Burak beyde sessiz kaldı bu duruma. Oda Samsung'un böyle süprizlerle dolu olduğunu öngöremedi :) Samsung'u anlamak gerçekten zor < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 26 Şubat 2025; 18:51:43 > |
2023 SAMSUNG QD OLED S90C (ANA KONU) (36. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: pocemonmutluÖyle deme Hicks Gen1'lerde erken yanma belirtileri başlıyor. Gen2 ile bunu düzelttiler.
Gen2'ler tamam okey ama panel koruma bakım yazılımlarında düzgün çalışması lazımki sorun çıkartmasın.
Elektrik tüketmesin yada cihazın ömrü azalmasın diye fişten çekenleri duyuyorum eyvah eyvah
Her filmden sonra pixel temizleme yapanlarmı haftada 1 yada bir kaç kez yapanlarmı neler okuyorum neler
1-OLED TV'LER FİŞTEN ÇEKİLMEZ!, çekiliyorsa panelde oluşabilecek herşeye hazırlıklı olsunlar
2-SORUN GÖZLEMLENMEDİKÇE ELLE PİXEL TEMİZLEME YAPILMAZ!, yaparsanız ömründen ömür alırsınız.
Sık sık pixel temizleme yapmak panelinizi tertemiz tutar fakat genç yaşta parlaklığını elinden alırsınız benden söylemesi
Adem Helvaciyoutube
Adem Helvacı kanalına abone olmak için tıklayın : https://www.youtube.com/c/AdemHelvacı?sub_confirmation=1 İnceleriz kanalımıza abone olmak için tıklayın : https://www.youtube.com/c/inceleriz?sub_confirmation=1 En iyisi şu açıklamayı yapıştırayım zira garip mesajlar geliyor :)) Bir takipçime verdiğim cevabı yapıştırıyorum aşağıya. Özellikle 2015 sonrası üretimlere odaklanın, özellikle bu gün satın alınan tv lere odaklanalım ve hiç yorum dahi yapmayalım, Allah hepimize ömür verirse bu konu nasılsa daha 3-5 yıl devam edecek, bu gün satın alınan tv lerin bu 3-5 yıl içerisinde nasıl sapır sapır döküldüklerine şahit olacak ve ne demek istediğimi anlayacaksınız. :)) Buna paralel, bu gün satın alınan bir tv nin 7-10 yıl çalışma olasılığı yok mu? Elbette var. Peki buradan hareketle biz insanlara ''Ey Millet, alın bu malları rahatlıkla en az 10 sene çalışır'' diyebilirmiyiz sizce? Zaten amaç ÇALIŞMASIN değil, benimki sadece bir uyarı. Neye dayanan bir uyarı? son 4-5 yıldır önüme gelen yüksek sayıda televizyonun yaş gurubunun ortalamasına dayanan bir uyarı. Önüme gelenlerin dışında şirket hattından, sosyal mecradan bana ulaştırılan onbinlerce ürünün barkodlarındaki üretim tarihlerinden alınan bilgilere dayalı bir uyarı. Mesleki olarak bu iş ile iştigal halinde olmamın yanısıra sosyal mecradaki yoğun aktivitem nedeniyle bana paylaşılan bilgi oranı çok yüksek ve birisi bana ulaştı ise ve hatta birisi beni tanıdı ise mutlaka Televizyonunda bir sorun olduğu için beni tanımıştır, o nedenle bana veriler ulaştırıyorlar, tv nin markası modeli üretim yılı arızası ve sonucu bunların tamamı bende mevcut. Genel ortalama üzerinden bu bilgileri paylaşıyorum sizlere yoksa ben de neticede bir karar mercii değilim :=) Günümüzde sıkılıkla sorulmaya başlanmış sorudur. OLED Alınır mı? OLED TV alayım mı? OLED TV ler çabuk bozulur mu? OLED mi yoksa QLED mi? Hangisi daha dayanıklı Hangisi daha iyi Bu konu ile ilgili Wiki şunları söyler Organik LED (Işık yayan diyot) "Organic Light Emitting Diode" Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir. OLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılmaktadır. LCD