Şimdi Ara

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
864
Cevap
48
Favori
86.904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

Hocam ben de Sony'nin saçma 2021 fiyat politikası yüzünden yeni modellerden vazgeçtim. XJ9 serisinden bir model düşünüyordum. Ayrıca 50" istiyordum ama 55" ten başlatıyor Türkiye'de, kendileri bilir.

LG OLED araştırıyorum 1 aydır. Gördüğüm kadarıyla 2016 ve öncesi modellerde bu sorun oldukça sık yaşanıyormuş. B7 mi C6 mı ne, aşırı fazla yanma sorunu olmuş. Tabii kullanıcıların şimdiki gibi rehberleri olmaması ve LG'nin bazı yeni ekran koruyucu özelliklerinin o dönem TV'lerinde yer almaması da buna etken olabilir.

Araştırdığım kadarıyla geçen seneki CX ve GX modelleriyle bu sorunu yaşayan görmedim pek. 3 sene + koruma da satın alınırsa kafadan 5 sene rahatça kullanılabilir. Bozulursa ya panel değişimi oluyor ya da o senenin güncel modeliyle değiştiriliyor panel yoksa (kanuna göre) diye biliyorum.

PC kullanımı işin içine girince bir tık daha dikkatli kullanmakta fayda var OLED'leri. Başlat menüsünü gizlemek (sabit logolar yer aldığından) ve arkaplanı ya simsiyah kullanmak ya da devamlı hareketli wallpaper'larla (Steam'deki Wallpaper Engine benzeri programlarla) kullanmak önemli. Bir de tabii ki gereksiz yere ekranı açık tutup yemeğe, WC'ye gitmeye de gerek yok. İşin yoksa TV'yi direkt kumandadan kapat, gelince aç yani bu kadar basit. İzlediğim insanlar hep bu şekilde yorum yapıp yanık sorunlarıyla karşılaşanların sabah akşam karasal yayın izlemelerinden kaynaklı olduğunu söylüyorlar.

Alıntıları Göster

Hocam OLED panellerde ekran yanığından ziyade bir de ölü piksel sorunları varmış.

OLED panel keyfi benim için başlamadan bitti. Diken üstünde onun keyfide sürülmez.

Sanırım Sony'nin 2021 model TV'lerinde fiyatları revize etmesini bekleyeceğiz.2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayers! -- 1 Haziran 2021; 0:47:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRasso

Bu şekilde hayat mı olur bir ürüne para vereceğim yanmasın bozulmasın diye şekilden şekile gireceğim teknoloji size ayak uydursun siz teknolojiye değil!

Para sizin hocam, kimse kimseyi zorlamıyor hiçbir şey için. OLED istemiyorsanız VA panelin dikey gölgelerine / ışık sızmalarına, IPS panelin sıfır siyah kalitesine katlanmak durumdasınız.

OLED de değil, ben aslında Full Array LED seviyorum verilen parayı da hesaba katınca ancak bu seneki fiyatlar gerçekten ilginç.

2021 SONY BRAVIA TV(Ana Konu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E502C764D -- 1 Haziran 2021; 0:50:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mayers!

Hocam OLED panellerde ekran yanığından ziyade bir de ölü piksel sorunları varmış.

OLED panel keyfi benim için başlamadan bitti. Diken üstünde onun keyfide sürülmez.

Sanırım Sony'nin 2021 model TV'lerinde fiyatları revize etmesini bekleyeceğiz. 

Alıntıları Göster

Valla 2020 model XH90 aldım, ölü pixel çıktı onda da, geri verdim. En dandiğinden en pahalısına, her çeşit panelde ölü pixel çıkabiliyor. Önemli olan iade edebilmek böyle bir durumda. Bunu da Amazon TR dışında yapan firma yok pek.

• Arkadaşlar Vatan'daki 55X93J hiç bir şubede stokta görünmüyor sitede. Sorun bende mi, yoksa ürün ellerinde olmadan ön satış gibi bir sayfa mı açmışlar?

• Bu arz talep meselesi adamın parası vardır yanık filan dinlemez oled alır geçer.Bir diğeri ömürlük kullanmak isteyeceği bir tv ister led alır fald alır.Sonuçda iki teknolojinin de garantisi yok ama görünen ve bilinen led tvlerin panel kullanım ömürleri çok daha fazla birazda şans işi.Ben kendimden örnek verecek olursam wc giderken kapatayım karasal yayın izlemeyeyim ekranda sabit bir öğe kalmasın gibi kendimi odaklayamam sonuçda tv bir eğlence kaynağı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRasso

Bu arz talep meselesi adamın parası vardır yanık filan dinlemez oled alır geçer.Bir diğeri ömürlük kullanmak isteyeceği bir tv ister led alır fald alır.Sonuçda iki teknolojinin de garantisi yok ama görünen ve bilinen led tvlerin panel kullanım ömürleri çok daha fazla birazda şans işi.Ben kendimden örnek verecek olursam wc giderken kapatayım karasal yayın izlemeyeyim ekranda sabit bir öğe kalmasın gibi kendimi odaklayamam sonuçda tv bir eğlence kaynağı.

