Şimdi Ara

2020 Yks Kitap, Kaynak Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
20
Favori
5.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam gençler, Soru-Cevap başlığında kitap tavsiyesi istemiştiniz. Çözdüğüm kitapları yorumlayacağım. Bu başlığın linkini de diğerine editleyeceğim. Başlayalım.

Matematik:
    -Sıfırdan Sonsuza Tyt Matematik: Bu kitabı çözme sebebim sadece yeni stil sorulardan oluşması ve geometri dahil 700 soru içermesiydi. Matematiğim iyi bunu çözeyim de tytden kitap çözmemiş olmayayım demiştim. Bir kaç hatalı soru çıkabiliyor, onun haricinde sorular yeni ve güzel.
    -Karekök Ayt Matematik: Aldığım kitap Lys'nin kapağı değiştirilmiş versiyonuydu. İçeriğinin çeyreği eski müfredat olduğu için oraları çözmedim. İşlem yeteneği ve matematik kısayolları konusunda gelişmek isteyenler çözebilir. Eksik yanı soru tiplerinin eski olmasıydı.
    -Acil Ayt Matematik: Kalitesini bilmeyen yoktur. Sorular zor ama şunu unutmayın ki zoru yapan, kolayı da yapar. Yeni ve özgün sorulardan oluşmakta. Çözülmeli.
    -Üçdörtbeş Ayt Matematik: Bana göre bu yayın Ösym soru tipine en uygun matematik sorularını yazıyor. Soru tipleri hem eski stil işlem yeteneği hem de yeni stil özgün sorulardan oluşuyordu. Bir de sonuna Orijinal sorular eklemişler, çok sağlam sorular var. Sınava girmeden kesin çözülmeli.
    -Konu Kitapları-
    -Çap Analitik Geometri: Konuda eksiğiniz varsa güzel kitap.
    -Apotemi Türev ve Limit: Çok kaliteli soruları var iki çok sorulan konu için güzel bir kitap.
    Çap İntegral: Ben çözdüm, faydasını gördüm. Arkadaşlardan beğenmeyenler oldu ama bence çözülebilir.

Fizik:
    -Apotemi Tyt-Ayt Fizik: Metnin devamında da yazacağım, Apotemi başlı başına kalite bir yayın. Çoğu kitabı çözülmeli yani. Fizik sorularında bilimi, gerçek hayata yorum katacak şekilde uygulamışlar. Zor ama çözülmeli.
    -Nihat Bilgin Tyt-Ayt Fizik: Fizikte Apotemiyle kafa kafaya gider bu kitap. Yeni nesil sorularıyla birbirlerine benziyorlar zaten. Şöyle söyliyim bu kitapta gördüğüm bir soruyu Öabt fizik testinde(Bekir hocaya selamlar) de görmüştüm. Sağlam kitap, çözülmeli.
    -Endemik Ayt Fizik: Fizikten kitap sayısını üçlemek için çözmüştüm. Normalde çözümsüz kitap pek almam ama fizikle barış kanalı bunu çözeceğini söyleyip yarıya gelmeden bırakmıştı. Ben de bunu en sona bıraktım, zoraki çözdüm bir nevi. Pek önermiyorum. Soruları eski, hatalı da var.

Kimya:
    -Palme tyt Kimya (A): Palme, bilimsel kitap çevirileri de yapan bir yayın. Bu işi gerçekten iyi yapıyorlar. Yanda özetler de var, onları da okuyordum bilmediğim yerde. Çözülmeli. Sorular Ösym tipi.
    -Palme ayt Kimya (B): Yukarıdakiler aynen geçerli. Çözülmeli. Kitap çözümsüz olsa da almayı hak ediyor.
    -Aydın Ayt kimya: Sorular tam konu taramaya yönelik. Eksiklerinizi fark edeceksiniz bununla. Netler yükselecek. Aydın benim kimyada favorimdir. Çözülmeli.
    -Apotemi tyt-ayt Kimya: Kimyayı da güzel yazıyorlar. Yine diğerlerine göre biraz zor olduğunu belirteyim. Yeni nesil sorularla hazırlanmış. Güzel kitap.

