Şimdi Ara

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU) (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.002
Cevap
200
Favori
402.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 18yusuf

Bende hem izopropil hem de etil var. Kesin konuşmayayım ama etil daha iyi gibi geldi bana. Sadece 1 kere denedim o da geçen seneydi.
    Hocam zaten bu rutin temizlik için değil iz olduğunda kaplamadan o yağı bulaştırmadan çözerek bu ipa sayesinde uçarak uzaklaştırmak. Rutin temizlikte ben şayet öncesinde hava üfleyerek kuru ve yumuşak fiberle üstten toz alırım sadece. Kaplama fiziki yapı sebebiyle ( güve gözü) ekrana herhangi bir lekeyi yaymadan ızaklaştırmak bence imkansıza yakın. Yani kaplamadaki bu renk değişikliğini gören var göremeyen var tabi bişey diyemem. 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 31 Ocak 2025; 17:39:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erturul

Arkadaşlar, bir arkadaşın çocuğu tv nin ekranına dokundu 2-3 gün sonra parmak izi kaldığını gördüm ve çok hafif nemlendirerek gözlük bezi ile sildim mavi mor gibi lekelenme oldu yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ve ilk defa temizleme ihtiyacım oldu bu lekelenme için yaptığınız bir şey var mı, yurt dışı siteler saf su ile temizleyin geçer tarzı önerilerde bulunmuş
    Tv 65s90d
    Hatta forumdan Sait arkadaşımıza belki körüm lekeler gitmiyor ben görmüyorumdur diye teyyit amaçlıda Whatssap'tan tek bez ile leke izleri vs. sildikten sonra tereyağ gibi panelin pırıl pırıl olduğu hakkında gündüz video çekmiştim, o videoyuda ekleyeyim bari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 31 Ocak 2025; 19:26:41 >

• S95D 65 inç modelini aldım, sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

• Buarada söylemeyim unuttum. Evime değişime gelen yeni tv yi getiren ekiple bu parmak izi muhabbetini konuştuk. Abi kesinlikle çıkmıyor parmak izi mavimsi tabaka bırakıyor dedi. son eğitimlerimizde bize izopropil alkol kullanımından bahsettiler dedi. Hatta ekip böyle bir durum varsa tv nin yanında verilmesini ya da ticari olarak satılması üzerine yorumları olmuş. Eğitimlerinde de çokça geçmiş bu konu. Nemli bez vurmamamı ipa edinmemi tavsiye etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 31 Ocak 2025; 22:8:23 >
  • O.o.spawn.o.O kullanıcısına yanıt
    Hocam bu ürünün linkini istemek artık şart oldu. Alalım biz bunu. Ben dümdüz nemli bezle siliyordum.

• uzun1911 kullanıcısına yanıt
    Hocam kuru bezle lekeyi çıkarmak diye bişey yok zaten 😊 fiziken mümkün değil o iş. Kuru bezle parmak izi çıkarmak o lekeyi oraya homojen yaymak demektir. Hele güve gözü diye tabir edilen girintili çıkıntılı bir kaplamada gözenekler arasına direkt hapsetmek demektir. Siz tüm ekranı o şekilde silerseniz bi süre sonra zaten tüm ekran homojen yağ tabakasıyla kaplanır. Küçücük bir parmak izinin silindiği zaman nekadar büyğk bir alana yayıldığına inanamazsınız 😊
    Tercih sizin ben servisin dediğini ve kendi deneyimimi yazdım. Ki bu başlıktada geriye dönğk bakarsanız yazanlar var nemli bezle silip mavi şeke oluşan. Yoksa 2016 dan beri lg oled kullanıyodum onda böyle bir kaplama yoktu böyle bir ihtiyaç da yoktu. nemli bezi vur geç kurula durumuydu. Bu kaplamada durum biraz farklı. Yabancı forumlara özellikle redditte bakın bu konuyla ilgili yüzlerce başlık var. Adam nemli bezle sildim diyor sadece ki bende tecrübe ettim sildim mavi lekeyi gördüm. Zar zor değiştirttim bu samsung için değişim sebebi değil. Birde gerçekten arkada tam güçlü gündüz ışığı yansımalı bazılarının farkedilebilmesi için.
    Bez de çok farkediyor olabilir bu aralar bez araştıröası içindeyim 😊 normalde ben bu pamuklu yumuşak tüylü fiberlerden kullanıyodum belki daha profesyonel bir bez almak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.o.spawn.o.O -- 31 Ocak 2025; 22:38:1 >

• HDTVTestyoutube
    We take a first look at Samsung's new 2025 TVs at CES 2025, including: - The Samsung S95F, S90F & S85F OLEDs; - The Samsung QN990F & QN900F 8K Neo QLED Mini LED TVs; - The Samsung QN90F 4K Neo QLED, including a 115-inch version; - The Frame Pro upgraded lifestyle TV; - Micro LED TVs; and - Samsung's RGB MicroLED TV. The "Includes Paid Promotion" message in this video refers to the sponsorship by award-winning UK electrical retailer Crampton & Moore. If you're interested in purchasing a new TV, even if it's not a Samsung, please support this channel by considering buying from Crampton & Moore... call 01423 569249 or visit: https://www.cramptonandmoore.co.uk/tv-calibration-service ======================== **Click Below to SUBSCRIBE for More Reviews, Sneak Peeks & Tips: https://www.youtube.com/channel/UCcCYOO2uYPnG-21WDOWdwew?sub_confirmation=1 ======================== VISIT HDTV Test http://www.hdtvtest.co.uk/ FOLLOW US! https://www.threads.net/@hdtvtest https://www.tiktok.com/@hdtvtest https://www.instagram.com/hdtvtest https://twitter.com/vincent_teoh https://www.patreon.com/hdtvtest
    https://www.youtube.com/watch?v=FiskuBN4Stc
    Hocam merhaba benim s90c panelinde sol ustte ufak bir bolgede mavi leke olustu bagsettiginiz gibi neyaptiysam yokedemedim izopropil alkolle deneyecegim sonuc alabilir miyim sizce yoksa artik yapacak birsey yok mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volnes

