Benim okuduklarım yanlıslık olabilir varsa duzeltin FC5 icin 1.6M km yol yapıldıgı ve 23 ya da 27 parcanın LPG ye ozel uretildigi idi. Simdi bu yeni kasada 2A Muhendislik Kartepe ye LPG hattı kurmus.Daha once yapılan Montaj fabrika icindeydi ve arac Atmosferik idi. Turbo Benzin muhtemelen daha nazik,daha hassas bir mekanizmadır ve cok iyi iscilik ve Ar ge ister.Simdi takılan kitin modeli ve ozellikleri neler,2A Muh. isciligi nasıl,yeni kasanın kodunu bilmiyorum bunda da LPG ye yonelik Ar-Ge var mı? |
2022 YENİ KASA >Honda Civic< [GÜNCEL BİLGİ-VIDEO ve FOTOLAR] (37. sayfa)
-
-
Peki lpg kitine %80 otv uygulaniyor mu hocam
Ya da araclarin muayenesi 2 yil mi olacak, yoksa 3 yil mi? Seri uretim bant kurabilirler tabi ki ama, muayene 2 yila dusmus olursa, kagit ustunde arac trafige ciktiktan sonra lpg takilmis anlamina gelir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıklanan fiyatların lpg montajlı fiyatlar olduğu belirtilmiş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Edgar Hocam simdi Civic in TR icin yıllık satıs adedi nedir?Avrupa icin nedir?LPG li oranı TR de kactır?Avrupa da kactır?
Gercekten Honda TR icin LPG li arac gelistirir mi?Satıs hacmi buna uygun mu?
Biraz da kitin ozellikleri ve 2A Muh hakkında bilgi verirseniz seviniriz.
Ayrıca 160BG de neden verim alınamamıs 129BG e kadar dusurulmus Hocam 129BG 180 Tork demek neredeyse 1.6 Atmosferik demek ya da 1ç0 Turbo ya yakın demek, amiane tabirle bu kadar budanması teknik olarak zorunluluk muydu hocam?
Ornek vermek Gerekirse Renault 1.0 Turbo ECO icin 100BG 170NM Tork 5000d/dk diyor.Bu kadar budayınca aracı nerdeyse 1.0 Turbo oluyor ki 1.0 110BG 200 Tork VW ler var.1.6 Corola da 132BG 160 Tork idi.Arac adeta Atmosferige donmus.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huso -- 5 Kasım 2021; 17:23:32 > -
Bunun için binlerce km test yapıldığına dair bir açıklamaya ulaşamadım, öyle çalışmalar yapılmış olsa ifade edilirdi. İlk posta araçlar kullanıldıkça herhangi bir sorun olup olmadığı anlaşılacaktır.
Tabi ki araç fiyatına kit imalatta dahil olduğu için vergisi de ödeniyor.
Daha önce üstte mesajlarda açıklamıştım bu hususu tekrar edeyim.
LPG hususunda şöyle bir durum var, iki çeşit LPG montajı yapılabilir, birincisi AİTM kapsamında tadilat ile diğeri ise MARTOY kapsamında ikinci aşama imalat olarak.
Aslında yapılan işlem aynı olsa da belgelendirme ve sorumlulukları farklı. Honda burada üretim yaparken AİTM kapsamında tadilat olarak yapıyordu işlemleri ve bu kapsamda muafiyet kullanıyordu. Tadilat aslında şimdi ki gibi fabrikada araç üretildikten sonra farklı bir alanda yapılıyordu.
4.18.5- Yakıt sistemi tadilatı ile, LPG, CNG ve LNG’ye dönüştürülen araçların trafiğe kayıt ve tescil işlemleri, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 32 nci maddesine ve bu Yönetmelik esaslarına göre yapılır. Henüz trafiğe kayıt ve tescil işlemleri yapılmamış araçlar üzerinde ana imalatçısı tarafından aracın üretim yerinde yapılan LPG, CNG ve LNG seri tadilatlarında, 2918 sayılı Kanunun 32 nci maddesi hükmü saklı kalmak ve yapılan tadilat ile ilgili sorumluluk ana imalatçıda bulunmak kaydıyla, aracın ayrıca tespit muayenesine gitmesine gerek bulunmamaktadır.
