Şimdi Ara

2020 superb 1800 kmde Sanruf tıkırtısı başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Panaromic sunrooflarda kötü yollarda garip bi kasılma çıtırtısı geldiğini farklı araçlarda duymuşluğum var. Sizin yılın A6'larında yanlış hatırlamıyorsam spoiler tipi sunroof vardı, onlar daha sessiz ve sorunsuz oluyor.
  • Panoromik sanruf olup ses yapmayanı bulmak altı ganyanda tutturmak gibi birşey sanırım. Başka araçlara bakmadan söktürmeyin,onlarda da o ses varsa normal demektir. Boş boşuna zamanınız gider tabi karar sizin.
  • VW grubu araçlarda da aynı sıkıntı var. Seatlarda da. Genelde silikon sprey ile idare etmeye çalışıyorlar.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın 2017 superbinde yok sorun baska bir arkadaşdada serviste çözülmüş şuan sorun yok ama yine olabilir demişler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yusuf24 kullanıcısına yanıt
    Bende başında durucam aracın slikon sprey ile çözülürse ara arada sıkılması gerekirse öyle yaparım söktürme taraftarı değilim

• üzülerek söylüyorum panaromik olarak kullanıp devam edin kapalı iken yapmıyorsa..
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Malesef ikisindede yapıyor

• Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Kasıntı da olması normal hocam çünkü araç esniyor. Esneyince de cam tavandan ses geliyor. Passat B8 ve Superb maalesef böyle durumlarda cam tavanda ses yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım Megane Sedan, şimdiye kadar yaşadığım tek sorun hafif bozuk yolda sunrooftan gelen çıt çıt ses. Amcamın 2017 model Passatı var, onda da aynı sorun var. Servis; sunroof boyutu çok büyük olduğu için araç esneme yapınca böyle sesler geliyor dedi. Sökülüp altındaki malzemede değişiklik yapılması gerekiyormuş. Ancak söküldükten bir kaç ay sonra tekrar aynı ses yapmaya devam edenler oluyormuş çünkü o malzeme vs. artık neyse tekrar eski haline geri geliyor. Bu arada sunroofun arkasını kaldırınca ses gidiyor benim araçta. Eğer çıt çıt esneme sesiyse sprey, yağlama vs. de iş görmüyor bu durumlarda. Yağlamak için sökmeye de gerek yok, ayrıca başka bir şey yapılacaksa sökülebilir. Ben söktürmedim ancak belki bu yaz söktürürüm garantisinin son yılı çünkü. Açılmayan normal panaromik cam tavan en iyisi, onlar genelde ses falan yapmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R_DeNiro -- 3 Mart 2020; 0:45:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Canbey96

Malesef ikisindede yapıyor
    ozaman vahim...
  • 2011’de ki aracımızda bile ses yapmıyor normal değil bence bu durum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Bende normal olmadığını düşünüyorum arkadaşım 2017 de aldı bir sroun yok ayni araçta benimde önceki araclarımda yoktu olan çok arac duydum gördüm ama suanki durumu normallestirip olur nornaldir diyenler tuhafima gidiyor biraz

• Subaru legacy
    Subaru forester
    Alfa 159
    Hyundai getz vs bir sürü sunroof-cam tavan araçla uzun süre yol yaptım aldım sattım. En bakımsızında bile böyle bir şey olmadı. Üretimle ilgili bir hata vardır usta çözemez kendiniz tek tek bütün aksamları inceleyip bulacaksınız hocam. Bir yeri az sıkılmıştır. Yağsızlık bu sesi yapmaz. Bir şey Sabitlenmemiş. Söktürmem ben olsam. Daha beter olabilir.

• yigit+ Y kullanıcısına yanıt
    Getzi sifir alip 6-7 sene kullanmis biri olarak o aracin diger yerlerinden gelen sesler sunroofu bastiriyodur bence :)

Bende de 2018 kia sportage var, cam tavanda ses mevcut. İklimsel olarak artip azaliyor. Servis cozum icin sokulmesi gerektigini soyledi ancak sokturtmedim. Yarin bir gun satarken ekspertizde sokulmustur falan derler aliciyla ugrasiriz bi de :) kisacasi ben ses yapmayani duymadim daha

• 2013 kia ceed aracim var..tavani komple acilir cam tavan..inanin simdiye kadar hic ses duymadim hatta birakin sunroof u 115bin km ye gelen arac halen daha alttakimda tek ses gelmiyor, viraj demir lastiği gacirtisi bile gelmedi..kiyamiyorum satmaya

• Bende 2017 si var, geçen serviste kavrama akü değişirken 2019 Superb verdiler, 2400km de ama trim sesleri ufaktan başlamıştı arabada. Bence bu arabada trim sesini kafaya takmamak lazım arabanın karakterinde var. Ne kadar giderseniz gidin çözülecek bir problem de değil.

Superb sahibi olarak bilgilendireyim dedim.

• AO A kullanıcısına yanıt
    99 lexus rx de, 2011 lancia deltada, 2015 Subaru xv aracımda sunroofla alakalı hiç ses duyduğumu hatırlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

99 lexus rx de, 2011 lancia deltada, 2015 Subaru xv aracımda sunroofla alakalı hiç ses duyduğumu hatırlamıyorum.
    Konuda ve arkadasin bahsettigi sey acilabilir panoramik cam tavan. Bildigim lexus ve xv de duz sunroof, deltada ise ortasi bolmeli cam tavan var. Yasamaman oldukca normal

Bu arada ozledin mi beni :)

• Sunroof diye yazılır "sanruf" değil o . . .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.