Şimdi Ara

2023 Kia Niro EV Deneyimler Testler, ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
10
Favori
11.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Eylül 2024 tarihinde Kia Niro EV 2024 araç aldım. Fakat aracın navigasyon ve yazılım güncellemesini yapamıyorum. 2023 ve daha eski modeller yeni navigasyon yazılımını desteklerken 2024 model araçta yeni navigasyon uygulaması yüklenemiyor. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı? Yüklemek istediğim navigasyon yazılımı GEN5W.

• selamlar herkese. ikinci el olarak 2023 kia niro ev satın almayı düşünüyorum. şu anki 2. el fiyatları f/p gibi geliyor bana hyundai kona'nın eski ve yeni kasasına göre.

siz değerli sahiplerine reddit'te gördüğüm 2 kronik konuyla ilgili çelik motor'un garanti desteğini sormak istedim. eğer aşağıdaki konulardan forumda veya gruplarda başına gelen birileri olduysa, garanti desteğini verirken nasıl yaklaştılar? yurtdışında gördüğüm, garantiye sorgusuz dahil ediliyor, değişim yapılıyor ama parça bekleme süreleri 2-3 ay sürebiliyormuş. bu süreçte de ikame araç vs sağlamışlar.

1. 12V akünün hızlıca ömrünün bitmesi. sanırım araç kullanım modlarıyla da ilgili ancak üzerinde gelen fabrikasyon akü kalitesiz ve yolda kalmalara yol açabiliyormuş. sizler alınca değişiklik yaptınız mı?
    2. Motordan gelen çarkıfelek (wheel of fortune) sesi. sanırım tıkırdayan bir klik sesi yapıyor motor ve ciddi bir sorun, değişmesi gerekiyor.
    3. bir de soğutma sıvılarıyla alakalı problemler gördüm ama sanırım bunlar 2023 öncesi ve 2023 modellerde çözülmüş.

çelik motor'a çok güvenemediğim için soruyorum aslında yoksa aracı çok beğendim :D

şimdiden teşekkürler.

• mehmetcan5677 M kullanıcısına yanıt

MERHABALAR.

2023 model aracı 3 aydır kullanıyorum fakat söylediğiniz şekilde bir sorun yaşamadım. bahsettiğiniz motor sesi hiç yok. sadece hızlandıkça güzel bir elektrik motoru sesi duyuyorsunuz.

Almayı düşünüyorsanız öncesinde korkularınızı gidermek adına belki 1 2 gün için kiralayıp deneyimledikten sonra karar verebilirsiniz. Türkiye şartlarında alınabilecek mantıklı araçlardan biridir.  

• Bayilerden yakın tarihte fiyat alan oldu mu? Fiyat, kampanya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• OtisAbii O kullanıcısına yanıt

Aracı hangi bayiden ne kadara aldınız. Paylaşabilirseniz sevinirim.

• Merhaba arkadaşlar, elektrikli araca geçeceğim ben de, aslında bu model aklımda yoktu fakat 2. ellere bakınca bir şey farkettim, size sorayım dedim: Bu aracın tertemiz ikinci elleri sıfır fiyatına göre çok ucuz, malum sitede 1300'ün altında araçlar var, neden? 2023 modellerinde bir sorun filan mı var?

Bir de şu anda donanım listesinde Elegance'ta da ısı pompası var görünüyor, önceden yok muydu?

• Niro da 2 donanım paketi var.
    Elegance ve prestige.
    Prestige ilk geldi ama sonra ötv artınca durdu.
    Prestige 2023 modeller 1.6M üzeri şimdilerde
    Elegance ise 2023 modeller 1.4-.5M gibi sıfır satıldı,
    biz 1.490M aldık. 2. elleri 1.3M dan başlıyor
    2024 de yine elegance ama ısı pompalılar geldi.
    Niro sorunsuz, çok iyi enerji yönetimi olup,
    kılavuzda yazan 460km menzile yakın menzil veren nadir araçlardandır.
    Bizde Tesla SR ve Niro var,
    hesaplı 3. araç gerekse yine Niro alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Niro da 2 donanım paketi var.
    Elegance ve prestige.
    Prestige ilk geldi ama sonra ötv artınca durdu.
    Prestige 2023 modeller 1.6M üzeri şimdilerde
    Elegance ise 2023 modeller 1.4-.5M gibi sıfır satıldı,
    biz 1.490M aldık. 2. elleri 1.3M dan başlıyor
    2024 de yine elegance ama ısı pompalılar geldi.
    Niro sorunsuz, çok iyi enerji yönetimi olup,
    kılavuzda yazan 460km menzile yakın menzil veren nadir araçlardandır.
    Bizde Tesla SR ve Niro var,
    hesaplı 3. araç gerekse yine Niro alırım.

merhabalar

ısı pompasının avantajı veya dezavantajını tecrübe ettiniz mi prestige ile menzil fark yaratıyor mu ?

doğuştan ev olmayan bir aracın bu kadar performans göstermesi beni çok şaşırttı benim de radarımda araç ancak uzaktan bağlantı olmaması beni düşündürüyoraurıca dc de şarj hızı düşüklüğü olumsuz durumlar yaratıyor mu sizlerin tecrübeleri nedir bu konularda aydınlatabilirseniz çok teşekkür ederim

• Isıpompasının etkinliğini anlamak zor.
    Hatta hangi durumlarda çalıştığını bilen de yok.
    Bence kafaya takılacak bir donanım değil.
    Niro doğuştan bir EV, çünkü batarya yerleşimi ve arka şaft tünelinin olmaması bunu gösteriyor.
    Uzaktan bağlanıtıya ihtiyacı yok, çünkü yazılım tesla ve volvo gibi değil, klasik EV yazılımı.
    Şarjı 8pkw sanırım, ama ülkemizde ki DC ünitelerinde zaten 80kw geçemiyorsunuz, altyapı yetersiz.
    Ayrıca 100-120kw ile başlayan şarjlar %70den sonra 60kw lara kadar düşüyor, son %90 da ise 30kw kadar.
    Burada önemli olan %70 lere kadar dolum yapıp %50 kullanımla %20lere düşüp yeniden şarj, daha verimli ve hızlı yöntem.
    EV de menzil kısa ve sık aralıkla şarj etmekle artar.
    2aatte bir mola zaten zorunlu, insan fizyolojisi max 200km süreye dayanırmış.

kolay gelsin.
  • Cevabınız için teşekkür ederim muhtemelen ben de niro ev ye geçeceğim gibi görünüyor

• Yakın tarihte hiç fiyat alan varmı? Liste fiyatından indirim yapılıyormu acaba?

• Balıkesir Havran bayi Teknak arayın, Zeynep hanım, yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.