Şimdi Ara

-2021 Diş sıralama ve DUS başarıları- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
238
Cevap
19
Favori
35.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MeriCT

Fakülte hakkında bilgim yok ancak dus başarısı hakkında söyledikleriniz doğru.

Alıntıları Göster
    Peki hocam benim bu DUS hakkında pek bir bilgim yok. İlla bu sınava girmesi gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Peki hocam benim bu DUS hakkında pek bir bilgim yok. İlla bu sınava girmesi gerekiyor mu?

Alıntıları Göster
    Hayır fakülteyi bitirdiğinde diş hekimi oluyor dus bir tercih uzmanlık için.
  • MeriCT kullanıcısına yanıt
    Peki girmese devlette diş hekimi olarak çalışmasında sıkıntı olur mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elw1s

Peki girmese devlette diş hekimi olarak çalışmasında sıkıntı olur mu?
    Olmaz atanması yeterli.
    Teşekkürler

• Aydın Üni diş hekimliği Bk.14 istiyor yani (Bu programda başarılı olabilmek için elleri ve parmakları ustalıkla kullanabilme önemlidir.)
    El becerim pek iyi değil ünide geliştiririm diye düşünüyordum sizce yazayım mı ?
  • Sıralamam 17800. Ankara yada gazi dişten biri gelecek büyük ihtimalle. Okuduklarımdan sonra ikisinden de soğudum açıkçası. Bu aralıkta tercih edilmezler mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege falan yazın hocam mükemmeller

• 22800 nereye gitmeliyim arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sihirlisayılar

Sıralamam 17800. Ankara yada gazi dişten biri gelecek büyük ihtimalle. Okuduklarımdan sonra ikisinden de soğudum açıkçası. Bu aralıkta tercih edilmezler mi ?
    Ankarada nasıl bir problem var?

Gereksiz zorladıklarını , stajlarda barajların çok yüksek olduğunu ve öğrenciyle idare arasında sorunlar olduğunu duydum. Ne kadar doğrudur bilemicem tabi.
    Ama yine de en iyi diş hekimliği fakültelerinden biri de olduğu söyleniyor. Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: sihirlisayılar

Gereksiz zorladıklarını , stajlarda barajların çok yüksek olduğunu ve öğrenciyle idare arasında sorunlar olduğunu duydum. Ne kadar doğrudur bilemicem tabi.
    Ama yine de en iyi diş hekimliği fakültelerinden biri de olduğu söyleniyor. Sizin bu konu hakkında bir bilginiz var mı acaba ?
    Ilk sayfada ankara universitesi ilgili bir yazi var doğru olma ihtimali yüksek o yüzden söylediklerinizin.

• quote:

