Şimdi Ara

2020 mtv ücretleri (GÜNCELLENDİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
12.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Vay anam vay
    Benzinli arabaları çıkarın elden pişman olursunuz yol yakınken dönün satamazsınız sonra.
    Ne alaka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yunus585858 kullanıcısına yanıt
    Senin arabayı alan zaten asgari ücretli değildir. Asgari ücretli adam bizim ülkede 7-12 yaş arabaya bile zor biner normal olarak. Çünkü adam asgari ücretle çalışıyor. Hoş artık asgari ücrette artıyor her yıl yakında 5 bin olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Wilusa kullanıcısına yanıt
    Benim aracım polo baştan söyleyim de savunma vs deme.
    Adamın aldığı mersonun vergisiyle kaç tane egea alınır ?
    Sistem komple adaletsiz ama şu halde adaletlidir. Ki araç fiyatlarının artmasına rağmen mtvdeki oranların değişmemesi işlerine gelmediği için yoksa zaten herkes belli fiyatlarda belli vergiyi ödüyordu.

• 2008 model arabaya 565 lira ödeyeceğiz. Ayıp ulan be.
    Ne güzel devletim ha. Hiç affetmiyor her yerden destek veriyor.
  • Yuksek otv kdv vermek istemiyorsa merso almasin kardesim, adamin secim hakki var. Bana merso alirken zaten kol gibi vergi veriyor bidi bidisini yapmayin. Ama ucuz araba alabilen adamin dusuk mtv verme gibi bir secimi yok.

• Foruma eklenen resimleri göremeyen bir ben miyim?Sürekli resim bulunamadı hatası alıyorum.

Paran yoksa egea da almayacaksın o zaman sonra gelip ağlamayacaksın. İş güç yok adam akıllı maaşı yok gelmiş araba alıyor alıyorsun paşa paşa da ödersin 👍

• Sayın Cumhurbaşkanı olaya el atmış sanrıım, 12% olacak zam galiba :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0378E4255

2105 te 48 bine i20 style benzinli aldık. Aynı araba şimdi 128 bin olmuş, kampanyalı 120 bin diyorlar. O arabanın hakkı en fazla 50 bin benim gözümde, daha fazla etmez. Yani 2015 fiyatının hala geçerli olması lazımdı.

Başımıza ne geldiyse hep örgütlenememekten geldi. Toplu bir boykot bunların şah damarını keser. Vergi topladıkları araba, telefon, benzin, tekel ürünlerini sadece 1 ay tüm halk olarak boykot etsek her şey değişirdi. Özetle bunları doyurmak mümkün değil. Parayla kendine karşı olan, ya da çıkar çatışması içinde olduğu kişilere küfür ettiren bir zihniyet var başımızda.

Ben zorunlu olmadıkça hiçbir şey satın almıyorum. İyice bozulana kadar, iyice eskiyinceye kadar kullanmaya devam...
    Merhabalar bizde arabalar fiyatları yanlış hesaplanıyor fiyatları euro dolar bazında almak lazım mesela 2015 de euro 2,6737 idi verdiğiniz para euro bazında 17,952euro şu an euro 6.58 120 bin tl 18.237 euro yapar aradaki fiyat artışı euro bazında 300 euro bile değil sorun bizim ekonomimizin kötü olması paramızın değersiz olması sebebi he devlet ötv almayabilir dersiniz onuda yapmaz devlete şu an sıcak para lazım vs.Bu gidişle türkiye de afrika ülkeleri gibi eski püskü arabalar olursa şaşırmam

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Aracın vergisiz fiyatı 70 bini aşmayan

Misal geçen yıl araç aldım fatura 100 bin lira, yani ödediğim. Ama araç fiyatı 55 bin lira, yani vergiye göre dikkate alınan ötv ve kdv eklenince yüz bin oldu. Yüzde 50 idi sanırım o zaman ötv, sonradan indirim gelmişti geçen yıl ortası.

Vergi oranları ötv indirimi gelince değiştiği için herhalde, vergisiz net fiyatı baz alıyorlar.

EN ÖNEMLİSİ İSE; BU HESAPLAR SADECE 2018 VE SONRASI SIFIR SATILAN ALINAN ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİDİR.

2017 VE ÖNCESİ MODEL ARAÇLAR İÇİN FİYATINA GÖRE FARK YOKTUR. STANDART ONLAR.
    tşkler , 2015 model 1.6 için ne ödeyeceğiz hocam

• helsloot kullanıcısına yanıt
    geçen sene ne ödediysen yüzde 12 fazlasını

ben geçen sene 1650 ödedim 1.6 motor ama 2018 sonrası olduğu için farklı olabilir. bizimki bu sene 1850 olacak gibi.
  • 12-15 taş dilimine girecek 2000 motor aracımın vergisi 1654TL. Gerçi bu paraya bir telefon bile kaydettiremiyorum. Bu açıdan bakınca vergim çok da pahalı değilmiş.
  • 730,24 tl ödeyeceğim bu sene

iki araç var yekün 1460,48 ediyor...
  • Yav yine şikayet yine eleştiri.
    Reis yapmış gene jestini belanızı mi istiyonuz.
    Ne diyek silivri soğuk mu diyek, f tipi baya kapalı diyek.
    Yaw ne diyek biz halkımıza

Ok 👍

• 6 yıllık araba kullanma olayımda bana ilk defa arabanın yaşını hesaplattıran akepenin muhteşem yönetim tarzına tekrar teşekkür ediyorum.
    Araba 2013 model bu yaş olayı neye göre belirleniyor? bari 7 yaşına girmiş olsa vallahi gına geldi artık vergisi, bakımı, muayenesi, pahalı yakıtı. Yeminle 6-7 yaşındaki bir araba herşeyden lüks birşey oldu böyle bir dünya yok ya.
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    Bende merak ediyorum, neye göre hesaplanıyor ? Şimdi 2 aracımız var ;
    1- 2013 model ancak trafiğe 01/2014 çıkışlı 1991cc (e250 mercedes)
    2- 2016 model trafiğe 02/2017 çıkışlı 1598 cc (astra k)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.