Yaaa. İşte bir kaç tanede kitap okusan aslında neler olacak sen düşün. |
Akıllı telefon satışları son 10 yılın en düşüğünde (2. sayfa)
-
-
@SmuraY Biraz keşke sen de okusan. Bakarsın günün birinde de'nin ayrı yazıldığını öğrenirsin. Kitap iyi güzel de 2 aşk romanı okuyunca kendini entelektüel sanan İlber hocanın bahsettigi senin gibi yari cahilleri artırma gibi bir dezavantajı da yok değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İşte olay bu adamlar niye beter olsunlar gayet de ucuza üretip satıyorlar tabi bunda Avrupa halkı da en ufak zam da protesto yapması da önemli etken beter olmasınlar var olsunlar aksine zaten biz beter olmuşuz
7.5 yıldır aynı telefon .bataryasının değişimine bile 500tl diyorlar.yenisini almaya kalksan bir tomar para vermem gerekicek.ne yapayım mecbur kullanıyoruz
-
Senelerdir Vestel Venüs V6 kullanıyorum. Gönül tabi ki daha iyi bir telefon kullanmak istiyor ama bu fiyatlarla imkansız:(
-
Yani yorumalarda, mecbur, değiştiremiyoruz falan denmişte, bence sırf olay fakirlik alım gücü falan değil. Zaten bu dünya geneli bir analiz, sırf Türkiye'yi de kapsamıyor.
Bence telefon teknolojisi zaten hızla gelişti ve genel olarak sürekli yenilemek gerektirmeyecek yeterliliğe ulaştı. Yani artık 240hz ekranlar, 4k ekranlardan bahsediliyor. Kamera desen, yani artık senelerdir top noktaya çıktı. Yani bakmayın her nesilde sanki ilk kez kamerayı icat etmiş gibi tüm markalar davranıyor ama buna 20mp de koysan 200mp de koysan lensin boyutu zaten belli, 3 aşağı 5 yukarı kalite çok az artıyor.
Yani her sene ya da 2 senede bir telefon yenilemek istiyorsanız zaten markaların kölesi enayi olmanız lazım. Sırf orada 15 yerine 16 yazacak diye milleti zengin etmeye çalışıp arkadaş arasında sözde hava mı atılacak? Aslında daha iyi telefonunuzun olması sizin DAHA FAKİR olduğunuzu gösteriyor. İnanın milyonluk adamlar bu kadar telefon marka modelini bilmiyor da takip de etmiyor. Ne kadar fakirse bir kişi, o kadar fazla özenip, borç harç almaya çalışıyor.
El kadar telefonda 4K ekran olsa ne olacak 14K ekran olsa ne olacak. 60 hz olsa ne olacak 240 hz olsa ne olacak. Doydu gerçekten. Sırf 240hz olsun diye telefon yenilenmez ki. Kamera deseniz harbiden de misal Galaxy S8 ile S22 arasında öyle atla deve fark yok ya. Ha ama eskiden önemliydi. Harbiden S8 ile S6 arası çok farklıydı, S6 ile S5 bile farklıydı. Yani küçücük çözünürlüklerden geldik. Şimdi harbiden maksimum noktalara ulaşıldı. Eskiden 2 senede olan atılım, şimdi ancak 5-6 senede oluyor.
Yine misal insanlar Ios ya da Android versiyonuna güncellemesine takılıyor. Sanki açıp bir changelog bakmışlıkları var. Çoğu versiyonda inanın hiç önemsiz, ikon değişti, yeri değişti, ikonun rengi değişti, menü içeriye alındı, öbürü öne alındı gibi kozmetik saçma, gereksiz güncellemeler var. İnsanlar kendini paralıyor, benim telefonum niye güncellemeyi alamayacak bittim ben diye. Yahu ikonun pembe olsa ne olacak mavi olsa ne olacak. Ses çubuğu sağda olsa ne olacak üst menüye alınsa ne olacak.
Enayi gibi markaların kölesi gibi yaşamaya da gerek yok. Fakirlik ezikliği içgüdüleri bunlar.
-
Türkiye hariç hiçbir ülke vatandaşı telefonlara üretimde ki fiyatından 3 katı para vermez.
-
ülkesini fakir görenler artık şu gerçeği görsünler ,ülke hiç öyle fakir değil ülke fakir diyenlerin kendileri fakir herkesi kendileri gibi fakir görüyorlar.
-
üstteki arkadaş Profili kapatmış - Cevapları kapatmışş belliki troll arkadaş.
Türkiye 94. sırada
DOKSAN DÖRDÜNCÜ. Ki bu veriler 2020 ylı için
Son 3 yılda Türkiyenin ekonomisi ve kişi başı milli geliri dahada düştüğü için Muhtemelen 100ün üzerindeyiz şuan sıralamada.
100'ün altı zaten afrika ülkeleri :)
Türkiye Gayet Yoksulluk ve Fakirlikle Mücadele eden Halkın büyük kısmının açlık sınırının altında yaşadığı.
Proteine ulaşılması en zor ülkelerden biri. Halkın ve Çocukların büyük çogunlugu Karbonhidratla besleniyor. Vah ülkeme.
