Bu açıklamaya göre, "EI TŞ AL KM Beyinler", muhtemelen aracın elektronik kontrol ünitelerinin kilometre bilgisiyle birlikte bir arıza tespiti veya kontrolünün yapıldığını ifade ediyor.

________

Renault yetkili servisinde kullanılan "EI YND Prog Enjeksiyon Beyni" kısaltmasının muhtemel anlamı ise şu şekilde olabilir:

EI: Elektronik Kontrol Sistemi (Electronic Interface).

YND: Yeniden ya da yenileme (örneğin, yazılım güncellemesi veya sıfırlama).

Prog: Programlama.

Enjeksiyon Beyni: Motor kontrol ünitesi (ECU), özellikle yakıt enjeksiyon sisteminin çalışmasını kontrol eden beyin.

Bu ifade, muhtemelen aracınızın enjeksiyon beyni üzerinde bir yazılım programlaması veya güncellemesi yapıldığını ifade ediyor. Bu işlem, arıza gidermek, performansı optimize etmek veya servis güncellemelerini yüklemek için yapılmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asinan -- 31 Aralık 2024; 19:33:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio Touch 1.3 Edc 2020
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.