Şimdi Ara

Akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşüğünde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
4.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşüğünde
    Son yılların en ağır ekonomik krizi devam ederken teknoloji sektörleri de talepte rekor düşüşler yaşıyor. Pek çok sektör belki de tarihindeki en düşük gelir seviyesine ulaşmış durumda.

Akıllı telefon pazarı dibe vurdu

Geçen yılın dördüncü çeyrek analizlerine göre akıllı telefon pazarı 270 milyon civarında satış yaptı ve yıllık yüzde 17 düşüş yaşadı. Böylece son 10 yılın en kötü dördüncü çeyreği görülmüş oldu.

Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S23 ana kamerası belli oldu

Apple yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen pazar payını yüzde 25 seviyesine çıkardı ve geçen yıl aynı dönemde olduğu gibi liderliğini korudu. Samsung da 1 puan yükselerek yüzde 20 pazar payı elde etti. Çinli üreticilerin ise bu dönemde geriledikleri görüldü.

2022 yılı genelinde ise yüzde 11 düşüşle 1.2 milyarın altında bir sevkiyat gerçekleştirildi. Samsung toplam pazar payını yüzde 22 seviyesine çıkarmayı başardı. Apple ise yüzde 19 seviyesine yükseldi. Çinli üreticiler yine yıl genelinde de düşüşteydi.

Bu yıl da ekonomik koşullarda büyük iyileşmeler beklenmiyor ancak Asya tarafında özellikle turizmin etkisiyle bir miktar toparlanma olabilir. Bunun da yaz aylarından sonra etkisini göstermesi muhtemel.

Kaynak:https://www.engadget.com/smartphone-market-share-q4-2022-worst-in-decade-173000258.html

• Yani yorumalarda, mecbur, değiştiremiyoruz falan denmişte, bence sırf olay fakirlik alım gücü falan değil. Zaten bu dünya geneli bir analiz, sırf Türkiye'yi de kapsamıyor.

Bence telefon teknolojisi zaten hızla gelişti ve genel olarak sürekli yenilemek gerektirmeyecek yeterliliğe ulaştı. Yani artık 240hz ekranlar, 4k ekranlardan bahsediliyor. Kamera desen, yani artık senelerdir top noktaya çıktı. Yani bakmayın her nesilde sanki ilk kez kamerayı icat etmiş gibi tüm markalar davranıyor ama buna 20mp de koysan 200mp de koysan lensin boyutu zaten belli, 3 aşağı 5 yukarı kalite çok az artıyor.

Yani her sene ya da 2 senede bir telefon yenilemek istiyorsanız zaten markaların kölesi enayi olmanız lazım. Sırf orada 15 yerine 16 yazacak diye milleti zengin etmeye çalışıp arkadaş arasında sözde hava mı atılacak? Aslında daha iyi telefonunuzun olması sizin DAHA FAKİR olduğunuzu gösteriyor. İnanın milyonluk adamlar bu kadar telefon marka modelini bilmiyor da takip de etmiyor. Ne kadar fakirse bir kişi, o kadar fazla özenip, borç harç almaya çalışıyor.

El kadar telefonda 4K ekran olsa ne olacak 14K ekran olsa ne olacak. 60 hz olsa ne olacak 240 hz olsa ne olacak. Doydu gerçekten. Sırf 240hz olsun diye telefon yenilenmez ki. Kamera deseniz harbiden de misal Galaxy S8 ile S22 arasında öyle atla deve fark yok ya. Ha ama eskiden önemliydi. Harbiden S8 ile S6 arası çok farklıydı, S6 ile S5 bile farklıydı. Yani küçücük çözünürlüklerden geldik. Şimdi harbiden maksimum noktalara ulaşıldı. Eskiden 2 senede olan atılım, şimdi ancak 5-6 senede oluyor.

Yine misal insanlar Ios ya da Android versiyonuna güncellemesine takılıyor. Sanki açıp bir changelog bakmışlıkları var. Çoğu versiyonda inanın hiç önemsiz, ikon değişti, yeri değişti, ikonun rengi değişti, menü içeriye alındı, öbürü öne alındı gibi kozmetik saçma, gereksiz güncellemeler var. İnsanlar kendini paralıyor, benim telefonum niye güncellemeyi alamayacak bittim ben diye. Yahu ikonun pembe olsa ne olacak mavi olsa ne olacak. Ses çubuğu sağda olsa ne olacak üst menüye alınsa ne olacak.