Bu arada Wikipedia Dünyanın EN güvenilir ve Doğru bilgileri içeren kar amacı gütmeyen bir sitedir
tr.wikipedia.orgKişi başına nominal GSYİH değerlerine göre ülkeler listesi - Vikipedihttps://tr.wikipedia.org/wiki/Ki%C5%9Fi_ba%C5%9F%C4%B1na_nominal_GSY%C4%B0H_de%C4%9Ferlerine_g%C3%B6re_%C3%BClkeler_listesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 18 Ocak 2023; 16:24:24 >
-
Hepinizi kazıklıyor apple..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReinhardHeydrich -- 18 Ocak 2023; 16:25:34 > -
Akıllı telefon teknolojisi doyum noktasına geldi de ondan, özellikle son 5 yıldır sadece var olan şeyler gıdım gıdım geliştirilerek gidiyor. iPhone 12’den 14 pro max’e geçsem mesela gram heyecan vermez. Sadece biraz daha iyi bir kameram olur, şarjım daha uzun dayanır, ekranda kaydırma yaparken 120hz akıcılığı olur başka da hayatımda değişen birşey olmaz hemen alışırım, niye bunlar için sürekli telefon değiştirip devasa farklar ödeyeyim ki o da iyi o da iyi. Her çıkan modelden canı istemek, en basit bir geliştirmeyi bile gözünde büyütüp takıntı haline getirmek telefon manyaklığı olur.
10 sene önce telefonlar gelişime açlardı, gelişmeleri gerekiyordu çok kısa ömürlü oluyorlardı çoğunda kronik sorunlar oluyordu özellikle androidlerde kısa zamanda kasmalar donmalar oluyordu hemen değiştirme ihtiyacı hissediyorduk. Şimdi androidler bile uzun süre dayanabiliyor her ihtiyacını rahatlıkla görebiliyorlar.
iPhone’lar her zaman uzun ömürlüydü ama iPhone’un sık değiştirilme sebebi eksikliklerin yavaş ve az az gelmesiydi ama artık iPhone’lar da gelişeceği kadar gelişti. Bunun bir de ekonomi boyutu var malumumuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0ADA69E37 -- 19 Ocak 2023; 11:1:34 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ekonomimizden dem vurulmuş fakat global satışlardan söz ediliyor. Hadi tamam global çapta da bir enflasyon dalgası var ama en büyük sebep ekonomi değil. Sorun, sektörün artık doyma noktasına ulaşmış olması. Üreticiler "katlanır telefon" harici bir yenilik yapamıyor şimdilik. Piyasadaki tüm telefonlar kamera, tasarım vs. özellikleri hariç aynı donanıma ve aynı özelliklere sahip. Buna rağmen üreticiler iki kamera ekledik, çentiği küçülttük gibi saçma sapan "yenilikler" ile telefon fiyatlarını arttırıyor. Orta sınıf telefonlar ise kullanıcıların çoğuna yeterli düzeyde. Daha iyi işlemci iyidir fakat bu işlemci ile yapılabilecek bir şey yok.
-
700 Euro'ya 18-20 yaşında 2 tane b segment araba alırsın Avrupa da
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunun ios veya android ile alakası yok. Bugün bile telefoncu arkadaşım indirimde olduğu için 12 pro max ve oneplus 9&9pro serisini çok sattığını söylüyor. Ben de baktım ikisi de ihtiyaçlarımı gerek işlemci gerek kamera gerek ekran yönünden fazlasıyla karşıladığı için yarı fiyatına almak cazip geliyor ve 2 yıllık cihazı ben de 3 yıl daha kullanabilirim
-
Üreticiler artık büyük yenilikler sunamıyor. Bir de tabiki ekonomik problemler özellikle bizim ülkemizde...
60 fps kaliteli tek ön ve arka kameralı , 5-5.5 inç çentiksiz deliksiz 144hz ekran, değişir batarya, kaliteli yüksek ses, 3.5mm jack, micro sd kart gibi özellikleri olan telefonlar üretilirse tutabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloody Roar -- 18 Ocak 2023; 21:11:23 >
-
e çok normal
1 pandemi
2 rus-ukri savaşı
resmen ezdi geçti orta ve alt kesimi insanlar nasıl telefon gibi yarı ihtiyaç bir şeye para harcasın? tüm bunlar yetmediği gibi f/p cihazlar günden güne azalıyor çinli word dosyası açamayan dandirikovski markalar bile bi havalandı fahiş fiyatlar çekiyorlar
ben çok şükür 2022de telefon alabildim işe girersem bu sene de almak istediğim şeyler var onları halledersem alırım telefon elde durdukça değer kaybediyor güncelliği gitmeden satmak lazım
-
Eskisi gibi değil telefonlar artık. Çinliler sağ olsun. Bir telefon 10 yıl gidiyor yavaşlamadan. Niye yeni telefon alsın millet? İlk kez telefon alanlar piyasayı ayakta tutuyordur.
Devletler şöle yapmalı... Üstünüze mesela 2 tane telefon var. 1 tanesinin hurda olduğunu onaylatıp kaydını sildirene kadar ikinci alma hakkını engellemeli. Aynı silah gibi kişinin üstüne yapılmalı telefonlar. Bu sayesinde satışı ve devri daha zor olur hem tüketimi azalır hem daha dikkatli kullanır insanlar. Bu sayede çart curt değiştirmez insanlar ve milli hasıla korunmuş olur bu şekilde.
-
Bilgisayar ve cep telefonundan sonra insallah arabalarda da ayni haberleri tez zamanda duyariz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X