Şimdi Ara

2023'ün üçüncü çeyreğinde en çok satan 10 akıllı telefon belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2023'ün üçüncü çeyreğinde en çok satan 10 akıllı telefon belli oldu

Araştırma şirketi Counterpoint Research, 2023'ün üçüncü çeyreğinde en çok satan akıllı telefonları sıraladı. Listedeki ilk 10 modelin toplam akıllı telefon satışlarının %19'unu oluşturduğunu belirtelim. Bir önceki yıl aynı dönemde bu oran %20 seviyesindeydi. Yani ufak da olsa bir düşüş söz konusu.

Ayrıca Bkz.Daha büyük ekranlı iPad Air ve OLED ekranlı iPad Pro geliyor

En çok satan akıllı telefonlar arasında birincilik iPhone 14 modelinin elinde. İkici sırada iPhone 14 Pro Max yer alırken hemen arkasından iPhone 14 Pro geliyor. Listedeki en eski cihaz olan iPhone 13 ise, gelişmekte olan ülkelerdeki gördüğü yoğun talep sayesinde dördüncü sırayı ele geçirmiş durumda.

2023'ün üçüncü çeyreğinde en çok satan 10 akıllı telefon belli oldu

Samsung ve Xiaomi'nin de telefonları var

Counterpoint Research tarafından yayınlanan sıralamada Apple haricinde Samsung'un da birkaç akıllı telefonu yer alıyor. Ayrıca listede geçen çeyreğe kıyasla iki basamak yükselen Redmi 12C modeli de var. Tüketicilerin en fazla tercih ettikleri akıllı telefonların tam listesi şu şekilde:

2023'ün üçüncü çeyreğinde en çok satan 10 akıllı telefon

1. iPhone 14

2. iPhone 14 Pro Max

3. iPhone 14 Pro

4. iPhone 13

5. Samsung Galaxy A14

6. Samsung Galaxy A14 5G

7. Samsung Galaxy A54

8. Samsung Galaxy A04e

9. Redmi 12C

10. Samsung Galaxy A34

Kaynak:https://gadgettendency.com/the-best-selling-smartphones-in-the-world-have-been-named-the-new-ranking-includes-iphone-and-samsung-counterpoint-research-statistics/

• Galaxy S3 zamanlarını hatırlıyorum iPhone ile kafa kafayaydi satışlar. Hele s3 ilk büyük ekranli amiral gemisi telefondu devrim yaratmıştı, Apple sonra iPhone 5 ve 6 ile ekranlarını büyütmüştü, o zamana kadar baş parmağın yettiği yere kadar telefon yapılır mottosu vardı.

Şimdi bakıyorum amiral gemisi seviyesinde insanlar direkt iPhone aliyor. Listede s serisinden eser yok. Samsung anca orta seviyede yer buluyor kendine. Rekabet bitmiş üst segmentte.
    yahu apple a donanım konusunda neyin lafını atabiliyosun :) her sene en güçlü işlemcileri yazılımıyla beraber ortaya koyuyor. 60 hz diyeceksin şimdi başka bildiğin olay da yoktur. en önemli olayı da güncellemelerini takvime koymadan 14 e de 11 serisine de aynı anda verebiliyor :) iphone alan basit düşünür. alırsın değeri az kaybolur sağlam olur hatasız olur.. apple alan riske girmeyen insandır. verdiği parayla hata oranı düşük bir yazılım alıyor.

apple üst segmenti tek başına domine etmeye devam ediyor ilk 4 cihaz sene başından beri hiç değişmedi.

androidden bir tek S23 Ultra vardı o da düşmüş.

14 serisi çok başarılı olmuş fakat listede 14 Plus yok çok fazla satış başarısı gösterememiş bunun sebebi de çoğu ülkede 14 Plus ile 14 Pro/Pro Max arasında ülkemizdeki kadar açık fiyat farkı yok büyük ekran isteyen 14 Pro Max alıp geçmiştir.

iPhone 15 serisi aynı başarıyı üstüne daha da koyarak sürdürür.

Bu dediklerin 10 sene önceydi. Şimdi bakıyorsun en iyi kamera, en iyi işlemci, en iyi os hepsi iPhone'da. Dxomarkta daha iyi kamerası olan Çin malı model bulup gelebilirsin ama o modelde çektiğin fotoyu ınstagrama koyunca mobese kaydına dönecek. Sosyal medya optimizasyonu da en iyi iPhone'da çünkü.

Açıkçası Android'in çok önde olduğu bir konu kalmadı artık.
  • Galaxy S3 zamanlarını hatırlıyorum iPhone ile kafa kafayaydi satışlar. Hele s3 ilk büyük ekranli amiral gemisi telefondu devrim yaratmıştı, Apple sonra iPhone 5 ve 6 ile ekranlarını büyütmüştü, o zamana kadar baş parmağın yettiği yere kadar telefon yapılır mottosu vardı.

