Şimdi Ara

2020 superb 1800 kmde Sanruf tıkırtısı başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
1
Favori
7.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yılan Serdar

Volkswagen alt markalarında olan kronik sorun. Leon da aynı
    4 farklı Leon kullandım birinde bile Sunroof tıkırtı çıtırtı v.s duymadım. Atarken destekli atmak lazım.
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    6 ay kullandığım aracın cam tavanının açılmadığını sayende öğrendim. Ben açılır sanıyor, bazen açıyordum. Meğer açılmıyormuş. Evet, çok özledim.

Ön taraf açılıyor, arka tarafta ayrı cam var. O açılmıyor.

2020 superb 1800 kmde Sanruf tıkırtısı başladı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 model bmw 320i aracımın sunroofunda herhangi bir sorun yoktu. 180bin km'de 14yaşındaki araba almıyorken sıfır 2bin km'de arabam alıyor olsa servisi yıkardım sanırım
  • Hocam benim aracımda da bu kış başladı ses sorunu. slikon sprey aldım. sonrasında da wd40 sıktım azıcık. Şuan sesten eser yok.
  • Anladığım kadarıyla bu olaya normal yapat kabullen demek saçma olur ayni marka model arabada olmuyor bunda oluyorsa problem 10 yaş üzeri araçlarda bu sorunu yaşamayan var. Onun için bu olaya olur normaldir katlacıksın diyip kabullenmek mantıklı gelmiyor bana silikon tarzı sprey vb ürunler ike geçiyorsa her geldiğinde servise götürüp yaptırırım uygulamayı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Silikon sprey tarzı kullanan afkadaşlar ne kafar süre idare ediyosunuz o şekil ortalama

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakam yok maksat boş yapıyım diyorsan kendimi bir ön plana atıyım diyorsan konu dışı forumda yaşıtlarınla takılmanı tavsiye ederim dostum ;)

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Ben acilmadigina dair bi ifade kullanmadim ki biraktigim yerdesin :D ayrintili incelersen panoramik cam tavan olayi deltadaki gibi olmuyor. Deltada bildigin ortada aydinlatma tesisati falan konulmus, simdiki cam tavanlara nazaran basit bi sistem var. Diger iki aracin zaten klasik sunroof, onlar ses cikarmaz

• AO A kullanıcısına yanıt
    2005 model forestarımda yok gerçi bunda da çerçevesiz camdan dolayı rüzgar sesi var fazlaca
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Deltadakiyle diğerleri arasında pek bir fark göremedim. Sunroof gibi içeri girmeyen, dışa doğru açılan, aracın üstünü kaplayan yapıda. Deltada da aynı golfteki gibi cam tavan var. Harici olarak arka tarafta açılmayan cam tavan var. Bazı modellerde arka taraf da komple cam oluyor, deltanınki daha küçük.

Normal sunrooflarda da çok ses olabiliyor. Su alma problemi de çok oluyor. Hareketli parçalar, makaralar, perde, ray, motor vs sonuçta ses yapmaya ortam hazırlıyor.
  • Bu tür seslerde tavsiyem teşhisi kendiniz koyun. Usta dediklerimiz de çok titiz iş yapmıyor. Silikon sprey öneriliyor ama bu bir çözüm değil. Silikon sprey kolay kolay işe yaramaz. Geçisi azaltır belki. Onun yerine keçeli bant, çift taraflı bant, sünger vs daha iyidir.

Xv aracımda sol ön taraftan ses geliyordu. Artık iyice sinir olmaya başladım, silikon sprey, wd 40, yap vs denedim. Hoparlör kapağını söküp denedim, forumlarda araştırdım. Bir türlü çözüm bulamadım. Aradan 1 ay falan geçti.

Aracı servise götürdüm, ustayla teste çıktık. Dinledi etti, bir yerleri söktü, taktı. En son biraz daha kullan, düzelmemişse tekrar bakalım diye gönderdi. Sol ön direk kaplamasına ne yaptı bilmiyorum ama eskisi gibi güzel oturmuyor.

Daha sonra tekrar kolları sıvadım. Çıktım bozuk yola, deneme yanılma vasıtası ile sorunu çözdüm. Arabayı satma kıvamına gelecektim ki şu an tık ses yok. Tırtıklı yollarda, çukur tümsek hızlı yavaş vs farketmiyor en küçük ses gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Code140

4 farklı Leon kullandım birinde bile Sunroof tıkırtı çıtırtı v.s duymadım. Atarken destekli atmak lazım.

Alıntıları Göster
    Aha apaçi fanboylar geldi. Bir tane daha vardi senin gibi TDİ motor enjektör problemli deyince, boş paket dizel alıyorsun demişti TSI yerine.

Adama en full olan Xcellence paketini gösterince yazmaz oldu artık.

On binlerce km aynı Leon'u kullandım.Gercekten her bir kilometresinde Volkswagen'in artık malzemeleri ile yapıldığını hissettim. Keşke ses sadece cam tavandan gelseydi yine neyse

Sese de razıydım, motor dikiş tutsaydi.

• quote:

Aha apaçi fanboylar geldi. Bir tane daha vardi senin gibi TDİ motor enjektör problemli deyince, boş paket dizel alıyorsun demişti TSI yerine.

Adama en full olan Xcellence paketini gösterince yazmaz oldu artık.

On binlerce km aynı Leon'u kullandım.Gercekten her bir kilometresinde Volkswagen'in artık malzemeleri ile yapıldığını hissettim. Keşke ses sadece cam tavandan gelseydi yine neyse

Sese de razıydım, motor dikiş tutsaydi.

Alıntıları Göster
    Sevmediğim aracı ertesi gün satarım sen neden 10 binlerce km bindin trollük yapmak için mi

• quote:

Sevmediğim aracı ertesi gün satarım sen neden 10 binlerce km bindin trollük yapmak için mi

Alıntıları Göster
    Aynen hocam, trolluk yapıp Allah'ın Seat'i için apaçi fanboylari ikna etmek için on binlerce km kullandım

• Neden sökülmesini istemiyorsunuz?
  • quote:

Aynen hocam, trolluk yapıp Allah'ın Seat'i için apaçi fanboylari ikna etmek için on binlerce km kullandım

Alıntıları Göster
    Aferin sana şimdi az ötede oyna
  • quote:

Aferin sana şimdi az ötede oyna

Alıntıları Göster

Ah apaçi ah Leon'a laf edince nasıl da kudurmuş. Çok hoşuma gidiyor bu apacilerin bu halleri

• cormen kullanıcısına yanıt
    Araç sıfır neden döşemeleri sökülüp takılsınki eskisi gibi olmayacağından eminim sokücez derlerse doğuşa gidicem onlar daha hassas müşteri memnuniyeti konusunda oda sökülücek derse ne yaparim o zaman bakicaz artık

• Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Sökmeden nasıl tamir edilmesini bekliyorsunuz peki? Eskisi gibi olmayacağından nasıl bu kadar eminsiniz? Gerçi Doğuş demişsiniz. Bir de oradan fikir alın içiniz rahat eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 3 Mart 2020; 21:57:47 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.