Biyoloji:
    -Palme A ve B: Biyoloji bu yayının en iyi kitabı bana göre. Deney soruları vs. tam ösym gibi soruyorlar. Çözümü olmasa da alınmalı.
    -Apotemi Tyt-Ayt: Apotemi bunu da güzel yazmış, sorular yine yeni tip. Fende işim gücüm apotemiydi kısacası. İyi ki çözmüşüm. Zorluğu yine diğerlerine göre bir tık fazla olabilir. Sizi geliştirecektir. Çözülmeli.
    -Bilgi Sarmal Biyoloji SB: Tyt-Ayt birleşikti bu kitapta da sanırım ama hatırlamıyorum. Neyse, sorular yanlış, saçma, biyolojiden soğutabilir. Sakın Almayın!

Türkçe:
    -Bilgi sarmal ygs Türkçe SB: Dilbilgisi kısmını çözdüm. Sorular güzeldi, çözülebilir. Ama unutuluyor.
    -Arı yayınları Dilbilgisi denemeleri: Bu aslında deneme ama ben bunu sınava 1-2 ay kala kitap gibi çözdüm. Çok faydasını gördüm, kitabın sonunda konu özetleri var. Soru çözümü kitabın içinde ve çok açıklayıcı dille yazılmış. Tdk profesörü olacak kıvama geliyorsunuz. Çözülmeli.

Paragraf:
    -Ben Fides'in tamamını fdd'nin birazını çözmüştüm ama size önereceğim sonradan öğrendiğim Arı Yayınlarının kırmızı kapaklı paragraf kitabıdır. Alınca bana çok teşekkür edersiniz o derece.

Tarih Coğrafya Felsefe için kitap çözmedim. Tarihi Delta Kültür yayınları Özet kitabından, Felsefeyi Meb'in kitabından, Coğrafyayı videolardan öğrendim.

Deneme önerisini de buraya editleyeceğim, yazmak yordu. Sorunuz olursa yazabilirsiniz 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turancıkişi -- 1 Ağustos 2019; 7:19:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• yukarılardan yerimi alayım değerlenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam fkb konularına nasıl çalıştınız yazın neler yaptınız

• Hocam Arı Yayınları'nın kırmızı kapaklı paragraf kitabı demişsiniz ama Arı'nın 2 tane paragraf kitabı var ve ikisi de kırmızı kapaklı :) Hangisinden bahsediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 31 Temmuz 2019; 23:37:1 >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Paragrafın Ritmiymiş adı, iki tane olduğunu bilmiyordum.

• Barış-111 B kullanıcısına yanıt
    aslında soru cevap başlığında bunlardan detaylıca bahsettim.

• Turancıkişi T kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayt fizik kaynak önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ayt biyoloji kaynak önerisi
    3 yıl önce açıldı
    Kpss kaynak önerileri
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • geometri neden yok acaba hocam
  • Hocam bir senede bu kadar fazla kitabı nasıl çözdünüz? Ben Ucdortbes TYT matematik kitabı 350-400 sayfa ilk dönem zor vbitiririm diye tahmin ediyorum.

• ulud49 U kullanıcısına yanıt
    çünkü geometri için kitap bitirmedim. Yazmayı unuttuğum konu kitapları var onları hatırlattın iyi oldu. Sadece analitik geometri için konu kitabı çözmüştüm. Geometriyi videolardan ve eski bir ygs kitabının örnek çözümlü sorularına bakıp halletmiştim. Çünkü yeni sistemde geometrinin zor olduğunu düşünmüyorum. Denemelerde sıkıntısını çektim biraz ama zamanla geometri netleri yükseldi.

• Seninkisi tahmin, düzenli çözersen çabuk biter. 300 sayfalık kitap günde 20 sayfadan 15 gün eder. 12. sınıfsan okuldaki vaktini iyi değerlendir, 20 sayfayı da geçersin.

• 2020 Yks Kitap, Kaynak Önerisi

Ben de bunları önerebilirim.
  • Turancıkişi T kullanıcısına yanıt
    Yüce Allah Razı Olsun,memnun oldum hocam.Teşekkür ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.