Şimdi Ara

2020 yılında 4 çekirdek işlemci kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
2
Favori
6.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir i5 3570k işlemci ile oyun oynuyorum. 2020 yılında olsa bile tekli çekirdekte CPU-Z benchmark testinde OC ile 451 alıyordum 4.3 GHZ'de. (Ryzen 5 1600 360 alıyor)
    Fakat iş çoklu çekirdek performansına gelince 4 çekirdek işlemciler piyasadan silinmiş. Multi core'da ne kadar OC yaparsam yapayım 1700'ü geçmezken ryzen 5 1600 3000 civarı puan alıyor.

Ben de ekonomik bir çözüm olarak tekli çekirdekte biraz daha zayıf olan fakat 4C 8T olan daha eski nesil olan i7 2600k aldım. aynı benchmarkta 4.5 GHZ oc ile 2300 alıyorum.

PUBG'de ortalama 70 fps alıyordum 3570k ile. Fakat inanılmaz drop oluyordu. Oynanmayacak seviyedeydi. 2600k'ya geçince droplardan kurtuldum.

Kıssadan hisse, deneyimlerimden şu sonucu çıkarttım.

2020 yılında 4 çekirdekli bir işlemci ile yapılabilecekler:
    1) Günlük PC kullanımı (ofis, internet deneyimi vs)
    2) MOBA türü oyun deneyimi
    3) Hikaye tabanlı tek kişilik oyun deneyimi.

2020 yılında 4 çekirdekli işlemci ile yapılamayacaklar:
    1) Çok kişili online oyun deneyimi. (BF1- BF5 hiç bir şekilde oynatmıyor, PUBG'de yer yer ciddi drop veriyor CPU kullanımı hep %100'de kalıyor)

Son olarak işlemciyi değiştirince ekran kartının sıcaklığı 5 derece düştü. Anlam veremedim bu işe :) CPU kullanımının düşüşü ile alakalı olabilir.

Kesinlikle 2.3. nesil bir 8 çekirdek işlemcinin altında bir işlemci ile oyun oynanmaz artık. AMD kanadında da min ryzen 5 1600 alınabilir. Altında hiç i5 2 ve 3. nesil denemeyin. AMD fx serisi de aynı şekilde rahmetli olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertcnoz -- 25 Şubat 2020; 23:29:3 >

• Bütçen neyse onu alırsın. 4 çekirdek işlemciler alınmaz denmesi bence saçma. Adamın parası az, oyun oynamak istiyor o zaman alır abi. Ryzen 1400'de alır i5 3570'de alır, 2600k'da alır. Bunu sadece forum çerçevesinde bakarak değerlendirmek yanlıştır. Zaten buralara baksak çoğusu 3800x, 8700k kullanıyor genel kullanım durumunu yansıtmıyor buralar. Mesela adam Rtx 2080 ti almış "o kadar para saydık birde hava atalım" moduna girince buralara geliyor. İhtiyacın neyse, paran ne kadarsa onu alır geçersin. Burada Amd'nin çok satmasının nedeni de ürünlerinin güzel performans göstermesi ve uygun fiyatlı olmasıdır. Yoksa i5 2400'de de güncel oyunları oynayabiliyorsun Ryzen 3800x'de de.
  • Bütçe düşükse hiç 4 çekirdeklilere falan bakmadan 1600 AF'e yönelmek lazım zaten. Cpu-Z'de 480-3800 alıyor bendeki. Böylece gayet iyi seviyedeki ekran kartlarıyla bile sorun çıkarmıyor.

RTX 2080ti ile stok halde bile böyle performans veren 600 liralık bir işlemci gerçekten inanılmaz:

2020 yılında 4 çekirdek işlemci kullanmak

Ben %15 daha yüksek hızda kullandığıma göre ve neredeyse her 1600 AF'in 4GHZ'i gördüğü düşünüldüğünde fps değerlerinin daha da yukarıda olacağı açık.