AİTM'nin üstte yer alan maddesi sayesinde Honda tadilat yapmasına rağmen araç muayeneye gitmiyordu. Ancak şimdi yapılan durum ise tadilat olarak değil imalat olarak MARTOY kapsamında yapılıyor. Taylanddan gelen araç tamamlanmamış araç olarak satılıyor, LPG takılarak tamamlanıyor ve bitmiş araç oluyor. Bu sayede üretilmiş ve tadilat görmüş bir araç değil, tamamlanan sıfır araç oluyor. Bu sayede yine muayeneye gitmesine gerek kalmıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
20 bin civarı satıyordu Civic yanılmıyorsam ve satılan civiclerin %90 üzeri bir oranı lpgli şeklindeydi. Bu geliştirme sürecini de zaten bu satış rakamları için yaptılar. Ayrıca brcden de belli bir miktar para aldılar.
Tüm konu aslında yanma odası sıcaklığının düşürülmesi, turbo beslemesi ile sıcaklık yükseldikçe soğutma için benzin atılıyor içeri bu da birden 3 silindire kadar benzin atılması demek, bu durumda da zaten LPG kullanmanın anlamı yok.
Valla hocam benzinli versiyondan iyi calmislar o zaman, ben hayatta lpg.lisini almam
Direkt enjeksiyon kitleri aftermarket olarak, otv odenmeksizin 8-10 bin lira zaten. Layikiyla yapilmis bir optimizasyonda benzinli-lpg.li arasinda en az 25 bin lira fark olur. Bunlar 5-8 bin lira farkli lpg.liyi veriyorlar
Artik motordan, sanzimandan neler neler eksilmisse
Yukarıda anlatmak istediğim şuydu aslında sizin aftermarket maliyetiniz ile firmanın maliyetleri arasında dağlar kadar fark var. Bugün Aksaray'da bir firmanın 240 euroya OEM'e verdiği yedek parça 2100 euroya bu ülkede satılıyor.
Konya'da delphiye 27 euroya verilen fason parça delphi tarafından yüzlerce euroya satılıyor.
Jpojjun
Sizin dediginiz fiyata brc alir hocam, honda degil. Ki lpg kitlerindeki marjlar belli, sizin bahsettigiz olcude farklar mumkun degil
Honda, brc icin cok kucuk bir alici. Hondanin senede urettigi lpg.li civicten fazla lpg donusumu yapan bayiler var. Honda brc.ye kendi aracina ozel lpg kiti uretebildigi icin sukredecek konumda bence
Edit: Yalniz ben, Hondanin yeni kasaya manifold enjeksiyon siradan sirali sistem lpg kiti uygulayabilecegini de dusunuyorum. Araclara direkt enjeksiyon kiti takilmamis olabilir. Maliyeti oradan kirparlar. Araclar ne kadar duzgun calisir o ayri konu
Gerci motoru komple degistirmisler. Motorun benzin enjeksiyon sistemini de manifolda cekmis dahi olabilirler. Motorun gucunu ucte bir dusurmusler, az buz degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi autindustry -- 5 Kasım 2021; 18:38:39 >
Honda, bizi öpmeye doyamadı zaten. Fahiş yedek parça fiyatı, kısa bakım periyotları, sözde garanti, problem çıkaran(göçük vs) ürünün arkasında durmaması...
Fabrika kapatılırken de söyledikleri, civic'i daha ucuza üretecekleri idi. Ekstra yüzde 10 verginin sorun teşkil etmeyeceği idi ama gel gör ki bu yüksek fiyatlar için sunulan bahane girişteki gümrük vergisi oldu.
Adamlar turbo motora lpg koyarak bize bir ton problem satıyorlar belki de..
Bugün bir incelemede 7.7 karışık yaktı diyordu eğer böyleyse LPG ye gerek var mı, hem motor oynanmış hem 1.6 kadar stabil mi belli degil
182 beygir olanı 9 saniyede civarlarında çıkıyor 100 e internette ki videolara göre. Tüplü olanın fabrika verisi 10.5 o da 11 saniyede falan çıkar. CVT performansı bitiriyor. 1.5 tsi 150 beygir dsg araçların 0 100 leri daha iyi 32 beygir farka rağmen.
-
8.2 de çıktı carviser da 7.5 fln diyolar fabrika verisi yine dsg den iyi
-
Fiyat avantajının olması birseylerin kısıldıgını gostermez bence , ki Edgar beyin dedigine gore bırak maliyeti reklam icin para bile oduyor BRC gozukuyor.
-
0-100 değerlerindeki küçük saniye farklarına bu kadar takılmayın, aramızda yarış pilotu olduğunu da sanmıyorum. Hepimiz normal sürücüleriz, 1 sn hızlı ya da 1 sn yavaş olsa bişey kaybetmez veya kazanmayız. Önemli olan hızlı değil güvenli sürüştür.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X