Şimdi Ara

2020 mtv ücretleri (GÜNCELLENDİ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
128
Cevap
0
Favori
12.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zam geliyor da ödeyen kim? Anca sen ben, 5 kuruş borçlu kalmak istemeyen dürüst vatandaş.

Trafikteki araçların %40'ı sigortasız, kaskosuz, mtv ödemeden geziyormuş.
    Ödeyemeyen zaten ekmek parası zor buluyor, onlardan kazanamadığı vergiyi de biz veriyoruz.

Nerden bakarsan bak zengini koruyan bir sistem. Aracın değeri neyse %1'i kadar vergi ödenmeli.

Mercedes 500 bin TL, 1.6 motor.
    Egea 70 bin TL 1.6 motor.

İki araç aynı vergiyi veriyor, kazanan gene zenginler.
  • giren yine girmişte aradığım soruya yanıt bulamıyorum

2004 model 1.6 aracım var bunun 12 aylık toplam vergisi kaç para olacak
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    benimde 2018 benzin full kasko allianz en düşük 3300 teklif ettiler arabada hasar kaydı vs de yok hangi kasko önümüzdeki sene bende ona geçerim kazık mı yiyoz ne
  • enflasyon sadece %9
  • sünnetçi34 kullanıcısına yanıt
    Aslında sadece "yaş" olarak bahsedildiğine göre modelinden yola çıkarak hesaplanması gerekir. Diğer türlü "trafiğe çıkış" diye belirtmesi gerekir,
    Bir sitede şu şekilde yazılmış "Araç yaşı nasıl hesaplanır?
    İlgili vergi ödemesinin ait olduğu yıldan aracınızın modelini çıkartıp sonuca 1 ekleyerek bulabilirsiniz. Örneğin 2013 model bir aracınız varsa 2019 yılı bandrol ödemesi için araç yaşını 7 (2019-2013+1=7) olarak seçmelisiniz" Bu hesapla 2013 model araç yaşı 7 oluyor.
    Az bir farkta değil ki 6 yaşında olursa 1259 lira vergi çıkıyor 7 yaşında olursa 730 lira.

Bir başka siteye göre de 7 yaşında çıkıyor inşallah öyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StaatSanWalt -- 23 Aralık 2019; 15:0:19 >
  • Maleguard kullanıcısına yanıt
    HESAPLAMA.NET
    MTV Hesaplama 2020 - HESAPLAMA.NET
    https://mtv.hesaplama.net/hesaplama.do
    Buraya göre 200 lira yine iyisiniz hocam

• Yaw kardeşim sen ne diyon ben elimdeki 4 senelik punto için geçen sene 3000 tl ödüyordum bakımıydı benziniydi ayrı mesele . işime gelmezse memlekete döndüğümde satarım her yere metro var nasılsa . ayda 3500 4000 tl ye yakın maaş alanlar ve ailesi ile birlikte yaşayanlar yada masrafı fazla olmayanlar için geçerli bu araba meselesi . mesele bizim enayiliğimiz, araç sahibi olup olmamamız değil . dünyada bir vatandaşın araba sahibi olmasının statü göstergesi olduğu yegane ülkedir türkiye . daha bu kafayla giderse insanlar çok ezilir . bu sene bilmiyorum ne kadar ödiycem . dediğin gibi durduğu yerde bile yiyor araba, türkiye' de çok ihtiyacı olanların haricindekilerin kullanmaması gerektiği bir şey haline geldi bu .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 23 Aralık 2019; 15:27:28 >
  • 2018/2
    2019/1
    2019/2

Mtv tasitleri dururken zamlı 2020 taksitide geldi...
    Ödeyemiyorum yapacak bişey yok ona sıra gelmiyorki ev ve çocuğun masraflarından...
  • o niye bu kdar ödüyor bu niye benden çok az ödüyordan önce bu vergi hangi hakla isteniyor ona bakılmalı.

tüm topluma değil de belli kesime yüklenen verginin amacı o kesimin o faaliyeti için devletin katlandığı maliyetin diğer kesimlere yüklenmemesini sağlamaktır.

bu vergi yol vergisiyse veya çevre vergisiyse çok yol yapandan, çevreyi çok kirletenden çok alrsın o da zaten en kolay yakıt fiyatına eklenerek alınır . zaten yakıtda ötv adıyla alınıyor.

sadece arabası olanın kullnacağı bir alt yapıyı finanse etmekse amaç zaten araç alınırken ödenmeli ki fazlasıyla ödeniyor.

trafikteki araçları kontrol etmekse amaç, muayeneyi özelleştirdiler, o işi artık devlet yapmıyor.

devlet bu mtv'yi araç sahibinden niye alıyor?
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Genel mi general mi neydi öyle bir sigorta... Mahallede sigortacı vardı bankacı önerdi, o da en uygun fiyatı verdi... Benim yaş itibariyle de, 35-45 arası en ucuz oluyor sanırım, önceki yıldan hasarsızlık indirimi sebebiyle de düşük çıkmış olabilir.

