Top üni Ceng için. |
2022'de 10k yapan biri şimdi yeniden hazırlansa 1k mümkün mü?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
şahsen ben yapamam.
ilk 1000 çok zor bir sıralama.
-
o kadar çalışmak asıl zor olan o disiplin bende yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0AB236EA1 -- 27 Eylül 2024; 23:8:47 > -
İlla Bilgisayar Mühendisliği istiyorsan GTÜ veya İYTE için yatay geçiş deneyebilirsin. İlk 1000 hedefleyip pişman olman muhtemel.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamser -- 27 Eylül 2024; 23:14:27 > -
ctis?
-
düzenli çalışırsan yaparsın, hatta konulara hafif baksan hatırlayacağın için 22 deki senenden çok daha az bile çalışarak yapabilirsin
Ama sorun şu ilk 5 bin için olaylar tamamen şansa bağlı
O gün nasıl uyandığın ,sınava giderken hangi ruh halinde olduğun , sınav hemen başlamadan önce kafanı nasıl yapılandırdığın, stresini nasıl yönettiğin vs vs
Sınav günü anında o kadar çok faktör var ki bu faktörler normalde ilk bine girme potansiyeli olan adamı rahatlıkla ilk 5 bine atabilir
Veya tam tersi bilgi birikimi çok iyi olmamasına rağmen normalde 60 bin yapacak adam sınav anını çok iyi yönetip şıklar arasındaki bağlantıları doğru analiz edebildiği zaman kendini ilk 20 bine atabiliyor bunlar hep şahit olduğum şeyler yani
Bizzat şahit olduğum en ilginç örnek
Sınava son 5 gün kalaya kadar bana geometri - matematik sorusu getirip duran adam ki getirdiği sorular da basit düzeydeydi kısmen
22 de matematik çok basit sorulduğundan kaynaklı ilk 100 e girdi ben 2 bin küsür yaptım
Yani adamın diğer dersleri iyiydi ama matematikte özellikle geometride sıkıntısı vardı sınavda basit denk gelince ilk 100 e giriverdi
O yüzden bence ilk 5 bine girersin ama ilk bin olur mu bilemem
İlk bini kesinlemek için bence ilk 100 e oynamayı kafaya koymak lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
2022 yılında 8K ile kapatmış bu bölüm. Yani yatay geçiş olamaz.
-
bilkent yatay geçişte burslu almıyo zaten.
bu sene hazırlanıp 3k olsun girer.
-
2022de girsem muhtemelen 10k yapardım tarihin en kolay sınavı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Yani bilgi birikimi yüksek olanlar için 22 sınavı aşırı aşırı dezavantajlıydı
Normalde zor sorulduğu zaman aşırı fark atabileceğin insanlar bir bakıyosun ya seninle denk ya da senin önüne geçmiş
Bilgi birikimi çok olmayanlar için ise hak ettiklerinden çok daha yüksek yapabilme ihtimallerinin en yüksek olduğu sene 22 ydi eğer onu kast ediyorsan -_-
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
24den kaç yaptığını neden gizliyorsun?
benim tyt 103dü ayt fen neredeyse fulldü matematikte stres yaptım patladım hamda 42k yaptım 22 gibi gelseydi o türev sorularını falan sarhoşken bile çözerdim
çünkü bir önemi yok. yks defterini 22'de kapattım.
-
ben de diyorum ki ben de 22de girsem ben de kapatırdım.
bi tek sana mı kolay
2020'ye girsem ben de şu an Bilkent EE'deydim.
Matematik avantajım hiçbir işe yaramadı 2022'de, 20k olan adam bile fulledi.
-
Ondan bahsediyorum zaten bu bir sıralama sınavı
2024 de 10k yapamıyorsan mesela ama 2022 de yapabiliyorsan
Bu demek oluyor ki matematiğin zayıf, sana matematiğin kolay olduğu bir sene lazım
2024 ü fulleyebilecek kapasite olan adamla ikiniz 2022 ye girseniz mesela
Sen matematik kolay olduğu için fullersin o da fuller ikiniz de 10 bin yaparsınız mesela diğer dersleriniz az çok aynı olduğundan ki matematik dışındaki derslerin zorluğu şu ana kadar hiç belirgin olarak sınavdan sınava değişmedi zorluğu bariz değişen hep matematik oldu
2024 de beraber girmiş olsaydınız
O adam matı yine fulleyip ilk bin yapacakken
Sen mat zor olduğu için yapamayıp 20 bine gerileyecektin mesela
Dipnot: şimdi şey sorulabilir o yüzden eklemek istedim
Senin vasfın ne 22de girmişsin zaten sorusu gelebilir
22-23-24 ün tyt- ayt matlarını fulledim sınava girip
Tabi yerleşme endişesi olmadığından sorulara daha açık bakabilmiş olmam da çok olası
Ama zaten olimpiyat geçmişim var öncesinde o yüzden pek adil olmaz zaten herhangi biriyle karşılaştırılmaya tabi tutulmak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB04B6B00 -- 28 Eylül 2024; 0:39:53 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
evet öyle de benim yine matematiğin iyiydi 3d 30+ geliyodu hatta bu sınavda da yapabilirdim ama denemelerde kolay soru arayan biriyim kolay soru bulamayınca bi stres oldum mesela turev sorusu vardı biliyorum delta alıcağımı uzun sürer kolay soru ariyim diye çözmedim boş kaldı durduk yere bunun gibi biraz daha var çok da bahane sunmak istemiyorum yapamadım işte seneye inşallah
Umarım her şey gönlünüzce olur hocam
Biraz da belirttiğiniz üzere stresinizi iyi yönetememişsiniz
Bu sene her girdiğiniz denemeyi gerçek sınav gibiymiş gibi baz alırsanız eminim onun da üstesinden gelirsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yks23 10k yaptım tekrar hazırlanıyorum. ayt mat konularını trigo ve diziler hariç unutmamışım (lti görmedim öğreniyorum) çatır çatır çözüyorum ki benim bölüm tıp yani matematik 0. tyt de aynı şekilde pkob ve mantık dışındaki konuları yapabiliyorum. geometri ve ezber konuları (tyt ayt fen) da halledersem başka bir şey kalmıyor. eğer konuları hatırlıyorsan ve çalışabileceğine inanıyorsan olabilir ama 1k zor bir hedef.
Benzer içerikler
- kunduz yorumlar
- ayt matematik en kolay konular
- altın karma 10"lu deneme cevap anahtarı tyt
- biyokimya tus puanları
- roma hipodromu nasıl yazılır
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X