Yeni motorların hepsinin yedek parçası var, getiriyorlar.. |
🔥Cruiser Motosikletler ve Güncel Fiyatları (2023 itibariye yeni gelenler) [Rehber] (3. sayfa)
-
-
Öyle diyorlar kaza sonrası 6 ay bekliyorlar
Şikayetvara bakın
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kazaların resmi süreçleri farklı ilerleyebiliyor ancak parça konusunda şahsen denk geldiğim bir sıkıntı görmedim çevremden. Regal raptor yada rks motorlarıyla kaza yapan arkadaşlarım oldu ve parça tedariğinde sıkıntı yaşamadı. Bu birazda gidilen servislerin kalitesinede bağlı.
-
Servis dediğimiz regal RKS markalarının satıldığı yerler genel olarak kurumsallıktan uzak bisikletçi tarzında yerler
RKS toplama marka olarak Qj ve Zontes MBP gibi markalardan motor toplayıp üstüne RKS etiketi basıp satıyor
O nedenle pek de beklentiyi yükseltmeyelim doğru bilgilendirelim
RKS alıcısı “kullan-at” şeklinde düşünerek alırsa hayal kırıklığı yaşamaz
Bu motorlar zaten başlangıç için cruiser motor düşünenler için satılıyor. Ömür boyu kimse kullanmaz. Düşük cc cruiser segmenti japon-amerikan motorlarmı var?
Bir arkadaşım 8 yıldır kıytırık süperlight 200 kullanıyor ve 90 bin kmyi devirdi. Tek depoda 400 km yol yapıyor şehir içi. Bu birazda kullanım şekili ve zevke göre şekillenen tercihler. Bir motor çinli diye alınmaz diye bir kuralda yok. Sonuçta bu motorlar tecrübe kazanmak ve motosiklete yeni başlayanlar için ideal.
Hangi ülkenin motoru alınırsa alınsın temel kriter o motora nasıl baktığınız ve doğru şekilde kullandığınız ile alakaldır. Yeni getirilen cruiser motorlar bir harley değil ancak bu tarza gönül verenlere alternatif oluşturmak içinde daha makul motorlarında olması şart. şahsen 15-20 yaşındaki yorgun japon cruiserlar almak yerine (350 bin tl bandı ve üstü için söylüyorum) daha yeni harley motorların alınması daha mantıklı. Zaten harleyler ile japonlar arasında servis maliyetleri neredeyse aynı seviyelerede geldi. Ancak düşük cc kullanmak isteyenler için seçenek yoktu yıllardır. Yeni gelen motorlar bu açığı kapattı bir nebze.
-
Al bi MT-25 her zaman iyi
Binerken de satarken de kazada da
sen tarz olarak farklı bir örnek veriyorsun. Herkes naked yada racing sevdalısı değil. Ben şahsen sevmiyorum tarz olarakbu motorları. Elbette parça kalitesi ve piyasa motoru olmaları avantaj ancak herkese hitap etmiyor bu tarz motorlar. Türkiye'de azımsanmayacak kadar cruiser sempatisi besleyen ve bu tarzı seven bir kitle var ancak seçenekler dar olduğu için ya motor kullanmıyorlar yada skutere yöneliyorlar. Parası imkanı sağlam olanda harleye kayıyor zaten.
-
Motora yeni başladım sayılır. Sport modeller değil de, GTA Vice City oynadığım zamanlardan kalma hep bir Chooper tarzına hevesim vardı.
Ona uygun s400 ve milano 250 gibi modelleri var. 400cc lik uygun olur mu çok gelir mi yeni başlayan için?
Sitelerinde fiyatı artmış gözüküyor. 299000 den 309000 a çıkarmışlar.
https://musattimotors.com/category/musatti
Ama s400 de çok yakışıklı duruyor.
musatti motorEN KALITELI MOTOR DENEYIMIhttps://musattimotors.com/product/musatti-milanios400-msm400-ora
-
Musatti modeler yeni geldi, güzel motorlar. Yeni başlayacak olanlar içinde ideal. Almayı düşünüyorsanız motoru bir mağazada görüp yakından bakmanızıda tavsiye ederim.
Fiyatlar konusunda ise ne yazıkki sezon ortasındayız ve fiyatlar her yaz döneminde artar. Motor satanlar yaz ayında, alacaklar ise kış aylarında harekete geçerler.
-
- YUKİ Motor, 500cc kategorisinde yeni Sport cruiser modeli napoleon-500 motosikletini Türkiye'ye getirmeye başlıyor..
8500 devirde 50 beygir güç üreten, su soğutmalı 4 silindirli 500cc lik blok motora sahip yeni modelde quickshifter teknolojili 6 viteste bulunuyor.
Motosikletin fiyat aralığı 470 bin tl bandında.
-
Hocam Royal Enfield Meteor 350 modeliyle ilgili ne düşünürsünüz? Görünümü ve sürüş tarzıyla çok ilgimi çekti.
Ayrıca servis hızı, bakımı, yedek parçası için tecrübe ya da detaylı bilgi paylaşacak birileri çıkar mı?
Bunun dışında Husqvarna Svartpillen 250 modelini de merak ediyorum. Yurtdışında çok tutan modeller ama nedense burada yeterince bilgi bulamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benda Rock 250 dikkatimi çekiyor benim de..
-
RKS SRV250VS alacağım bu hafta sonu. Nakit 181k bayiden.
Nevada ile bunun arasında gidip geliyordum. RKS de karar kıldım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi64 -- 14 Ağustos 2024; 9:11:17 >
2. el piyasası ve parça sıkıntısını göz önünde bulundurmak lazımmış öyle diyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar. Biraz konuyu inceledim de, yazdığınız motorlardan sadece royal enfield alınabilir ama onlar da hızlı bi giriş yapamadı. Distribitör çok ağır kaldı. Yoksa kendimş kanıtlamış ürün.
