< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
YENİ KIA SPORTAGE (2022) ANA KONU (15. sayfa)
-
-
Merhaba,
Cool paket yakın zamanda araç bulabilen var mı? 2-3 bayi aradım araç yok diyorlar..
-
Selamlar imkanınız varsa prestige paket bakın derim.Prestige cool pakete göre daha kolay bulunuyor ama araç bulmak da çok zorlaştı.Bütün bayiileri tek tek aramanızı tavsiye ederim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar
2020 yılında sportage 1.6 CRDİ elegans A paket araçla Kia markasına geçtik. Bu andan itibaren Kia markasına olan tüm önyargılar kalkmış oldu:) Mayıs 2022 yeni sportage’a geçtik (1.6 TGDİ Cool). Araç 10.000 km yi geçti. Sattığım 25.000 km deki dizel aracın yakıt ortalaması 6.4 L/100 idi. Benzinli sportage 6.3 L/100km (kışlık lastiklere geçince o da 6.4 oldu). Yoğun trafik problemi olmayan küçük bir şehirde yaşadığımızdan bu durum yakıt tüketimine olumlu olarak yansıyor. Mümkün olduğu kadar yarı hibrit sistemi kullanmaya çalışıyoruz. Ev-iş arası 11-12 km. Havaların soğuduğu dönemde iki gün üst üste yelken mod hiç devreye girmedi. Ayak gazdan çekildiğinde hep “şarj oluyor” uyarısı verdi. 3. Gün tekrar devreye girdi.
Araç ile ilgili olumlu özellikler zaten kullanıcılar tarafından belirtilmiş. Tekrara gerek yok. Ben ara sıra yaşadığımız durumu yazayım. Ön kapı kolları üzerindeki kapı kilitleme tuşlarına basıldığında bazen ilk basmada araç kapıları kilitlenmiyor. Ya 2. 3. basmada kilitliyor ya da ön kapıyı açıp kapatıp tekrar basınca kilitliyor. Bu durum çok nadir yaşanıyor. Ama ilk bakımda belirteceğim.
Herkese kazasız ve sorunsuz sürüşler dilerim.
-
Güncellemeleri hangi siteden takip ediyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Güncelleme oldukça indirilen programdan yüklemek gerekiyor.
Kia çaktırmadan, prestige paketi 1350 yapmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Harman kardon ses sistemi hiç zamlanmıyor hep 30 bin.Yeni araç alacaklar imkanlar dahilinde mutlaka harman kardon ses sistemi de düşünmeliler kanaatimce.
Benim araç prestige harman kardon opsiyonu var.
Harman kardon beni çok tatmin etmedi. Bence isminin hakkını vermiyor. Harman kardon olmayan araçların ses sitemini çok merak ediyorum. Açıkçası benim için 30 bün opsiyon verip aldığım bir özellik hayal kırıklığı oldu.
Benim eski araç hyundai tucson elite donanımdı.Ses sistemi markasız normal ses sistemiydi.Harmon kardonu görünce müzik buymuş dedim doğrusu.Daha iyileri de vardır tabii !.Tucsonda telefonla konuşurken ses derinden ve biraz zor anlaşılırdı kiada telefon konuşmasında konuştuğum kişi sanki yanımdaymış gibi ses net ve anlaşılır geliyor.Ama tabi sizin fikir ve düşüncenize de saygı duyarım ama ben memnunum.
Selamlar,
Kia iyi bir zam yapmış. Zaten normal olan da buydu ben rakiplere göre fiyatını normal buluyorum.
Bu arada harmon kardon ses sistemi ben de yok ama denemiştim memnun kalmıştım. Tabi bir DS 7 seviyesi de beklemedim. O ayrı bir olay:)
Bunun dışında araçta otomatik park freni aracı kapatırken devreye direkt giriyor mu sizlerin?
Sürüş bitince aracı nasıl kapatıyorsunuz? Benim bazen girmiyor bir sebepten galiba?
Daha bakıma da var bakım zamanı gelince bakımlar 5 6 k olur heralde. Bakıma götürünce soracağım.
Selamlar bende otomatik park freni bazen devreye giriyor bazen girmiyor(araç prestige paket).Orda da öğrenmemiz gereken kurallar yada ekrandan ayarlamamız bir yer mi var acaba?.Girmezse kendim çekiyorum freni.
Ben AutoHold kullanmiyorum. Her seferinde manuel kendim el frenini çekip aracı kapatıyorum. Menulerde bunun ayarini bulamadim. Sanirim AutoHold devredeyse duruma gore devreye giriyor.
Bu arada ek bilgi: guncellemeden sonra ters yon uyarisini sadece sesli vermeye başladı. Sürekli tekrar edip ekrandan silinmeme sorunu giderildi.
Autohold ile park freni farklı şeyler.
Auto hold kullanıp kullanmamakla park freninin otomatik açıp kapamasının bir ilişks yok.
Auto hold kapalı veya açık olsun farketmez gaza değdin mi park freni kapanır. Durup p ye alınca veya arabayı kapayınca da park freni açılmalı.
Çok büyük sorun değil ama bakım zamanı bunu da soracağım.
Merhaba, ben araca henüz boya koruma vb. uygulama yaptırmadım. Aracınızın yıkama işlemini nasıl yapıyorsunuz?
Selamlar bende herhangi bir koruma yaptırmadım.Ben şöyle yapıyorum> Petrolde önce bir basınçlı suyla ıslatıyorum.Sonra iki tane kovaya suyu dolduruyorum.Autoglym yıkama eldiveni aldım bir de aynı markanın oto şampuanını bir kova ya şampuan koyuyorum öbür kova temiz su.Aracı eldivenle yıkıyorum önce su olan kova sonra şampuanlı kova ya eldiveni sokmak suretiyle çift kova tekniğiyle yıkıyorum.Sonra tekrar basınçlı su tutuyorum.Sonra mikrofiber bezle sildikten sonra sonax ın hızlı cila atıyorum.Ben 3 ay kadar önce autoglym hard wax çekmiştim aracı hertürlü kimyasal korozyondan o hard wax koruyor.Biraz bu işlere merakım var elimden geldiğince boya koruma yapıyorum.
Teşekkür ederim, gayet açıklayıcı bir cevap oldu.
-
Merhabalar,
Araç yokuş aşağı iken geri geri bir yere yanaşma esnasında ayağınızı gazdan çektiğiniz anda araç aşağı doğru iniyor,aslında frenin devrede olup yokuş aşağı kaymaması gerekiyor.siz de böyle bir durum yaşadınız mı?
Merhabalar,
Araç yokuş aşağı iken geri geri bir yere yanaşma esnasında ayağınızı gazdan çektiğiniz anda araç aşağı doğru iniyor,aslında frenin devrede olup yokuş aşağı kaymaması gerekiyor.siz de böyle bir durum yaşadınız mı?çözümü var mı,?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X