Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
9.686
Cevap
219
Favori
765.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1 saat 20 dk sonra yola çıkacam Kayseri ye doğru. 3 saatlik yol bekliyor. Darısı size :))

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • halilozturk38 H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı yolculuklar hocam sağ olun. Sağ F1 vites sizde üst kısımdan çalışıyor mu hocam? Soldaki hem üst hem de alttan bastığımda çalışıyor fakat sağdaki sadece alt kısmından çalışıyor.
  • silversmith S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sağolun. Çok dikkat etmedim ama yola çıktığımda özellikle deneyeyim. Belki sadece Manuel için on/off için olabilir sağ üst kısım. Yola çıktığımda deneyip bilgi veririm. Depoyu fulleyerek yine bilgileri sıfırlayıp dönüşte ne yaktığı bilgisini de yine geçerim. Gelişe göre gidişte daha fazla yakacak kesin ama ne olur bilmiyorum. 40 metreden 1050m rakıma çıkacağım.

On/Off olarakta çalışmıyor üst kısım. Sağlıklı bir tüketim olmayaca halde bakalım nasıl tüketecek? Merakla bekliyorum hocam.
    2-3 saniye basılı tutman gerek. Basılı tuttuğun halde Manuel e geçmiyor mu?

• Adana ya gelirken 5.1lt ort tüketim olmuştu. Şimdi giderken rakamı da alıp ortalamasını alırsak sanırım daha doğru bir değer olacaktır:))

Sadece kulakçığın alt kısmına doğru basarsam Manuele geçiyor. Üst kısmından basmama izin vermiyor. Üstten basınca, yerinden bile oynamıyor sağ kulakçık. Sol kulakçıkta sorun yok. Siz de durum nasıl?
    5TL.'nin altından benzin almak nasip oldu mu hocam? Çünkü bir gün sonra 5'in üzerine çıktı fiyatlar. Ben haliyle yakalamadım tabii.
  • Yok alamadım. Şimdi fulledim 5,38tl den aldım shell den. Sağ kulakçıkta sorun yok bende. Alt üst farketmiyor çalışıyor.

• Yolculuk bitti arkadaşlar.
    Ortalama yakıt tüketimi 5,8lt çıktı. Ortalama hızım 105km.
    Aynı yolu benzer kullanım ile dizel otm megane ile 5,6lt ile tamamlıyordum. Bu sonuca göre tüketim oldukça iyi.
    Giderken 5,1 dönüşte 5,8lt ortalama tüketime göre demek ki normal şehirler arası yolda 5,4-5,5lt ortalama ile gidecek. Benzinli bir araba için bence güzel bir ortalama

Gözünüz aydın hocam. Sağ salim varmışsınız gideceğiniz yere. Kendim de kullanmış gibi oldum. En azından ne kadar yakıt tükettiğini az çok anladık.

Direksiyondaki kulakçıkların fotosunu yollayabilirseniz sevinirim. Yapısı aynı mı merak ettim. Benim alüminyum rengi mesela. Sizde de aynı mı merak ettim.
    Teşekkür ederim sağolun. Kazasız belasız geldim. Yollar oldukça boştu. Tek başına gitmekte çokta keyifli değilmiş, yalnızlık hissi oluştu :))
    Fotoğrafı bir türlü ekleyemiyorum nedense. Hem programdan hem de masa üstü webten eklemeye izin vermiyor.
    Sağ kulakçık siyah ve plastik bende. Fotoğraf çektim, ama yükleyemiyorum.
    Boş trafik iyi olmaz hoca. Çok dolusu da iyi değil. Resim boyutundan yada formatından olabilir.
  • Arkadaşlar bir soru. Gelen gün olan bişeydi çok üzerine düşmedim bugünde aynı şey oldu. Şöyle ki, arabayı sport moda alıp bir süre sıkıştırdığımda ( dip gaz, ani hızlanma, ani frenler) durduğumda arabanın motor tarafında yanık kokusu gibi bir koku geliyor. Normal kullanımlarda yok bu koku. Sadece zorladığım zamanlarda oluyor. Fren balatası kokusu değil, başka bir koku. Kablo yanığı da değil, ama çözemedim. Motor kaputu açıp koklamaya çalışıyorum belli bi yerden gelmiyor, genel bi koku. Buna dikkat eden oldu mu acaba? Ciddi birşey midir yoksa araba yeni olduğu için boru, boya gibi yerlerden mi geliyordur?