• Led mi oled mi bu konu bitmez sanırım :) normal yayınlar gündelik icin kesinlikle led uygun bir model olabilir. Evin 2. Tv si oyun film dizi icin tartışmasız oled 4k hdr filmler indiriyorum af9 ve xf90 arasında cok ciddi fark var 2. Tv alıcaklar asla led e para vermesin merak edip bakmasın bile hem normal yayın hem oyun film 2. Tv şansı olmayanlar üst seri tv baksınlar yine gündelik xf90 ve xh95 var xh95 oled olmasada üzmüyor 90 serisi ise hdr filmlerde özellikle ben yokum diyor elimden gelen bu ben 90 serisiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sony xg9505 kullanıyorum memnunum tabiki ama oled olsa kalite farkı illaki olur artık yanma yapışma gibi sorunların olacağını pek sanmıyorum oyun için ideal en yüksek kaliteyi vereceğine eminim akıcılığı ve 120hz desteiğini düşünemiyorum bile sadece konsollar değil pc kullanıcılarıda memnun kalacaktır sizlerin görüşlerindede yurtdışındaki forumlardada herkez oled tv öneriyor zate

• Arkadaslar merhabalar aranizda sony a8h oled kullananlar varmi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir iki ölü piksel den bişey olmaz hocam, keşke iade etmeseydiniz, iyi fp TV siydi

• quote:

Orijinalden alıntı: difozi06

Bir iki ölü piksel den bişey olmaz hocam, keşke iade etmeseydiniz, iyi fp TV siydi

Hocam aslında iyi oldu. PC'ye bağlıyken 4K - 120 Hz ayarlandığında blur oluşma sorunu var HDMI 2.1 portunun bandwith'inin daha az veri geçişine sahip olmasından dolayı. Çok da üzülmedim açıkçası ama X90J'nin anormal fiyat politikası üzdü işte. Beklemedeyim şimdilik.

• Bende bekledim yeni seriyi 6 aydır, vatanda bana satış fiyatını gösterdiler, 16000di.simdi 20000 olmuş, Bende xh aldım. Ama ikisinin arasında aman aman farklılık yok görünüyor.ayni problemin olmayacağı garantisi yok gibi, aynısınin laciverti:)

• Ps5 için (oyun -film ) 55Xh9096 almayı düşünüyorum ay sonu….Xr55x90(93)j 2021 tv lerini karşılaştırma sitelerini baktığımda çok büyük fark da bulamadım, kafa kafaya gibiler ,,,,.Arada çok büyük fiyat farkı var,,, Aklımı karıştırdı biraz yeni model tvler :)

• Arkadaslar sony a8h oled tvde kanallarda logoyu kisarken genel.olarak parlakligida kisiyor bu normal.durummudur bilgisi olan arkadaslar varmi aramizda

• almayı düşündüğüm 55a90j oled 34.000 TL'den giriş yaptı. bunlar bize televizyon aldırmamaya yemin etmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evren377 -- 19 Haziran 2021; 20:11:23 >
  • Vatan'da şu an 55X93J satışta görünüyor ve hatta sepette indirimde :) Alan var mı arkadaşlar? Nedir bu olay tam olarak?

• lg a1 oled i incelerken kötü bir görüntü verdiğini öğrenince diğer oled leri de inceledim.

sony oled a80j de de lg a1 panel kullanılmış galiba. o da rating sitesinde yarı parlak ekran görünüyor. lg a1 ile aynı değerleri vermiş.

lg bölümüne de yazdım. bu seneki her oled (lga1,sony a80j) oled değil. satın alırken bir bakmanızı tavsiye ederim. oled parlaklığı yok bu iki modelde.

2020 model a8h bundan çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 2 Temmuz 2021; 6:42:2 >

• A80J 55" ve 65" boyutlarinda bu testte de kullanilan "Semi-gloss Finish" ile geliyor, 77" A80J ise "Gloss Finish" ile geliyor.

A90J ise tum ekran boyutlarinda (55", 65" ve 83") "Gloss Finish" ile geliyor.

O yuzden tum A80J'leri ayni kefeye koymak dogru olmayacaktir.

• 8096 aldım köşeler gölgeli gibi normal mi benmi abartıyorum

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.