Şimdi Ara

2020 mtv ücretleri (GÜNCELLENDİ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
12.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle dolmuşlar çok kötü.

Bunlara care bulunması lazım ama zor gibi bazı şeylerin değişmesi. Taksi lobisi felaket tokatladı bunları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StaatSanWalt kullanıcısına yanıt
    buna şükür hocam kaçış yok para yine gidiyor
  • Wilusa kullanıcısına yanıt
    Aracı ilk alırken aracın fiyatına göre devletin ithalatından ötürü cari açığa etkisini düşünerek vergilendirilir.
    Yani kaba basit hesapla %50 ötv olan 2 aractan 1 i 100 bin diğeri 500 bin olsun

100 binlik araç 150 bin olarak satılacak ve 50 bini vergi olarak devletin kasasına gidecek.
    2. araç 500 binden 750 bine satılacak 250 bin devletin kasasına gidecek.

Yani oranlar aynı da olsa vergiler pahalı araçtan daha çok alınmış oluyor.

MTV ise devletin yakıt ithalatından dolayı oluşan cari acığı baz alarak vergilendirmesine dayanır.

Yani diyorki beni dış kaynaklara yönelttiğin için bunun dengelenmesi adına senden vergi alacağım.

Buda ne kadar küçük motor kullanılırsa o denli az yakar mantığına dayanarak yapılmış vergilendirmeyi doğuruyor.
    Sonuçta motor beslemesi vs turbodur az yakar vs gibi konuları kalem kalem irdeleyemeyiz.

Dolayısı ile alım kısmında zaten yüksek vergi ödedi araç sahibi.
    Yürütme kısmında aracın değerini baz almak saçma.

Devlete yükünün olmadığı bir noktada vergi isteyemez.

Bu arada ben lüx aracı olan biri de değilim kimseyi de savunmuyor olması gerekeni yazan bir insanım.

• Araba alma hastalıgı devam ettikçe katlanarak artacak. Binmeyin, yakına yürüyün uzaga toplu tasımayla gidin ihtiyaç diyenlerede gülerim 30 yıldır hiç ihtiyacım olmadı bi şekilde gidiliyor her yere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ducatine

Daha önce yazıldı. Servet düşmanlığı yapmaya gerek yok. O 500bin ödeyen adam o paranın yarısı kdv-ötv olarak devlete vergi olarak kesiliyor. Önce buna itiraz edin. Deprem vergisi olarak çıkan ÖTV saçmalığının kalkması için girişim yapın. MTV yeterki fazla ödesin sorun değil. Zengin diye daha fazla ödemenin neresi adil ?

Kimse sesini çıkarıp boykot etmezse ve gösteriler yapmazsa daha çok zam gelir.
    Ben bunun servet düşmanlığı ile bir alakası olduğunu düşünmüyorum.
    Geliri, varlığı var ve o aracı o paraya alabiliyorsa, %1'lik mtv böyle varlıklı biri için önemsiz bir para.

Zengin daha fazla kazandığı için daha fazla vergi vermeli ki adalet sağlansın.
    3000 lira geliri olan biri ile, 50.000 geliri olan biri nasıl eşit olabilir?

ÖTV, KDV, v.s. bana kalsa hepsi kalksa keşke ama kalkmayacağını hepimiz biliyoruz. Öğrenilmiş çaresizlik.
    Sonuçta MTV her sene düşerdi, o sayede biraz sevinirdik ama o da yok artık.

İşin özü; zengin, fakir, yoksul, orta sınıf ne olursak olalım vergi yükünden kurtuluşumuz yok.

• Başkan aldığın yakıt yaptırdığın bakım gönderdiğin temizleme vs gibi her harcamanda vergi fiyatlara dahil zaten. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

Bu mesaj silindi.
    Güzel yazmışsın doğrusun ama paran değersizleşiyor kardeşim.. paran € ve $ karşısında pul oluyor. o nedenle tüm bunların ceremesini biz çekiyoruz. çok klişe bir laf var ama herşey maalesef dövize bağlı bağımlıyız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

Servet düşmanlığı ile ne alakası var? Duyar kasma. Sen 500bin kenara atıyorsun araç alıyorsun; adan 70bin atıp alabiliyor. Neden motor hacmi-yaşı aynı diye aynı vergiyi ödesin? Azdan az, çoktan çok olacak tabi ki. Çok kazanan adam daha çok verecek ki onun kadar şanslı olmayan diğer vatandaşlar az kazandığından az verecek, biraz daha rahat yaşayacak.
    Duyar kasar yada kasmam sana ne? Gerçekler rahatsız mı etti? Ben diyorum ki. Ortada saçmasapan bir sistem var. Ona isyan edilmesi gerekirken siz diyorsunuz ki zengin daha fazla ödesin daha fazla sömürürsün. Benim derdim zengin fakir değil. Benim derdim adaletsiz ve haksız sistem ve kimsenin sesini çıkarmamasıdır. Buna Dar gelirli insanlar da dahil. O adamda 500bin kenara atarken yarısını devlete vergi olarak veriyor. Bu sizi rahatsız etmiyorda MTV 1000 olmasımı rahatsız ediyor. Garip bir anlayış buda insanların sisteme -devlete karşı çıkmayışı değil durumu iyi olanlara öfke duyması dahada garip......