teknolojisine alternatif olarak sunulmaktadır. Normal operasyonda düşük enerji tüketmesi, ince ve hafif olması sayesinde son zamanlarda cep telefonlarında kullanımı yaygınlaşmıştır. Zamanla parlaklıklarını yitirdikleri şeklinde eleştiriler almaktadır. Gelişmekte olan ve gelecek vadeden bir teknolojidir. Işık yayan diyot(LED) familyasının son türü "Organic Light Emitting Device" ya da "Organic Light Emitting Diode" açılımına sahip bir akronimdir. "Organic Electroluminescent Device" (OEL) olarak da anılır. Tipik olarak iki elektriksel kontak(elektrot) arasında kalan ve ışık yayan bir dizi ince film organik katmandan oluşur. OLED'ler molekül ağırlığı düşük organik malzemeler (SM-OLED)veya polimer bazlı materyalden (PLED , LEP) oluşur. Farklı katmanlara sahip LCD'ler ve FED‘ lerden farklı olarak OLED'ler monolitik (tek katmanlı)dırlar. Çünkü yapılışı sırasında her katman diğeri üzerine kaplanarak yekpare olacak şekilde üretilir. Başlangıçta gösterge uygulamaları için geliştirilen OLED'ler parlak renkli görüntüleri ile düşük güçte geniş görüş açısı sağlayan ekranların yapılabilmesini sağladılar. LCD ekranlarda olduğu gibi bunlar için arkadan aydınlatma gerekmez. OLED'ler genelde cam üzerinde üretilirler ancak plastik ve kıvrılabilir malzeme üzerinde olabiliyorlar. Örneğin Universal Display'in yaptığı kıvrılabilir OLED modeli "FOLED" böyledir. Bu türden ekranların üretilmesinin ileride taşınabilir cihazlarda devrim yaratacağı konuşuluyor. Örneğin cebinizden bir kalem çıkarıyorsunuz. Çekince açılıyor, üzerine rulo şeklinde sarılmış ekran ortaya çıkıyor.https://www.youtube.com/watch?v=haQNjONrURU&list=PLCdqxh6Nuvu5ij5_1APbTyw_GQlRF0TQT4 yıl önceki Oled fiyatlarına bakın, hey gidi günler
-
Evet bugün öğleden sonra kurulum yapıldı benim de. Anca bakabildim.
Nur topu gibi benim de bir gen1'im olmuş. Burak Bey'den almıştım ben de. Dolayısıyla gen2 panel diye başkaları da almayı düşünüyorsa bilgisi olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WaRMaSTeR -- 27 Şubat 2025; 0:41:20 > -
-
O zaman haziran çıkışlı 90c'lerde ya hiç Gen2 yok, yada içlerinde Gen1 panel fazla
Aklıma şu geldi. Samsung kore yeni yazılım güncellemesi ile giriş kodlarını değiştirdi biliyorsunuz ve yeni kodlar henüz sızdırılmadı.
Acaba fabrikalarında elinde kalan Gen1'leri bu yöntem ile eritmeyemi çalışıyor?
-
Beyler farkındasınız dimi bu oledleri ucuza sattılar😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benimki de 2024 Haziran... Mart ayı gen2, haziran gen1. Önce gen1 gidip, sonra gen1 kalmadı diye herhalde gen2ye dönüp sonra tekrar gen1e geçmiş gibi duruyor Samsung. Saçma salak işler ya.
@blasko77 Açıkçası çok ucuza aldığımızı söyleyemeyeceğim. Ama bu muhabbetin böyle olacağını bilsem C4 alırdım kaldı ki bir daha TV alırsam kesinlikle Samsung da almam. Böyle saçma salak şekilde ürün mü piyasaya sürülür, ürün mü satılır?
Yani burada DonanımHaber'de de satılırken "gen2 panelli" diye satılıyor. Alıyorsun, gen1 çıkıyor. Hoş şeyler değil bunlar.
-
Merhaba öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim.
Buraya kadar geldim ama gelişmiş kısmını bulamadım bu menüde. Nerede hata yapıyorum hocam nasıl çözebilirim?
