Şimdi Ara

2022 YKS MEZUNA KALMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • "2022 Öğrencileri Mezuna Kalmayın" başlıklı bir sürü video gördüm. Bazı hocalar 2022 YKS öğrencileri için mezuna kalmayın yani sınava bir daha hazırlanıp -mezuna kalmanın ne demek olduğu bildiğinize eminim tabiki- 2023 yılında sınava girmeyin diyor. Sebebini de ilk LGS öğrencilerinden sonra gelen 2005 tayfanın; LGS ve Yeni Nesil sorularına alışkın, netlerinin 9. sınıfta bile 50-60 civarında dolaşması yani sınava hazır olmaları olarak sunmuşlar.

Asıl konumuz bu bilgiler ışığında sizlere, daha çok mezun kalmış veya sınavı kazanmış kullanıcılara yönelik anladığınız üzere. 

Hukuk isteyen, dershaneye giden bir TM öğrencisiyim. Netlerim maalesef yeterli değil bu bölüm için. Konu eksiklerim de mevcut. Mental olarak da pek sağlıklı durumda değilim. Bazı sorunlarım oldu, sevdiğim insanları kaybettim vs. Bu durumda hâlihazırda sınava 3 ay kalmışken 1 sene daha hazırlanma, mezuna kalma ihtimalim var. Ailem bu konuda bana her türlü desteği veriyor ve çok anlayışlı karşılıyorlar. Yani ailesel bir sorunum da yok. Ama üstte bahsettiğim durum -2005 tayfanın sınava girmesi- beni ne şekilde etkiler bunu sizlere de sormak istedim.

Özetlemek gerekirse:

i) Mezuna kalma durumum var siz bu durumu nasıl buluyorsunuz?

ii) Yeni sorulara alışkın 2005 tayfanın sınava girmesi yüksek sıralama yapmayı daha da zorlaştırır mı?

iii) Mezuna kalırsam mentalimi korumak için ne yapmam gerekir?

iv) Sizce yanlış mı yapıyorum? (Bu cevaplaması zor bir soru biliyorum ama cevaplayabilecek kişiler cevaplayabilir tabiki)

Şimdiden cevap yazan/yazacak herkese teşekkür ederim.

• 2005 tayfanın sınava girmesi bir şey fark ettirmez fakat mezuna kalmak o kadar kolay bir şey değil, nedenini de olabildiğince kısaca anlatmaya çalışacağım.

Mezun/12 ayrımı ve saçma genellemeler:

Evet tüm yıl boyunca saçma sapan genellemelere kurban gideceksiniz. Bazıları her şeyi istatistik boyutunda incelenecek, aynı şuan youtube rehberlikçilerinin 2005 doğumlular efsane nesil lafı gibi.

Yok mezun şöyle çalışmalı yok 12 böyle yapmalı yok 2022de xk yapan biri bu yıl sınavı kazanamaz temeli yoktur, tek senede sınav kazanılmaz, dershanesiz olmaz, mezuna kalınca derece yapan sayısı az, şu lise mezunu değilsen olmaz vs.
    Eğer 'psikolojik nedenler' öne sürerek mezuna kalmak istiyorsanız geçmiş olsun, sınav için bu sene yaşadığının daha fazlasını yaşamaman için bir sebep yok.

Netlerin ve işlerin istediğin gibi gitmemesi, ekonomik sorunlar:
    Evet türkiyede yaşıyorsun şimdi 100 lira diye ağladığın kitabın yarın 150 lira olması, 20 bin diye ağladığın dershanenin yarın 35 bin lira olmaması için hiçbir sebep yok. Ülke gündemi ve ekonomik krizden her ne kadar kendini bilgisayar, televizyon vs. uzaklaştırsan da bir markette, kitapçıda bu gerçek yüzüne tokat gibi çarpıyor.

Net konusunda da aynı şekilde mezuna kalınca şimdi yaptığından farklı bir mentaliten olmayacaksa ve aynı netleri yapmaya devam edersin, mezuna kalmanın pozitif bir yanı olmaz, bu durumun değişimi konusunda kararlıysan her ne yapıyorsan şuan yapmalısın.