• i5 4690k (4.5ghz oc) 16gb ramli sisteme bir kaç yıl götürür diyerek gtx1660super aldım ama droplardan oyun oynayamıyorum. ondan önce de daha yeni 2. el 16gb ram almıştım. şimdi işin yoksa sat elindekileri satabilirsen yeni nesil işlemci, ram, anakart al. güç kaynağı da epey eski yanına bir de onu ekle.peh.
  • ben de senin gibi i7'ye mi geçsem acaba
  • 3770k ya neden geçmediğinizi merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASP -- 26 Şubat 2020; 12:47:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekran kartına göre değişir
    1660 super 1660 Tİ gibi ekran kartları ile 4 çekirdekli işlemci alınabilir

2080 ile 4 çekirdekli işlemci tabi alınmaz

https://forum.donanimhaber.com/oyun-sistemleri-icin-ekran-kartina-gore-butce-butceye-gore-ekran-karti-belirleme--100005134
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle İ7 deneyin. 4 çekirdek her multitasking gerektiren işlemde artık yığılacaktır. 4 core 8 thread ciddi etkiledi benim sistemi. Kaldı ki 32nm işlemci taktım 22nm çıkartıp daha eski teknoloji olmasına rağmen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • RASP kullanıcısına yanıt
    Ben de 3770k istiyordum fakat 700 tlye satıyorlar. O işlemciye o parayı aklı selim kimse vermemeli artık. 2600k oc ile aralarında da çok çok az fark var cpu userbenchmarktan baktım. 350 tlye de forumdan bir arkadaştan aldım.350 TL cebimde kalmış oldu aynı performansa hemde

• Münebbih kullanıcısına yanıt
    Ekran kartına göre değişmiyor bu durum. İşlemci drop yapıyor kartı genel olarak beslese bile arada bir besleyememesi fpsyi 70den 20ye düşünüyor ve inanılmaz keyifsiz bir deneyim sunuyor. 4 çekirdek işlemci ile kimse akıcı pubg yada bf1-5 oynayamaz. 7. Nesil İ5ler için bile geçerli bu.

• ryzen 3 1200 var 4 çekirdekli, açmadığı oyun yok gibi birşey hepsini 60 fps de oynatıyor 1080 de
  • mertcnoz kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum BF5 Vs oynatmıyacak düzeyde i7 4790 + gtx 1660 super kullanırken 50-45 fps civarı işlemci hep %95-%100 arası.
    Küçük ve dar mapler zaten 40 fps civarı geziyor.
  • Oynadığın oyun ile alakalı. İ5 3570k ocli kullanıyorum. Çok daha iyi bir işlemci ryzen 3 1200e göre. Hiç bir şekilde bfV falan oynayamazsın multiplayer 64 kişilik maplerde. Aynısı pubg ve Bf1 için de geçerli
    LOL dota falan oynanır onla en fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: mertcnoz

Oynadığın oyun ile alakalı. İ5 3570k ocli kullanıyorum. Çok daha iyi bir işlemci ryzen 3 1200e göre. Hiç bir şekilde bfV falan oynayamazsın multiplayer 64 kişilik maplerde. Aynısı pubg ve Bf1 için de geçerli
    LOL dota falan oynanır onla en fazla.

https://cpu.userbenchmark.com/page/captcha?dest=https%3A%2F%2Fcpu.userbenchmark.com%2FCompare%2FIntel-Core-i5-3570K-vs-AMD-Ryzen-3-1200%2F1316vs3931
    Betada oynadım multiplayer bf5, low 1080p de 45 fps de oynanabilir seviyedeydi takılmadan kasmadan oynadım ben.

• Bütçen neyse onu alırsın. 4 çekirdek işlemciler alınmaz denmesi bence saçma. Adamın parası az, oyun oynamak istiyor o zaman alır abi. Ryzen 1400'de alır i5 3570'de alır, 2600k'da alır. Bunu sadece forum çerçevesinde bakarak değerlendirmek yanlıştır. Zaten buralara baksak çoğusu 3800x, 8700k kullanıyor genel kullanım durumunu yansıtmıyor buralar. Mesela adam Rtx 2080 ti almış "o kadar para saydık birde hava atalım" moduna girince buralara geliyor. İhtiyacın neyse, paran ne kadarsa onu alır geçersin. Burada Amd'nin çok satmasının nedeni de ürünlerinin güzel performans göstermesi ve uygun fiyatlı olmasıdır. Yoksa i5 2400'de de güncel oyunları oynayabiliyorsun Ryzen 3800x'de de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 26 Şubat 2020; 14:10:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