Bir de cihazın dışındaki seri numarasından da bakabiliyor muyduk bu bilgiye yanlış mı hatırlıyorum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 27 Şubat 2025; 14:58:44 > -
Selam. Yazılım versiyonunuz nedir?
Seri numarasından tam emin olunamıyor bu yüzden en garanti AnaPeak kısmındaki değerler panelin ne olduğunu açıklıyor.
Geçer sürün 2020 diyor
-
Yazilim guncelemesi yapilmis buyuk ihtimal bende de yaptikdan sonra cloning yaziyordu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son surume guncellenmis
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Cevaplar için teşekkürler @pocemonmutlu @Arnold Schwarzenegger Güncelleme yapıldığı için bu durumu şu an için çözmek mümkün değil galiba.
Diğer gruptan sordum ama yanıt alamadığım sorumu bir de buradan deneyeyim :D
Arkadaşlar cahilliğimi mazur görün. 65s90c model tv kullanıyorum. Bu tv için digitürk modül üyelik almayı planlıyorum. Tv ile uyum sorunu olmadan kullanabilir miyim? Modül tecrübesi olanlar önerir mi? Kurulum sırasında dikkat edilmesi gereken bir durum var mıdır? Modül tercih etmemdeki ana sebep olabilecek en yüksek kalite ile izlemek.
Bir de bu cihaz askı aparatı ile kullanılıyor. Bu modülün takılacağı yeri göremiyorum. Bunu askı aparatından çıkarıp, modülü takıp tekrar askı aparatına takmalılar galiba. Bu durumda cihaz zarar görür mü, ekran çok ince olunca insan tereddüt ediyor.
-
selm bende servıs menuye gıremedım 2023 model sn numarası hax800229 sızce ıade edeyımmı henuz suresı var ek garantı yapan olsa kullancam da kım yaparkı satmadıgı urune
-
Hocam öncelikle faydalı paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Bu paneli kullanırken dikkat etmemiz gereken genel ve özel tavsiyeleriniz nelerdir? Panel bakımını, temizliğini neye göre ne sıklıkla vs yapmamız lazım?
Görüntü ayarlarınızı paylaşmanız mümkün müdür? En iyi görüntü ayarlarına nasıl ulaşabiliriz?
-
Merhaba. Ben 90c kullanmıyorum 95c kullanıyorum.
Panelde erken logo vs. yapışmaması için tam parlaklıkta kullanmayın ve Tv’yi serin tutun.
Fişten hiç çekmeyin
Görüntüde olumsuz bir şey görmedikçe elle pixel temizleme yapmayın.
Tv kapattığınız zaman panel bakım yazılımı var, o işlerini hallediyor zaten.
Bunun haricinde renk ayarları vs. bunlar sizin zevkinize kalmış.
Cevabınız için teşekkürler. Önerilerinizi uygulayacağım.
Resim modu dinamik
Akıllı mod açık
Parlaklık 35
Kontrast 50
Netlik 12
Renk 30
Ton 0
Görüntü netliği ayarları otomatik
Kontrast iyileştirici yüksek
Hdr ton eşlemesi statik
Film modu otomatik
Renk tonu mavi
En yüksek parlaklık yüksek
Ayarlar bende böyle ama bunlar ne derece doğru veya olması gereken seviyede bilmiyorum.
Akıllı kalibrasyon yaptırmadım bunu önerir misiniz? iphone ile bunu yaparken dikkat edilmesi gereken bir durum var mı?
-
Ben Standart modda varsayılan değerlerde kullanıyorım.
Akıllı kalibrasyon bana reklam gibi geliyor. Gerçek kalibrasyon bu kadar basit bir şekilde kalibre edilmez.
Artık her marka Tv'de telefonla kalibre özelliği var, ne kadar doğru yaptığı tartışılır.
-
Bu ürünü deneyen olmamıştır herhalde. Satıcıya s90c ile uyumlu mu diye sordum. Uyumlu derse alıp bakacağım. Her ne kadar bir şey değiştirmeyecek olsa da insan merak ediyor paneli.
-
Sizin cihaz 2024 ağustos. X:2024 8: Ağustos. Bendeki cihazda böyle. Hepsiburadan mı aldınız?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X