Orijinalden alıntı: tataRkralı_14

Ben genel olarak dişhekfak ile ilgili bilgi veriyim zamanında bize bilgi veren olmadı sizlere yardımcı olayım.Öncelikle işsizliğin konuşulması büyük bir spekülasyon buna kulak asmayın diş hekimleri iş bulamaz diye bir şey yok iş beğenmez diye bir şey var ben daha önce hiç bir mühendisin veya başka bir meslek grubunun ben iş arıyorum beni almak isteyen var mı diye ilan yaptığını görmedim diş hek. bu var evet siz ilan yaparsınız size teklifler gelir ve değerlendirirsiniz bana inanmayabilirsiniz gidin araştırın facebook ya da diş hekimi ilan sitelerine bakın görürsünüz maaş olarak da devlette yeni başlayan 5800 ek ödemesiz maaş bu maaş çok karşılaştırıldığı için söylüyorum tıpçılarda 200 tl fazla yani öyle ezikmiş vs. miş öyle bir şey aklınıza gelmesin döner sermayesi de iyidir maaş hesaplarken çalışma saatini de göz önünde bulundurun lütfen sevdiğiniz işi yapın.Özelde de dentilana bakın 10 bin iş ilanı var diş hekimi aranıyor diye yani işsizlik yok.Fakülte hayatına gelirsek eğer evet üniversite okumayacaksınız bunun bilincinde olun okulunuz hastane olacak hastanede eğitim göreceksiniz ve bu eğitim çok ağır olucak sınıflar diğer fakültelere göre az kişi olacak herkes birbirini tanır dedikodular çabuk yayılır dersiniz ne ara bunların haberi olmuş diye.Not saklama olayları olur birisinin sınıfta kalması onlar için mutluluk kaynağı olabilir.Eğer bir dersten bile kalsanız sınıfta kalırsınız.(Tek ders sınavı var ama bazı fakülteler kaldırdı onu da)Herkes sizden üstündür okulda bunu unutmayın hiyeraşisi çok serttir.Asistanlara abi abla diye hitap edilir ve sen diyemezsiniz.Sen dersen yanarsın siz diyeceksiniz , ukalalık yaparsan affetmezler her hafta telafiye kalırsın.Sigaraya karşı zaafı olan cins hocalar karşınıza çıkabilir zaten az kişi olur tanırlar hemen genelde kişilierin kendine ait kişisel dolapları olur bunu başka bölümlerde zor görürsünüz.Çok pahalı falan da değildir okuyorsunuz sonuçta ilerde karşılığını alırsınız 2 3 bin lira ile batmazsınız.Giderken beyaz muşambanızı alın bana dua edersiniz muşambacı aramayın gittiğiniz yerde 50 ye 70 kestirin.Öğrenci işleri ile iyi geçinin istemezlerse kıllarını kıpırdatmazlar.Gözünüzü seviyim karaktersizler gibi hocalara yalakalık yapmayın adam gibi yapın ödevinizi gösterin.Böyle yalakalar çok olur.Sabah 8 akşam 5 okula gider gelirsiniz kolay fakülte arıyorsanız özele gidin devlette kolay yok ama çok zor var mesela esogü,ankara,marmara,b.ecevit,kırıkkale ama bunların tek ders sınavları vardır geçersiniz merak etmeyin.Yıldırım beyazıt dişte komite sistemi vardır.Katü de tek ders sınavı kalktı yazmayın orayı.Karabük sakarya maraş falan yeni açılanları yazmayın daha asistan bile yok hoca yok proteze tedavi hocasının girdiği yerler var yani.Çapa ege hacettepe en iyisidir prestij ve çok zor değildirler daha eğitme amaçlı ve hocaları falan özverilidir.Zor üniversitelerde bir de erciyes var onu unutmuşum ama bu zor olanların eğitimi de iyidir dusta görürsünüz zaten.Özel üniversitelere muaynehanecilikte iyi bakmazlar çünkü ilanlarda devlet üniversitesi mezunu yazar.Mezun olduğunuz üniversitenin de meslek hayatınızda çok önemi olmaz sadece size kattıklarına odaklanın diyeceklerim bunlar.Tıp kazanamadık diye yazanlar çoktur biliyorum ama üzülmeyin belki seversiniz çünkü bağımsız bir okuldur herkesten farklıdır bu hoşunuza gidebilir.Diyeceklerim bunlar zor okullara gelince başka zor olanlar da vardır ama benim duyduklarım ve yaşadıklarım bunlar kolay gelsin herkese kötü yorumlarınızı kendinize saklayın.
    Yapılan çalıştay raporlarına göre bundan 9 yıl sonra ülkede diş hekimi ihtiyacı kalmayacağı söyleniyor. Büyük bir spekülasyon değil acı bir gerçekle karşı karşıyayız. Her sene devlet atamalarında mezun sayısının yanında komik sayılarda atama yapılıyor bu atamalar kura ile yapıldığı için büyük bir atama sorunu var. Uzman atamalarında uzmanlık alım sayısının 10da 1i kadar devlet atama yapıyor sistem tamamen özel sektöre yönlendirmekte. Evet özel sektörde çok fazla iş imkanı görülüyor ama piyasa araştırması yapmanı tavsiye ederim her ilan size uygun ücretleri karşılayamıyor maalesef. Şu an hangi okuldasınız kaçıncı sınıfsınız bilemiyorum, muşamba boyutlarından bahsettiğinize göre 1-2-3 olacağını düşünüyorum. Okuluna göre değişmekle birlikte maalesef asıl harcamayı 4-5. sınıfta kliniklere geçtiğinizde yapacaksınız. Ben Ankara mezunuyum, tek ders sınavları olduğu için daha kolay geçildiğini düşünmüyorum. mezun olduğum dönemde 60 kişilik bir 'sınıfta kalmış' grup vardı.

Dis hekimligi devlet kadrolari dolarsa dus cok iyi bir alternatif olacak bu nedenle dus basarisi iyi olan okula gidin

• nusta055 N kullanıcısına yanıt
    Ankara diş hekimliginden bahsedebilirmisiniz ltf

• Selçuk ve omü diş hakkında bilgili olan var mı?

• Qralia Q kullanıcısına yanıt
    Benim gordugum çok beceriksiz arkadaslarda azimle çok yol.aldilar.benim el becerim çok iyiydi.aradaki fark sadece onlar 2seferde yaptilar ben tek seferde yaptim.Cekinmeden yaz

• Aynen up

• Dus'ta başarılı okul yok. Dus bireysel çalışmaya ve özveriye bakıyor. Sadece 5. sınıfta stajları rahat olan okullardaki öğrenciler Dus'a daha rahat çalışıyor denilebilir.
  • Minnakmidilli M kullanıcısına yanıt
    İlk sayfaya eklemişler bahsettiklerimi, başka merak ettiğin şeyleri sorabilirsin. İsteyerek Ankara Diş yazmak pişmanlıktır ama :)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.