• Gny* kullanıcısına yanıt
    Maalesef maalesef insanlar öfkeyi yanlış yere yönlendiriyorlar. Sizin aynı fikirdeyim. Ben o lafı genel yazdım. insanların sisteme-devlete tepki göstereceğine iyi durumda olana tepki göstermesi bana normal gelmiyor. Burda haksız-adaletsiz sistem var diyorum. Adam paranın yarısını devlete vergi olarak veriyor. Bunun rahatsız etmemesi daha da absürd. Yurtdışındaki gelişmiş yada gelişmekte olan ülkelere bakın vergilerin ne kadar normal ve adaletli olduğunu görülür. Zenginlerin vergisini başka yerden kazandığı karlardan kesersiniz. Halkın ortaklaşa kullandığı kullanıldığı ürünlerden bu kadar abes vergiler olması saçmalıktır. Bu konuda herkesin ortak bir payda da birleşip tepki göstermesi gerekmiyor mu?
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    zengin maasli da olsa tuccar da olsa daha fazla vergi veriyor zaten

zenginin zengin olmasi kendi basarisidir, basari olarak gorulurse eger. bunda devletin bir katkisi veya dahli yoktur. cok okumustur, daha zekidir, daha cok risk almistir vs...

komunist kuba denilen yeri gittim gezdim. orada da fakir ve zengin var. dunyanin hicbiyerinde yazdiginiz gibi bir sistem yok
  • 100bin liralık araç alırım
    devlet: o ne kardeş yarısını bana versene
  • bu sistem zaten kafadan yanlış! arabanın parasına göre vergi almak nedir arkadaş etrafına bak biraz ya CO2 emisyonu yada düz motor büyüklüğüne göre vergi kesersin zaten öyleydi ama az geldi büyüklere para lazım.
  • Arabayı sattım cebimde para oldu.

• Yeminle şu fotoğrafı gördüm,araba almaktan soğudum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buradaki hesap doğruysa düpedüz s....k :https://hesaplama.paratic.com/mtv/
  • yıllardır anlayamadığım konulardan birisi de bu :)

-neden 1.4 motorlu araçlar 1.6 motorla aynı kategori de oluyor ?
    -motor hacmine göre verginin gerekçesi nedir ?

misal 1.3 motorlu araç ,1.6 motorlu araca göre yollara daha az zarar mı veriyor ,çevreyi daha az mı kirletiyor ,daha az ses mi yapıyor ?

neden neden :)
  • Asgari ücretle bizim ülkede hayaller kurmaya gerek yok arkadaşlar, bu ücreti kazanıp ev araba alanlar belki vardır saygı duyuyorum fakat bizim ülkemizde hayatta kalınsın artarsa bi iki şey yapılsın diye verilen bi ücret bu, keşke paramızın değeri yüksek olsa da asgari ücretle bile ülkemizde rahat edilse...

• Araba fiyatları her geçen gün arttığı gibi 2. elde de hareketlilik artıyor ve insanlar 2. el arabalarına bile şu son 6 ayde 10 bin TL üzeri zam getirdi. Araçlar satılmasa piyasanın düşmesi lazım. Evet söylediklerin mantıken doğru ama iç piyasa senin anlattıklarının tersine işliyor. En azından 2. El piyasası bu şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xyro

Araba alma hastalıgı devam ettikçe katlanarak artacak. Binmeyin, yakına yürüyün uzaga toplu tasımayla gidin ihtiyaç diyenlerede gülerim 30 yıldır hiç ihtiyacım olmadı bi şekilde gidiliyor her yere.
    Kendi özel ihtiyaçlarınız üzerinden genele tavsiye vermek çok doğru değil hocam :)

Ülkemizde toplu taşıma konforlu değil, yürüme mevzusu her hava şartında ve koşulda olacak bir durum değil...Bekar bi insan için belki dediğiniz yine yapılabilir fakat evli üstelik çocuğu olan insanlar için dediğiniz bile bile konforsuz bi hayat tercih etmek gibi oluyor.

• '2007 model 1.6 araç için geçen sene 400 kusur oduyordum bu sene 516 olmuş. Altın gibi mübarek yaşlandıkça vergisi düşmüyor aynı kalıyor... Artık 16 yaş olana kadar bunu çekeceğiz vaziyet başka çare yok...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.