merhaba arkadaşlar 2023 65 binde servis bakımlı quatro aldım bu araçda nelere dikkat etmeliyim sürüş modlarını tam anlayamadım daha önce hiç otoamtik kullanmadım bu park ederken vs kullanan tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim |
2023 quatro dizel aldım neye dikkat edilmeli
-
-
Araç hakkında hiç bir bilgi paylaşimi yapilmamiş.
Marka Audi
AWD yada quattro
Birde 2023 Yılı
Bunlar yetersiz bilgiler.
Araç modeli, dizel mi benzinlimi Motor tipi ve sanzıman tipi hakkında bilgi yok ama olsa daha iyi yada en kötüsü HSN TSN olsa ordan dahi bir sürü bilgiye ulaşilabilir.
En önemli sorunlarını sayayim.
Adblue sorunları yaşatır. Çözümü adblue tankı ve beyin kartı komple degisiyor. Avrupadaki degisim maliyeti 2200 ile 3000 euro arası.
Sorun yaşamamak için Adblue bitiyor uyarısı almadan asla adblue tankina adblue sıvısı eklemeyin. Kaliteli ve audi tarafından önerilen adblue sıvısı kullanın. Buzlu havalarda asla adblue tankini doldurmayin. Düz zeminde adblue sıvısı ekleyin.
Nox sensörü sorunları yaşatır. Sebebi adblue tanki ile alakalı pompa sorunlarıdır veya dizel partikel filtre gerekli temizligi yapmadığı zamanlarda sensör kurum bağlar buda arıza olarak karşiniza çıkar.
Start stop jenaratörü ve aku sorunu yaşatır. Şehir için kullanimda start stop devre dışı bırakilsa daha iyidir.
Dpf cabuk dolma sorunu yaşatır. Aşırı derecede şehir içi kullanimdan dolayi dizel partikel filtresi çok çabuk dolar. O yüzden obd2 iletişim cihazi ile dpf doluluk oranı takip edilmelidir. Eğer dolmuş ise rejenarsyon yapilmalidir. Bunun için 50 ile 120 km arasinda hız tercih edilmelidir. Vites önemli degildir. Katedilen mesafe en az 30 km ile 40 km arasi olmalidir. Düşük vitesde yüksek motor devri ile yapilan rejenerasyon da dpf tıkali ise motor yağı yükselmesine sebebiyet verir.
Pasif ve aktif rejenerasyon hakkinda fikir sahibi olmalisiniz.
Hava filtresi, mazot filtresi, klima filtresi orjinal olmalidir. Zamaninda degistirilmelidir.
Yağ filtresi orjinal olmali ve yağ normları motorunuzu uygun olmalidir. Orjinal yağa yakin markalar tercih edilmelidir. Bakimlar zamaninda yapilmalidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 18 Ocak 2025; 7:6:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X