Senin yerinde olsam ne yapardım, illa hukuk mu istiyorum Evet, her yerde okur muyum, devlet hukukta en düşük bölümlerin son 3 yıl netleri sıralamaları vs.

ve bu soruların cevaplarını verdikten sonra 3 ay deli gibi ayt sosyal 1 ve edebiyat kasıp ayt matematikte de konular belirlerdim, yapabileceğim kadarını yapardım mesela. Sosyal öğrenmesi daha kolay o yüzden oradan 35+ net toplanabilir(tarih biraz zor onun dışında çalışan birinin yapacağı netler).
    Aytde de kolay konular var 3 ay adamakıllı ayt mat çalışan biri rahat 15 net yapar. Bu arada 2021 sınavına göre konuşuyorum tabiki de.

bana göre şimdikiler daha aptal geliyor.sosyal mecrada lgs öğrencilerinin daha aktif olmasından böyle bir algıya düşmüş olabilirler bence

bu sınav günlüğü denen saçmalık zengin bebelere aktivite oldu onları daha çok görmeye başladık.

ona bakarsak 2021 yksde de böyle bir mevzu dönmüştü ama sınav bi yapıldı patladı herkes.yapan adam o sınavı da yapardı

bunları bir kenara koyarsak mezunluk tamamen uzak durulması gereken bir şey 3 ay hayvan gibi çalışsan tmde bir şeyler yapılabilir

sen şimdi mezuna kalırım kafasına girersen sınavı ciddiye almazsın.yazı da boş geçirirsin bir bakmışsın bugünkü olduğun yerdesin

Yapay Zekanın Yanıtı

2022 YKS'ye Mezuna Kalmak Mantıklı mı?

2022 YKS'ye mezuna kalmayı düşünüyorsanız, karar vermeden önce aşağıdaki hususları değerlendirmeniz önemlidir:

• Akademik Hedefler: Yüksek lisans veya doktora gibi daha ileri bir eğitim hedefiniz varsa, mezuna kalmak mantıklı bir seçenek olabilir.
    • Kariyer Planları: Hedeflediğiniz kariyer için ek bir yıla daha fazla eğitim veya deneyim gerekliyse, mezuna kalmayı düşünebilirsiniz.
    • Zayıf Alanlar: Belirli derslerde zayıfsanız veya sınavda daha iyi performans göstermek istiyorsanız, mezuna kalarak bu alanlara odaklanma fırsatı elde edebilirsiniz.
    • Kişisel Gelişim: Mezuna kalmak, kişisel gelişiminize ve olgunlaşmanıza katkıda bulunabilir, öz disiplin ve zaman yönetimi becerilerinizi geliştirebilir.

Öte yandan, mezuna kalmanın bazı dezavantajlarını da göz önünde bulundurmalısınız:

• Ek Yıl Maliyeti: Mezuna kalmak, üniversite harçları ve diğer masraflar açısından ek bir mali yük getirebilir.
    • İş Kaybı: Mezuna kaldığınız bir yıl boyunca potansiyel bir iş geliri kaybedebilirsiniz.
    • Sosyal Fırsatların Kaçırılması: Mezuniyet sonrası sosyal çevrenizden uzak kalabilir ve özel etkinlikleri ve fırsatları kaçırabilirsiniz.

Sonuç olarak, 2022 YKS'ye mezuna kalıp kalmamak kararı kişisel hedeflerinize, kariyer planlarınıza ve mali durumunuza bağlı bir karardır. Yukarıda belirtilen faktörleri dikkatlice değerlendirerek sizin için en iyi seçeneğe karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2005 tayfanın sınava girmesi bir şey fark ettirmez fakat mezuna kalmak o kadar kolay bir şey değil, nedenini de olabildiğince kısaca anlatmaya çalışacağım.

Mezun/12 ayrımı ve saçma genellemeler:

Evet tüm yıl boyunca saçma sapan genellemelere kurban gideceksiniz. Bazıları her şeyi istatistik boyutunda incelenecek, aynı şuan youtube rehberlikçilerinin 2005 doğumlular efsane nesil lafı gibi.

Yok mezun şöyle çalışmalı yok 12 böyle yapmalı yok 2022de xk yapan biri bu yıl sınavı kazanamaz temeli yoktur, tek senede sınav kazanılmaz, dershanesiz olmaz, mezuna kalınca derece yapan sayısı az, şu lise mezunu değilsen olmaz vs.
    Eğer 'psikolojik nedenler' öne sürerek mezuna kalmak istiyorsanız geçmiş olsun, sınav için bu sene yaşadığının daha fazlasını yaşamaman için bir sebep yok.