Bütçen neyse onu alırsın. 4 çekirdek işlemciler alınmaz denmesi bence saçma. Adamın parası az, oyun oynamak istiyor o zaman alır abi. Ryzen 1400'de alır i5 3570'de alır, 2600k'da alır. Bunu sadece forum çerçevesinde bakarak değerlendirmek yanlıştır. Zaten buralara baksak çoğusu 3800x, 8700k kullanıyor genel kullanım durumunu yansıtmıyor buralar. Mesela adam Rtx 2080 ti almış "o kadar para saydık birde hava atalım" moduna girince buralara geliyor. İhtiyacın neyse, paran ne kadarsa onu alır geçersin. Burada Amd'nin çok satmasının nedeni de ürünlerinin güzel performans göstermesi ve uygun fiyatlı olmasıdır. Yoksa i5 2400'de de güncel oyunları oynayabiliyorsun Ryzen 3800x'de de.
    En aklı başındaki yorumlardan birisi sizinki olmuş hocam. Yazdıklarınıza katılıyorum. Bu zamanda PC toplamak ve video oyunu oynamak en azından bizim ülkemizde artık iyice lüks halini aldı. Zaten pahalılık başa bela, birde milletin başına bu korona çıktı Çin' deki elektronik üretimi durma noktasına geldi. Eğer daha fazla devam ederse bu virüs işi siz o zaman görün fiyatları.

• RASP kullanıcısına yanıt
    4. nesil i7'ler 800 tl civarı ona para vermektense güncel bi işlemci anakart ram üçlüsü daha mantıklı sanki.

bu arada 4.5 ghz oc ile squad oyunu epic ayarlarda ve kalabalık serverda çok iyi performans aldım. pubg'de çok sıkıntı yaşıyorum o da daha çok oyunun optimizasyonuyla alakalı bir sorun bence.
  • Siz 4/4 işlemciyi istediğiniz kadar overclock edin ryzen 1600 yapamazsınız. Piyasada böyle bir işlemci 600TL ye bedavaya satılırken neden 2600k aldınız ki? Her iki işlemci ile BF5 oynayın aradaki farkı görürsünüz zaten. Kaldı ki ryzen 1700 modelini overclok ile geçemediğinizi söylüyorsunuz. Ryzen 1700 modeli ile 3570k modelini kıyaslamışsınız. işlemciler konusunda büyük bir yanılgı içersindesiniz. Güncel konuları ve örnekleri takip etmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Bütçen neyse onu alırsın. 4 çekirdek işlemciler alınmaz denmesi bence saçma. Adamın parası az, oyun oynamak istiyor o zaman alır abi. Ryzen 1400'de alır i5 3570'de alır, 2600k'da alır. Bunu sadece forum çerçevesinde bakarak değerlendirmek yanlıştır. Zaten buralara baksak çoğusu 3800x, 8700k kullanıyor genel kullanım durumunu yansıtmıyor buralar. Mesela adam Rtx 2080 ti almış "o kadar para saydık birde hava atalım" moduna girince buralara geliyor. İhtiyacın neyse, paran ne kadarsa onu alır geçersin. Burada Amd'nin çok satmasının nedeni de ürünlerinin güzel performans göstermesi ve uygun fiyatlı olmasıdır. Yoksa i5 2400'de de güncel oyunları oynayabiliyorsun Ryzen 3800x'de de.
    ister i5 2400 olsun ister i5 7400 olsun 4 çekirdeğin artık akıcı oyun deneyimi için yetmediği birçok oyun türedi. haliyle yeni platformlara geçiş birçok oyun bazında şart oldu

division 2, monster hunter world, battlefield 5 gibi oyunları bugün 4/4 işlemcilerle baş ağrısı yaşamadan oynamak mümkün değil. ac odyssey, tomb raider gibi oyunlar da "terletiyor". çok değil bi sonraki jenerasyon oyunlarda artık hikaye tabanlı oyunlar için bile ciddi baş ağrısı haline geleceğini düşünüyorum 4lerin

burada 4 çekirdekten kastım safi 4 çekirdek olan işlemciler tabii ki. ryzen 1400 i7 2600 gibi 4/8 işlemciler aynı sorunlardan muzdarip değiller

bütçen neyse onu alırsın lafınıza tabii ki katılıyorum. ama bazı arkadaşlar ikinci elde i7ler kovalıyorlar ve genelde bu işlemciler astarı yüzünden pahalıya geliyor. şu an bütçe odaklı olarak alınabilecek tek 4/4 işlemciler ikinci el piyasasındaki 2./3./4. nesil i5lerdir. onu da zaten o nesillere ait anakartın ve o nesillere ait düşük bi işlemcin varsa upgrade maiyetinde alırsın :)

ne olursa olsun forumda ryzen 1600af ya da düz 1600 üzerine 9100f önerenler var. bu bazı arkadaşların argümanları da şu oyunda daha fazla fps veriyor oluyor. sonuç olarak sizce de bu yanlış bir tutum değil mi? üstelik 1600af 9100fe eşit ya da daha ucuza bulunabilirken?