Senin yaş durumu, şehir falan etki ediyor olabilir ama o kadar fark olması için başka sebepler de lazım. Birkaç yerden teklif aldın mı hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    Daha önce yazıldı. Servet düşmanlığı yapmaya gerek yok. O 500bin ödeyen adam o paranın yarısı kdv-ötv olarak devlete vergi olarak kesiliyor. Önce buna itiraz edin. Deprem vergisi olarak çıkan ÖTV saçmalığının kalkması için girişim yapın. MTV yeterki fazla ödesin sorun değil. Zengin diye daha fazla ödemenin neresi adil ?

Kimse sesini çıkarıp boykot etmezse ve gösteriler yapmazsa daha çok zam gelir.
  • pahalı arabası olanlar düşünsün kardeşim.ben hep 110 tl ödüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Genel mi general mi neydi öyle bir sigorta... Mahallede sigortacı vardı bankacı önerdi, o da en uygun fiyatı verdi... Benim yaş itibariyle de, 35-45 arası en ucuz oluyor sanırım, önceki yıldan hasarsızlık indirimi sebebiyle de düşük çıkmış olabilir.

Senin yaş durumu, şehir falan etki ediyor olabilir ama o kadar fark olması için başka sebepler de lazım. Birkaç yerden teklif aldın mı hocam?
    Araç şirketin üstüne kayıtlı belki oradan hasarsızlık indirimi alamamıştır bi çok degisen var ama ilk defa duydum o sigortayı
  • arabayı almassan okadar karın olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başkanlık sistemi, uçuyoruz işte daha ne istiyorsunuz :)

Almanya bizi kıskanıyor daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

o niye bu kdar ödüyor bu niye benden çok az ödüyordan önce bu vergi hangi hakla isteniyor ona bakılmalı.

tüm topluma değil de belli kesime yüklenen verginin amacı o kesimin o faaliyeti için devletin katlandığı maliyetin diğer kesimlere yüklenmemesini sağlamaktır.

bu vergi yol vergisiyse veya çevre vergisiyse çok yol yapandan, çevreyi çok kirletenden çok alrsın o da zaten en kolay yakıt fiyatına eklenerek alınır . zaten yakıtda ötv adıyla alınıyor.

sadece arabası olanın kullnacağı bir alt yapıyı finanse etmekse amaç zaten araç alınırken ödenmeli ki fazlasıyla ödeniyor.

trafikteki araçları kontrol etmekse amaç, muayeneyi özelleştirdiler, o işi artık devlet yapmıyor.

devlet bu mtv'yi araç sahibinden niye alıyor?
    bu resmen alt - orta tabakaya yüklenmektir güzel kardeşim, zenginlerden alamadığını bizim gibilerin kökünü kurutarak alma , zati iyi yapıyorlar bizim gibi gerçek vatansever insanları düşman ediyorlar . zenginler zati senede 50000 tl ye fazla demez .

bizim ülke insanımızın bi özelliği var iyi niyetli olmak . başını ezsende işkence etsende kolay kolay kin ve kötü düşünce gütmez . kimse hakkında kötü düşünmez , hele ki cahil kesimse iki tane kitap al eline tam dostun zanneder . allah herkese akıl fikir versin . ezilip de sesini çıkarmayanlardan eylemesin yada o kafaya sokmasın o kafadan olanları neyse .

• Ducatine kullanıcısına yanıt
    Servet düşmanlığı ile ne alakası var? Duyar kasma. Sen 500bin kenara atıyorsun araç alıyorsun; adan 70bin atıp alabiliyor. Neden motor hacmi-yaşı aynı diye aynı vergiyi ödesin? Azdan az, çoktan çok olacak tabi ki. Çok kazanan adam daha çok verecek ki onun kadar şanslı olmayan diğer vatandaşlar az kazandığından az verecek, biraz daha rahat yaşayacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.