Netlerin ve işlerin istediğin gibi gitmemesi, ekonomik sorunlar:
    Evet türkiyede yaşıyorsun şimdi 100 lira diye ağladığın kitabın yarın 150 lira olması, 20 bin diye ağladığın dershanenin yarın 35 bin lira olmaması için hiçbir sebep yok. Ülke gündemi ve ekonomik krizden her ne kadar kendini bilgisayar, televizyon vs. uzaklaştırsan da bir markette, kitapçıda bu gerçek yüzüne tokat gibi çarpıyor.

Net konusunda da aynı şekilde mezuna kalınca şimdi yaptığından farklı bir mentaliten olmayacaksa ve aynı netleri yapmaya devam edersin, mezuna kalmanın pozitif bir yanı olmaz, bu durumun değişimi konusunda kararlıysan her ne yapıyorsan şuan yapmalısın.

Senin yerinde olsam ne yapardım, illa hukuk mu istiyorum Evet, her yerde okur muyum, devlet hukukta en düşük bölümlerin son 3 yıl netleri sıralamaları vs.

ve bu soruların cevaplarını verdikten sonra 3 ay deli gibi ayt sosyal 1 ve edebiyat kasıp ayt matematikte de konular belirlerdim, yapabileceğim kadarını yapardım mesela. Sosyal öğrenmesi daha kolay o yüzden oradan 35+ net toplanabilir(tarih biraz zor onun dışında çalışan birinin yapacağı netler).
    Aytde de kolay konular var 3 ay adamakıllı ayt mat çalışan biri rahat 15 net yapar. Bu arada 2021 sınavına göre konuşuyorum tabiki de.

• bana göre şimdikiler daha aptal geliyor.sosyal mecrada lgs öğrencilerinin daha aktif olmasından böyle bir algıya düşmüş olabilirler bence

bu sınav günlüğü denen saçmalık zengin bebelere aktivite oldu onları daha çok görmeye başladık.

ona bakarsak 2021 yksde de böyle bir mevzu dönmüştü ama sınav bi yapıldı patladı herkes.yapan adam o sınavı da yapardı

bunları bir kenara koyarsak mezunluk tamamen uzak durulması gereken bir şey 3 ay hayvan gibi çalışsan tmde bir şeyler yapılabilir

sen şimdi mezuna kalırım kafasına girersen sınavı ciddiye almazsın.yazı da boş geçirirsin bir bakmışsın bugünkü olduğun yerdesin

• tmciysen 3 ayda ayt matematik,edebiyat tarih coğrafya kasıp halledersin rahat
    tyt de fen de kolay sorular var oradan 8-9 net
    sosyal kasmak kasmak da basit
    tyt matematikde kolay 2-3 tane problem sorusu geliyor zaten temel kavram asal sayılar üslü sayıları halledip 10-12e çıkarsın
    türkçede tdk kılavuzu indir yazım yanlışlarına bak günde 20 paragraf at
    eğer paragrafım kötü diyorsan apotemi paragraf al orda anlatıyor adım adım tavsiye ederim
  • medness M kullanıcısına yanıt

Ben de sizin gibi sırasıyla cevap vereyim. "Psikolojik nedenler" kısmında her ne kadar sınav da etkili olsa da maalesef asıl etken o değil, keşke o olsa. Yaşadığım bazı şeyler derslerime odaklanmamı vs. çok etkiledi bu anlamda derslerden ister istemez geri kaldım.

Ekonomik durum için dediğiniz gibi her yerde karşımıza çıkıyor ve şimdilik yapacak bir şey yok zaten. Gündemi sıkı takip eden birisi olarak yine dediğiniz gibi markete veya oraya buraya gitmesen bile bir yerden vuruyor.

Açıkçası ne kadar doğru bir düşünce bilmiyorum ama mezuna kaldığımda daha başarılı olacağımı hissediyorum. Şu an az zaman kalması, yaşadığım olaylar, netler kafamı çok kurcalıyor ve en ufak durumlarda inanılmaz strese kapılan benim için hem mental hem de fiziksel sağlık alanında sorunlara yol açıyor. Ayt matematiğim zaten 10-15 civarlarında dolanıyor ama hukuk için yeteceğini sanmıyorum. Tarihim iyidir inkılap konularını henüz görmesem bile genel kültürle yapmaya çalışıyorum. Coğrafyam uzun zamandır full geliyor zaten denemelerde. Ayt matematik netimi 25 civarlarına çekersem tyt açığını kapatabilir diye düşünüyorum.

hocam sayısal için ne dersin?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YKS SENESİ STAJ SAÇMALIĞI
    2 hafta önce açıldı
    Yks 2022 dil sınavı
    3 yıl önce açıldı
    tm 10k mezuna kalmak
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Matematik için zaten Ayt netlerim 10-15 dolaylarında. Tyt'de keza aynı şekilde 15-20. Ama maalesef yeterli olmuyor hukuk için. Örneğin Özdebir denemesinde 45k yapabildim.