Camlar kapalıyken içeriye mi giriyor koku? Klima açık mı o sırada? Sizin kullanım tarzınızda hiç kullanmadım. Bir kaç ani fren yaptım frenleri denemek için sadece. Böyle bir şeyle karşılaşmadım ama dip gaz hiç yapmadım hem de ortalama 50km hızla giderken ani frenlemişimdir. Sürekli spor modda kullanıyorum aracı, aldığımdan beridir.
    Bence servisten randevu alın hocam. Önce kullanım kılavuzuna da bir bakın isterseniz.
    Klima kapalı, içeriye koku gelmiyor. Durunca arabanın yanından geçerken farkediyorum. Frenlerden gelmediğinden eminim. Balata kokusunu bilirim. Servise gitmem gerekiyor sanırım. İlk fırsatta gideyim. Sende sport modda kullanıyorsun ama agresif kullanmıyorsun, vites değişimlerin çok uzun oluyor. Bence mysence modda kullan. Yakıt ciddi anlamda değişecektir ve performansı da gayet yeterli gelir. Hızı ve gücü hissetmek istediğinde spor moda al bence.

Güç her zaman ayağımın altında olsun takıntım var ama sanırım mysence moda geçmem gerekiyor.

Meşhur 2. el sitesinden kulakçık fotoğrafını gördüm bu arada. Icon olanların yapısı kısa kalıyor. Ama sol normal çalışırken sağda niye böyle oluyor anlamadım.

Corolla'yı ilk aldığımızda da babam sizin yaşadığınız sorunu yaşamıştı ancak o zaman kampana frenler vardı. ABS vesaire yoktu. Dediğiniz gibi yeni araç olduğundan bazı parçaları ısındığı için koku çıkarıyor olabilir. Biraz zaman geçince şikayeti kalmamıştı. 1500KM boyunca; ani hızlanma, yüksek hızlara çıkma, devirli kullanma gibi hareketlerden kaçının diye uyarılar boşa değil demek ki hocam.
    Parça alışma süreci ve üzerindeki malzemenin yanma kokusu olma ihtimali yüksek. Bakalım servise gittiğimde ne diyecekler görecez
    Bu arada dün gece gelirken dedim ki, tam düz yolda farklı hızlarda sabitleyip anlık tüketim ne olur acaba diyerek denemeler yaptım.

90km hız ort anlık tüketim 4,5-4,7lt
    100km hız ort anlık tüketim 5,1-5,3lt
    110km hız ort anlık tüketim 5,7-5,8lt
    120km hız ort anlık tüketim 6,3-6,4lt

Her bir deneme yaklaşık 2-3km sürdü.
    Yol tam düz, hız sabitleme açık, anlık tüketim değerlerini not aldım.
    Sonuçlar böyle çıktı. Bilgi olarak paylaşmak istedim.

8. vitesi istiyor demek. Otoban hızlarında tüketim artıyor. Aslında 7. vitesi daha uzun tutabilirler miydi acaba? Manuel 5 vitesli arabalara da 6. vitesi istiyor diyorduk. Eminim motor hava girişini otomatik kapatan mekanizma olmadığı için böyle yapıyorlardır. Motor 90 derece sabit olması gerekiyor ya o yüzden. BMW'nin ve bazı markaların bir kaç modelinde bu özellik var. Hem rüzgâr sürtünme kat sayısı azalıyor hem de düşük devirlerde yüksek hızlarda araç yoluna devam ediyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.