Şimdi Ara

2020 mtv ücretleri (GÜNCELLENDİ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
12.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanki arabayı alırken iki araba da devlete almıyormuş gibi bir de mtv ödemek...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya o kasko ücretine göre mtv, yok emisyona göre mtv maalesef biz onun da arkasında dolanır beline sarılırız.

Katakulli yapmada üzerimize olmayan bir toplumuz. Bu kadar net.

Evet yüksek evet saçma ama gerçekler bunlar.
  • tabloda bir yamukluk var.
  • Ne 1700ü honda civice 3400 tl kasko

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wilusa kullanıcısına yanıt
    matematik dersine cografyaci mi giriyordu hocam?

500 binlik mersedesin 250-300 bini vergi zaten

senin 100 binlik aracin ne kadari vergi?
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Mtv den bahsediyoruz, kdv den ötv den değil. Senin turkce dersine de muzik hocasi giriyordu herhalde.

Araci sattiginda vergileri faiziyle geri alıyor ama

vergiden bahsediyoruz aslen

adam arabayi alirken 200 bin tl vergi vermis, sen kac verdigini yaz 100 binlik araba icin

mtv arabanin gucune gore alinan kullanma vergisi, gucler ayniysa sorun nerede?

soyle de dusunebilirsin: sen 100 bine 1.6 almissin, 0 500 bine 1.6 almis. hani nerede simdi adalet?
  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    o da aliyor :)

fark yok ki
  • 2020 yılında MTV zammı %12 olarak belirlendi. Konudaki tablo boşa çıktı.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2019/12/20191223-1.pdf

• 2105 te 48 bine i20 style benzinli aldık. Aynı araba şimdi 128 bin olmuş, kampanyalı 120 bin diyorlar. O arabanın hakkı en fazla 50 bin benim gözümde, daha fazla etmez. Yani 2015 fiyatının hala geçerli olması lazımdı.

Başımıza ne geldiyse hep örgütlenememekten geldi. Toplu bir boykot bunların şah damarını keser. Vergi topladıkları araba, telefon, benzin, tekel ürünlerini sadece 1 ay tüm halk olarak boykot etsek her şey değişirdi. Özetle bunları doyurmak mümkün değil. Parayla kendine karşı olan, ya da çıkar çatışması içinde olduğu kişilere küfür ettiren bir zihniyet var başımızda.

Ben zorunlu olmadıkça hiçbir şey satın almıyorum. İyice bozulana kadar, iyice eskiyinceye kadar kullanmaya devam...

Belliki pahali araban var savunma mekanizmani devreye sokmussun. Orta direk vatandas disinden tirnagindan arttirmis gitmis 1.4 egea almis, obur taraftan paraya baska bir bir sekilde hitap eden zengin vatandas 500bine mercedes almis ve iki vatandasta vergi ayi geldimi ayni vergiyi veriyor. Orta diregin egea yi secmekten baska sansi yok ama zengin kesim daha ucuz arabalar varken pahali arac almayi kendi seciyor, dolayisiyla yuksek kdv otv yi vermeyi kabul ediyor.
    O yuzden zengin adam avukatligi yapmayin burda.

arabam pahali falan degil

mantigindaki yanlisi gostermeye calisiyorum

senin hayallerini komunist bir ulke susluyor olabilir, ama bu ulke oyle degil maalesef

orta direk disinden artirdiysa, digeri de ona gore okumustur, daha cok calismistir, daha cok risk almistir belki bilemeyiz. varsayim ustune konusmak yanlis.

ayni vergiyi veriyor cunku arabanin gucleri ayni. ikisi de ayni motor. o zengin vatandas, zengin olmanin bedelini, ortadirek vatandasin verdigi verginin 5-6 katini vererek odemis. simdi ayni gucteki arac icin niye daha fazla odemeli? mantigi nedir?

zengin vatandas daha pahali araba almayi seciyorsa, ona gore kdv otvsini oduyor di mi? yani bedeli neyse oduyor, konu bu kadar basit aslinda. e motorlari ayniysa da ayni vergiyi verecek tabi ki. aslinda onun isyan etmesi gerekiyor. niye 500 bin verip egea ile ayni motora biniyorum diye.

siz de servet dusmanligi yapmayin. daha cok calisin, daha iyi universitede okuyun, daha az harcayin, daha pahali araba alin, vergisini vererek tabi ki.

• Aracımin yıllık vergisi 2015 liraya düştü tablodan farklı olarak. Çok büyük kardayim

• Anlamlandıramadığım bir nokta var arabanın yaşı büyüdükçe vergisi artması gerekmez mi? Biz de aksine büyüdükçe vergi miktarı küçülüyor.
  • Vay anam vay
    Benzinli arabaları çıkarın elden pişman olursunuz yol yakınken dönün satamazsınız sonra.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    Aracın vergisiz fiyatı 70 bini aşmayan

Misal geçen yıl araç aldım fatura 100 bin lira, yani ödediğim. Ama araç fiyatı 55 bin lira, yani vergiye göre dikkate alınan ötv ve kdv eklenince yüz bin oldu. Yüzde 50 idi sanırım o zaman ötv, sonradan indirim gelmişti geçen yıl ortası.

Vergi oranları ötv indirimi gelince değiştiği için herhalde, vergisiz net fiyatı baz alıyorlar.

EN ÖNEMLİSİ İSE; BU HESAPLAR SADECE 2018 VE SONRASI SIFIR SATILAN ALINAN ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİDİR.

2017 VE ÖNCESİ MODEL ARAÇLAR İÇİN FİYATINA GÖRE FARK YOKTUR. STANDART ONLAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 23 Aralık 2019; 2:11:57 >

• TITAN kullanıcısına yanıt
    Ben bu sene 1200 liraya yaptırdım kaskoyu Civic için.

Kasko puanı, engelli aracı, riskli bölge vs derken kişiye göre değişiyor kasko doğal olarak.

• şaka mı bu?
  • Yeni vergiler gercekten cok insafsızca 1.3 motor 100 bin tl uzerindeki 1-3 yaş bir aracin yıllık 2 bin lira mtv vergisi mi olur? vergi degil soygun gerçekten. Asıl bu vergileri makam aracı kullanan milletten kopuk akaryakıt fiyatlarından araç bakım tamir yedek parça sigorta ve kasko fiyatlarından bi haber sırtı terlemden yaşamaya alışmış kişilerin maaşlarından kesilmesi daha sağlıklı bir yaklaşım tarzı olur.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.