Regal arızasıyla ünlüdür, şanzuman kırar. Bi ara ben de pilder düşündüm.
Musatti çin markası, yerli mobtaj falan diyolar da bana az traş geldi.
Nevada falan aman aman evlerden ırak.
Yine alınabilecek en mantıklı 80 faln verip superlight alın en azından yaptırabilirsiniz.
Royal Enfield sağlam bir marka ancak parça tedariği konusunda maliyetli bir firma. Sık sık arıza yapmaz bu makineler ancak ilerde değişmesi gereken mekanik parçalar için tuzlu faturalar önünüze çıkabilir.
Husqvarna markasıda benzer bir durumda. Ülkemizde alternatifleri olduğu için çok tutulmadı bu motor.
-
Regal Raptor'un pilder modelinin sensörler sisteminde kronik bazı sorunlar yaşayanlar oldu. Bunun haricinde mekanik anlamda büyük sorun yaşayan görmedim. Genelde oturuş pozisyonu ve konfor bakımından çok beğenilmedi bu motor.
Bunun haricinde yeni gelen v-twin regal motorlar çok tuttu. Bir çok arkadaşım bu modelden aldı çok memnunlar. Mekanik olarak sıkıntılarda yaşatmadı önceki modellere göre. Zaten motor bloğu yenilendi ve daha stabil çalışıyor. Sadece aksesuarları kısmında her çinli makinede olduğu gibi zamanla yıpranlamlar yaşanıyor. Misal hava filitresi kapağındaki kromaj kaplama dökülüyor bir süre sonra hava şartları, yıkama temizleme süreçlerinden sonra. Temiz şekilde kullanımda 30-40 bin kmde kullanan arkadaşlar hala memnun motorlarından. Parça tedariğide iyi şuan.
Musatti ise regalden bir tık üst kalite çin menşeyli bir motor. farklı model kullanananla iletişim kurdum ben, çok memnunlar. Avcılardaki ana bayi müşterilerine çok ilgili davranıyormuş. Zaten kısa zaman içinde İstanbul'da bir çok yere servisler açtılar. Alternatif olarak düşünebilecek bir motor. Tavsiyem avcılardaki ana bayiden bu motora bakıp almanızdır.
Nevada ise dediğiniz gibi çok düşük kalite bir motor. Biraz makyaj yaptılar ona ama tercih edilmiyor.
Superlight ise yıllardır kendini piyasada kabul ettirmiş bir motor ancak 125 cc olması dezavantajı. 125 cc ile rahat sürüş yapamassınız. Sollamalarda problem yaşıyor herkez çünkü hızlanmıyor motor. Eski 200 cc motorlarda böyledi, şimdi 125 cc ye indirdiler motoru daha kötü yaptılar. Özellikle kilosu 75 kg ve üzeri olanlar baya dert yaşıyor motor ivmelenmesinde.
-
RKS iyi bir tercih olur. Motoru aldınızmı bilmiyorum, tecrübelerinizi paylaşırsanız güzel olur almayı düşünenlerede.
-
Regal raptor katır satsa alıcak millet, alternatifi yok. Adamlar kaç yaşında gv250 den bile 200k+ para istiyor.
Musattinin tasarım vs güzel ama rahat 3-4 senesi var almak için. Tek ilde servis ağıyla olmaz o iş.
Bende dominar 400 var. Bajaj servisi heryerde ve makul. Sorun da yapmıyo zaten motor.
bajaj kendini kanıtlamış bir firma, o anlamda japon markalarla yarışıyorlar.
konu curiser olduğu için seçenekler kısıtlı. Cuiser denildiğinde zaten bu işin şampiyonlar ligi Harley Davidson'dır. Bu markaya muadil diyebilceğimiz motorlarda 4 japonun cruiser segmentidir. Ancak japon curiser motorlarıda artık ülkeye getirilmiyor.
Honda Shadow 750 ve Yamaha Dragstar 600 motorları 2009dan sonra yenileri getirilmedi. Yamaha'nın az sayıda 1200lük midnight star modelleri var ancak onlarında fiyat baremleri Harleylerle eşit.
Suzuki intruder 800 ve Kawasaki vn900 motorlarınıda 3 yıl önce geri çektiler ve yeni modelleride getirmiyorlar artık. Piyasadaki japon cuiser makinelerde çok sorunlu ve fahiş fiyatlarla satılıyor.
Hal böyle olunca orta ve alt segment dediğimiz alanda japonlar meydanı çinlilere bıraktı.
Burada asıl düşünce, bir kullanıcı tarz olarak sadece cruiser kullanacaksa, 250lik bir makineyle başlayıp daha sonrasında Harleye geçmesi mantıklı olur. Herkes direkt olarak Harley alma imkanı yok yada yüksek cc kullanma düşüncesi olanlarda çok az dolayısıyla alt segmentte cruiser tarzı modellerde piyasadaki yelpaze belli. Bende 10 yıl önce sl200 ile cruiser segmentine girdim ve çoğu cruiser makineyi arkadaşlar vasıtasıyla kullandım daha sonra 2014 model street bob 1600cc harley aldım krediyle. İyiki almışım zira şuan bu motorun 2. el piyasası 700-900 arası. Ben 110 bine almıştım, 2 yılda taksidini ödemiştim :) (Aşşağıdaki model) Benim için son durak motorum, çok memnunum ancak İstanbul'da düşük cc bir motorda istiyor çoğu zaman. Cruiser tarzıda başka bir hastalık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X