Hocam merhaba benim s90c panelinde sol ustte ufak bir bolgede mavi leke olustu bagsettiginiz gibi neyaptiysam yokedemedim izopropil alkolle deneyecegim sonuc alabilir miyim sizce yoksa artik yapacak birsey yok mu
    Çok bastırmadıysanız bir öncekinde geçme ihtimali var hocam. O mavilik gözenekler arasına sıkışan yağ işte.
    Fiber beze 1-2 fıs izopropil püskürtüp hiç bastırmadan dairesel hareket yapın. Çok uçucu olduğundan bezinizden hemen uçacaktır. Bu işlemi birkaç kez yapın geçme ihtimali var.

Izopropil alkol siparis verdim gelince deneyegim, ayrica tozlari nasil uzaklastiriyorsunuz cizmeden bende kasa temizlemek icin kullandigim hava ufleme makinem var onla denedim bir iki defa ama ise yaramiyor gibi fiber bezle toz alir gibi ufak ufak vuruyorum ama cizilme riski var evde de cok toz var neyapsam bas edemiyorum surekli temizlik yapiyoruz amae ev yine de tozlu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volnes

Izopropil alkol siparis verdim gelince deneyegim, ayrica tozlari nasil uzaklastiriyorsunuz cizmeden bende kasa temizlemek icin kullandigim hava ufleme makinem var onla denedim bir iki defa ama ise yaramiyor gibi fiber bezle toz alir gibi ufak ufak vuruyorum ama cizilme riski var evde de cok toz var neyapsam bas edemiyorum surekli temizlik yapiyoruz amae ev yine de tozlu
    Valla şuan için televizyon yeni olduğu için o aşamaya bende geçemedim hocam😊 ama nemli bez sürmeye korkuyorum. Belki de bezle alakalıdır durum. Oxiru marka bezi önermiş amazon ve kullanıcılar ben de kndan sipariş verdim. Belki bu bezin bi kerameti vardır bilemiyorum. Ama yine de olabildiğince hava püskürtüü tozu ızaklaştırp yüzeyden kuru fiber bezle silme taraftarıyım. Çok tozlanırsa riske edip yeni aldığım beze belki çok az arıtma su püskürtüp deneyebilirim. Ama parmak izine asla!

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt
    Micro LED’ler hayatımıza girse ya artık.

• bluemoon kullanıcısına yanıt
    Teknoloji olarak evet yeni görünüyor ama LCD panel oldukça Mikro Led aydınlatmanın’da bir esprisi yok.

Mikro karartmayı kapattınmı filtrelerden dolayı yine bulutlanma kirli ekran (DSE) sorunları yandan bakınca renk sokuklaşması vs. devam edecektir.

Oled paneller görüntüde zirvedeler ve artık oyun monitörleri olsun laptoplara kadar girdiler hayatımıza.

Oled panellerin malum eksi yanı ise panelde iz kalma riski, çözüm ise firmaların yazılım başarısında yatıyor.

Ne kadar iyi panel koruma yönetimi, o kadar panel ömrü kadar yanma iz vs. riski olmadan performans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 1 Şubat 2025; 12:40:23 >
  • Bu menu s95d ye de gelir mi update ile ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulwi U kullanıcısına yanıt
    Çok güzel olmuş, inş gelir ama pek sanmıyorum

• Woled olduğunu bilerek samsung 55s90d aldım, görüntü kalitesi benim için yeterli, gayet menunum
    uygulama mağazası rezalet ama arama bile yok, çok garip

Hue sync ve stremio yüklemek için mağazayı almanya ya aldım, bunlar sorunsuz ama iptv ler çalışmıyor ne yaparsam yapayım, almanya olduğu için mi deyip tekrar türkiyeye çevirdim gene olmadı, iptv kanal listeleri geliyor ama çalışmıyor, 3 ayrı programda da aynı, iptv bilgisayar ve telde çalışıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brujah B kullanıcısına yanıt
    Arama dediğiniz bu kısım değilmi?

SAMSUNG QD-OLED SERİSİ (ANA KONU)

• Ben de yok böyle bir kısım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saitates kullanıcısına yanıt
    Bu adamlar 5 senelik os update sözü vermedi mi ? Menü de onun içinde olması lazım mantıken. Hatta Vision Ai yi bile getirmesi lazım sözde ai chipset var s95d de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

Bu adamlar 5 senelik os update sözü vermedi mi ? Menü de onun içinde olması lazım mantıken. Hatta Vision Ai yi bile getirmesi lazım sözde ai chipset var s95d de.
    7 sene diye biliyorum hocam. Aynen s90d-95d lerde ai chipset var. Bize gelmeyecekte kime gelecek 😊 gelmesi lazım

• 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.