Şimdi bakıyorum amiral gemisi seviyesinde insanlar direkt iPhone aliyor. Listede s serisinden eser yok. Samsung anca orta seviyede yer buluyor kendine. Rekabet bitmiş üst segmentte.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • apple üst segmenti tek başına domine etmeye devam ediyor ilk 4 cihaz sene başından beri hiç değişmedi.

androidden bir tek S23 Ultra vardı o da düşmüş.

14 serisi çok başarılı olmuş fakat listede 14 Plus yok çok fazla satış başarısı gösterememiş bunun sebebi de çoğu ülkede 14 Plus ile 14 Pro/Pro Max arasında ülkemizdeki kadar açık fiyat farkı yok büyük ekran isteyen 14 Pro Max alıp geçmiştir.

iPhone 15 serisi aynı başarıyı üstüne daha da koyarak sürdürür.

• Apple yine domine ediyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dünyada Samsung s23 serisi ve iphone 14 yakın fiyata satılıyor insanlarda gidip iphone alıyor doğal olarak. Ülkemizde iphone 14 45.000?, s23 27.000? neredeyse 2 katı fiyatla satılıyor. Buna rağmen iphone yaaa diyenler gelir şimdi.

• ardarulez A kullanıcısına yanıt
    Samsung o yıllarda rezalet touchwiz arayüzünün sorunlarını düzeltmeyerek ve ısrarla amiral gemisi telefonlarında tamamen plastik ve rengi soyulan kasa kullanmakta ısrar ederek kendi ayağına sıktı. Birde samsungta bir premium karizması malesef yok, a serisi bir cihaz ile s23ü arkadan ayırmak çok zor fakat bir iphone pro cihazı ben burdayım diye bağırır her ortamda. Bir s23 kullanıcısı olarak yazıyorum bunları.

• Android marka algisinin sorunu bu

Apple amiral sınıf satiyor

Android giris orta

Sonra adam is bulup a14ten iPhone 12ye gecince way be abi iphone ya Samsung çöp diyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunlar resmi kayıtlar gayri resmi olanı dahil etseler redmi note 12 serisi almış başını gitmiş

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Android Samsung'tan ibaret değildir.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Dediklerine harfi harfine katılıyorum ama;

Uzun vadede bizim ülke için en azından ikinci elde cihazı paraya döndürmek istediğinde apple daha değerli malesef.

• Apple satın alanların yarısından fazlası özelliğine, donanımına bakmadan apple yaptıysa alınır mantığıyla aldığı için hep ilk sıraları domine ediyor normaldir

• Bu liste sanki zengin ve fakir sınıfın arttığını, orta sınıfın yok olduğunu kanıtlar nitelikte.

• çünkü apple da satan cihaz model sayısı 4 ve bu rakamlar en cok satan modeller :) marka yada isletim sistemi değil.başka neden aramayın.gayri resmi veriler genelde android tarafında fazla olur.

• alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    yahu apple a donanım konusunda neyin lafını atabiliyosun :) her sene en güçlü işlemcileri yazılımıyla beraber ortaya koyuyor. 60 hz diyeceksin şimdi başka bildiğin olay da yoktur. en önemli olayı da güncellemelerini takvime koymadan 14 e de 11 serisine de aynı anda verebiliyor :) iphone alan basit düşünür. alırsın değeri az kaybolur sağlam olur hatasız olur.. apple alan riske girmeyen insandır. verdiği parayla hata oranı düşük bir yazılım alıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • JonnyLesh7 J kullanıcısına yanıt
    14 plus 50 milyar olmus

Yemisim 2.eli 0ini nasil alacaz bunlarin

• alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    Bu dediklerin 10 sene önceydi. Şimdi bakıyorsun en iyi kamera, en iyi işlemci, en iyi os hepsi iPhone'da. Dxomarkta daha iyi kamerası olan Çin malı model bulup gelebilirsin ama o modelde çektiğin fotoyu ınstagrama koyunca mobese kaydına dönecek. Sosyal medya optimizasyonu da en iyi iPhone'da çünkü.

Açıkçası Android'in çok önde olduğu bir konu kalmadı artık.

• Samsung bu servislerle ancak ucuz telefon satar. S2'den beri kullanıyorum.Başlarda iyiydi servisi. Bu yıl 2 katı para verip iphone aldım. Çünkü artık serviste herşey kullanıcı hatası.Üstüne aşırı ukalalar. Alikıran başkesen. Samsung müşteri hizmetleri karışamaz ben karar veririm diyor. Arkasında durmuyorsan amiral gemini alıp neden paramı çöpe atayım ? En son thh ile paramı geri almıştım nefret geldi.

• madmax50 kullanıcısına yanıt

MacOS ile Samsung S23'ü senkronize edemeyeceğime göre? Tabii ki iPhone.

• Apple'ın en büyük şansı Google ve Samsung gibi iki vizyonsuz rakibi olması.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.