konu 4/4 ne kadar yeter konusuysa elbet bir miktar daha gider. ama asıl konu, günümüz noktasında yeni bir 4/4 işlemci sıfır alınır mı sorusuysa benim cevabım hayır olurdu. çok çok ucuza almadıgın sürece 1600af'nin masaya koyduğu fiyat/performansı hiçbir şey yenemez şu an piyasada

• quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

ister i5 2400 olsun ister i5 7400 olsun 4 çekirdeğin artık akıcı oyun deneyimi için yetmediği birçok oyun türedi. haliyle yeni platformlara geçiş birçok oyun bazında şart oldu

division 2, monster hunter world, battlefield 5 gibi oyunları bugün 4/4 işlemcilerle baş ağrısı yaşamadan oynamak mümkün değil. ac odyssey, tomb raider gibi oyunlar da "terletiyor". çok değil bi sonraki jenerasyon oyunlarda artık hikaye tabanlı oyunlar için bile ciddi baş ağrısı haline geleceğini düşünüyorum 4lerin

burada 4 çekirdekten kastım safi 4 çekirdek olan işlemciler tabii ki. ryzen 1400 i7 2600 gibi 4/8 işlemciler aynı sorunlardan muzdarip değiller

bütçen neyse onu alırsın lafınıza tabii ki katılıyorum. ama bazı arkadaşlar ikinci elde i7ler kovalıyorlar ve genelde bu işlemciler astarı yüzünden pahalıya geliyor. şu an bütçe odaklı olarak alınabilecek tek 4/4 işlemciler ikinci el piyasasındaki 2./3./4. nesil i5lerdir. onu da zaten o nesillere ait anakartın ve o nesillere ait düşük bi işlemcin varsa upgrade maiyetinde alırsın :)

ne olursa olsun forumda ryzen 1600af ya da düz 1600 üzerine 9100f önerenler var. bu bazı arkadaşların argümanları da şu oyunda daha fazla fps veriyor oluyor. sonuç olarak sizce de bu yanlış bir tutum değil mi? üstelik 1600af 9100fe eşit ya da daha ucuza bulunabilirken?

konu 4/4 ne kadar yeter konusuysa elbet bir miktar daha gider. ama asıl konu, günümüz noktasında yeni bir 4/4 işlemci sıfır alınır mı sorusuysa benim cevabım hayır olurdu. çok çok ucuza almadıgın sürece 1600af'nin masaya koyduğu fiyat/performansı hiçbir şey yenemez şu an piyasada

Alıntıları Göster
    1600 bence şu an bizim ülkede en çok satan işlemci olabilir. Bununla ilgili bir veri yok ama şu an dediğiniz gibi en f/p oranı yüksek işlemci. Benim bakış açım oyunlar değildi maddi açıdan baktığım için gerçekten parası az olup da oyun oynamak isteyen tonla insan var. Bunun dışında sizin görüşlerinize katılıyorum.

• quote:

Sanırım dediğimi anlamadınız.

Ben diyorum ki 7. nesile kadar 4 çekirdekli bir işlemci alacağınıza 2 nesil i7 alın dedim. Yani milletin parasını senden çok düşünüyorum :) Gidip de 4. 6. 7. nesil 4 cekirdekli bir i5 işlemciye para vermemeliler. yoksa burada görüşünü belirten ve benzer deneyimlere sahip arkadaşlar gibi (ben gibi) pişman olurlar.

i5 2400 ile bootcamp atlayıp pubg deneyiminizi benim ile paylaşır mısınız :) keyifli bir oyun deneyimi sunma ihitmali dahi yok. 3570k ile 4.6 ghz ye kadar çıktım droptan kurtulamıyorum. 4670k kullanan arkadaşlarım da aynı şekilde.

4 çekirdek ile oyun oynanmaz da demedim. çok oyunculu oyunlar oynanmaz dedim. Moba falan oynarsınız sonuçta. Bütçe tek kriter değil. 30 fps ile pubg oynayıp da kimse keyif de alamaz adam da vuramaz. Bu bir gerçek. Oyun acıyor diye buraya yazıp da insanları yanlış bilgilendirmeyin lütfen.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.