• realeu419 kullanıcısına yanıt

Matematik yapamıyorum derim :D Tyt 15-20 Ayt 10-15 dolaylarında.

• Yigitmen kullanıcısına yanıt
    dostum sen yine iyi yapıyorsun tyt matı ben 5-15 arası sürünüyorum tyt matta, aytde de genelde 10-15 yapıyorum işimiz zor
  • Hep aynı muhabbetler. Yok bu seneki nesil daha zekiymiş, bu sene en kötü 110 yapıyorlarmış falan. Hocam mezuna kalıp kalmamanız konusunda bir şey diyemem ama eğer netleriniz ve hedefiniz arasında ciddi farklar var ise 1.5 yıllık plan yapmanız daha doğru olur. Bakmayın bu manipüle eden ''hocalara''

• realeu419 kullanıcısına yanıt

Netlere bağlı derim ama şunu başta açıkça söylemek lazım derecelik-yüksek sıralama(0-20000 araligi) hedefleyip iyi ayt mat yapamayan sayısalcı= tüysüz tavuk

ayt matematikte sayisallarin kendi içinde matematikte belli bir net ortalaması barajı var bence eğer o barajı asamazssan siralamada baya baya oteleniyorsun sorularin standart sapmasina da bağlı şekilde, fen netin hiç oluyor, o yüzden bir eanin mat yapmasından daha önemli ayt matematik.

Eayi ayt mat yapmak çok hızlıca üstlere taşırken sayisalin ayt mat yapması anca ayt fen netinin değerini koruyabilir bence şart gibi bir şey, bir de son istatistiklerde aslında 2021 ayt fen fulleyen sadece 5 kişi vardı fakat o forumda hicviyeler dizilen ayt mati fulleyen 100e yakın kişi vardı. Yani buradan anlıyoruz ki ayt fen hâla seçici bir sınav.

Tyt de aynı şekilde. Bir eaci 70bin tyt yapıp ayt ile ilk bine bile çekebilir fakat sayisalda bu çok daha zor. Tytde üstleri biraz daha sayisal öğrencileri oluşturuyor, tytye paralel yüksek ayt sıralaması yaptıkları için bu tyt-ayt çekişleri daha nadir görülüyor sayisalcilarda.

Fizik kimya biyoloji net dengesi de önemli, örneğin *fizik çok kötüyse* biyoloji ve kimyayı en iyi şekilde yapman lazım 30+ görmek için.* Fizik kötüyse* konu seçerek çalışmak yine akıllıca ve 30+ yükselmeni sağlıyor. Bir de kavranması genel olarak daha kolay fiziğe göre bu iki dersin.

Sayisalda son ay mantıklı gelen şeyler bunlar bana genel olarak.

Teşekkür ederim cevap için ama ben Eşit Ağırlıkçıyım :D Siz sayısal odaklı yazmışsınız sanırım en azından ben öyle anladım.
    netlerim maalesef hedefimin uzağında bu yüzden mezuna kalma ihtimalim var

Eşit ağırlıkta tytden yukarıya çekmek sayisala nazaran biraz daha kolay. Yanitinizdan sozelde kayda değer eksiginizin olmadığını anlıyorum.

tyt-ayt matematik kasarsaniz son 3 ayda bir hukuk fakültesi gelebilir. Fakat "İstanbul,ankara, marmara, 9 Eylül " vb. fakültelerde okumak istiyorsanız mezuna kalmanız gerekebilir, yine de bu son 3 ayı en iyi şekilde geçirmeye bakin mezun senesini daha rahat geçirmek adina

Bugünkü netlerinizi not alın, son üç ayda canınızı dişe takıp çalışın, sınavdaki netlerinizle karşılaştırın sonra bugünkü netlerinizi. Eğer iyi bir gelişme gösterebildiyseniz mezuna kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phosphophyllite -- 23 Mart 2022; 18:2:46 >
  • kanka ben mesela şuan da çoğu dersten eksiklerim var tyt 55 ayt 25-30 arası bazı sebeplerden dolayı ders çalışamadım
    bu sene belli başlı konularda temelimi atıp seneye tekrar giricem
    hedefim odtü iktisat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.