Enayi gibi markaların kölesi gibi yaşamaya da gerek yok. Fakirlik ezikliği içgüdüleri bunlar.
    Akıllı telefon teknolojisi doyum noktasına geldi de ondan, özellikle son 5 yıldır sadece var olan şeyler gıdım gıdım geliştirilerek gidiyor. iPhone 12’den 14 pro max’e geçsem mesela gram heyecan vermez. Sadece biraz daha iyi bir kameram olur, şarjım daha uzun dayanır, ekranda kaydırma yaparken 120hz akıcılığı olur başka da hayatımda değişen birşey olmaz hemen alışırım, niye bunlar için sürekli telefon değiştirip devasa farklar ödeyeyim ki o da iyi o da iyi. Her çıkan modelden canı istemek, en basit bir geliştirmeyi bile gözünde büyütüp takıntı haline getirmek telefon manyaklığı olur.
    10 sene önce telefonlar gelişime açlardı, gelişmeleri gerekiyordu çok kısa ömürlü oluyorlardı çoğunda kronik sorunlar oluyordu özellikle androidlerde kısa zamanda kasmalar donmalar oluyordu hemen değiştirme ihtiyacı hissediyorduk. Şimdi androidler bile uzun süre dayanabiliyor her ihtiyacını rahatlıkla görebiliyorlar.
    iPhone’lar her zaman uzun ömürlüydü ama iPhone’un sık değiştirilme sebebi eksikliklerin yavaş ve az az gelmesiydi ama artık iPhone’lar da gelişeceği kadar gelişti. Bunun bir de ekonomi boyutu var malumumuz.
  • Apple yok satıyor diğerleri düşüşte o zaman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • diğerleride fiyatları yükseltsinler fiyat yüksek olunca talep fazla oluyor o zaman apple var diye hava atamaz insanlar bak bende android var apple den daha pahalı diye hava atarlar.çok model var piyasada ve fiyatlar yüksek her ürüne de zam geldiği için mecburen herkes değişimi az yapıyor.

• Apple'ın varlığından bile habersiz olduğu insanlar her gün donanım haber üzerinden Apple ile dalga geçiyor. Fıkra bitti.

• Beter olsunlar. Araba fiyatına telefon satarsan olacağı bu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • thekinger T kullanıcısına yanıt
    araba parasına nerede telefon satıyorlar

Araba parası dediğin telefonlar Avrupa'da 700 Euro ya satılıyor daha bir şey bildiğiniz yok senin ülken fakir şirketler ne yapsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Artık kimsenin gücü sıfır telefon almaya yetmiyor yenilenmiş telefon sektörü ülkemizde gerçekten çok hızlı gidiyor bilindik firmaların sitelerine girin bugün gördüğünüz model ertesi gün Satılmış oluyor ben bile şu an açıkçası kendi telefonumu verip bir üst model yenilenmiş bir telefon almak istiyorum sıfır telefona 3 katı vermektense

Hocam araba fiyatları da ev fiyatı oldu. Olayın teknoloji şirketleri ile alası yok, ülkenin ekonomik politikasıyla ilgisi var. Tabi yine sen bilirsin 🐑

• O Çinli üreticiler TV boyutunda telefon üretmeye devam ederlerse daha çok düşüş yaşarlar

• Herkes bende dahil zırt pırt telefon değiştiriyorduk.Simdi gittiği yere kadar diyoruz ne yapalım.10.000 e aldığım tel 20.000 olmuş.

• Muratti1905 M kullanıcısına yanıt
    Kaldırmış o kısmı 🤠

• SmuraY S kullanıcısına yanıt
    Haa dalga geçebilmek için senden haberi olmasi lazim yani? Simdi her şey daha mantıklı gelmeye başladı, evrenin sırları çözüldü.

• Sadece biz de değil dünyada da durum aynı mesele sadece ekonomi olarak değil telefon teknolojisi 10 senede çok hızlı ilerlerdi artık insanları cezbeden teknolojiler çıkmıyor sundukları şey biraz daha iyi kamera biraz daha iyi ekran biraz daha iyi pil..hal böyle olunca insanlar heybeye telefon değiştirmek için bir sebep bulamıyor kendine

• esVed kullanıcısına yanıt
    Aynen kamera ve pil iyi ise insanlar değiştirme eğilimine gidiyor. Diğer türlü telefon değiştirmek teknoloji açlığı yada düşkünlüğüne giriyor.

Araba parasına hangi telefon var imiş.

• Bilmiyorum ben demedim başkasına cevap yazdım

Arkadaşım senin kadar bende biliyorum ekonominin durumunu, üzerindeki vergiyi ben mi koydum?? 700 euro karşılığında burda satılsa herkes alır zaten. Üzerindeki hayvani vergiden dolayı ve saçma sapan enflasyonist bahanelerden dolayı bu noktadayız. Evet bundan 5 sene önce aldığın sıfır golf parasına şuan 2 adet 14 pro alamazsın.

• Daha Apple zam yapsın

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.