Hyundai i20 / 1.0 T-GDI / DCT / Style veya Elite paket mi ? (100 HP - 172 Tork) Citroen c3 / 1.2 Puretech / EAT6 / Shine veya Elle paket mi ? (110 HP - 205 Tork) iki aracın birbirine göre artıları eksileri nelerdir? Bunların yanına Clio ve Swift koymak isterdim ama ikisinde de CVT şanzıman olduğu için bana hitap etmiyor. Siz yukarıdaki i20 ve c3 arasında kalsanız hangisini tercih ederdiniz ve paket tercihiniz ne olurdu ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2024 Hyundai i20 mi Citroen c3 mü ?
-
-
C3 ömrünü tamamladı. İ20 ömrünün ikinci yarısına yeni başladı.
İ20 daha mantıklı bir tercih olacaktır.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Eat8 corsa da cvt li swift de kullandım, şanzıman olarak aralarında ahım şahım bir fark yok, hatta cvt şehir içinde daha konforlu
Swift artık alınmaz ama alınmama sebebi kesinlikle şanzıman olmamalı. Clioyu eksik hava yastığından direkt elerdim şanzımanı düşünmeden. Açıkçası c3 de almazdım i20 de. Bu sınıfta alınabilir 3 araç var; polo, 208, corsa
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
i20 nin en dolu paketinde bile arka diskler kampana geliyor. Bu devirde kampana mı kaldı diyesi geliyor insanın :)
2024 i20 bir hafta kullandım çok memnun kaldım. bende ikinci el clio veya c3 alacağım, temiz bir c3 buldum ancak trigeri yağ içerisinde oldugundan problemli oldugu söyleniyor
-
Tabii ki i20
i20 yerine daha fazla güvenlik ve donanım sunan kuzeni kia rio (aynı motor-şanzıman ile).
İ20 de olmayıp rio da olan hangi güvenlik ve donanım var ki?
-
pandemi dönemi bi yakınımız için bakmıştık. i20 en üst paket olmadığı sürece sadece 2 hava yastığı vardı ancak rio'da giriş pakette bile 6 hava yastığı standart idi. bazı başka farklarda vardı ama şimdi tam hatırlamıyorum hocam, o zamanlarda eski konularda yazmıştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Kasım 2024; 18:4:13 >
Üye zaten 2024 modelden bahsetmiş ama
yeni araçlarda i20 daha iyi güvenlik donanımları var hocam, b hb en iyisi polo dan sonra i20 bana göre
-
anladım doğrudur, hyundai tarafında eksik güvenlik donanimları kullanıcı sikayetleri yada yasal kurallar sayesinde gideriliyor, yoksa markaların maalesef maliyet arttırma gibi düşünceleri yok.
rio'nunda eksik kalır yanı yok yinede i20'ye göre. örneğin rio'da çoğu C segment modelde bile olmayan sağ-ön yolcu koltuğunda yükseklik ayari olduğunu görünce şaşırmıştım. kia ceed, kia rio bunlar ülkemizde piyasası olmadığı için pek tercih edilmiyor ama güzel kaliteli araçlar. zaten yurtdisinda kia hyundai'den prestij olarak bi tık yukarıda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 2 Kasım 2024; 22:6:50 >
C3 Elle paket i20'ye göre E250 gibi kalıyor.
Aktif güvenliklere ek olarak ısıtmalı deri koltuk var.
i20'nin Avrupa'da yüzüne bakan yok, C3 EU satışlarda ilk 20'de.
Bizim arkadaşta 1.6 VTi C3 var, koltukları vs yayla gibi.
C3 SUV gibi olduğu için daha kolay gider 2. elde.
Forumda i20 diyenler neye göre demiş bilemedim, gittim içine oturdum. Konsol vs. boydan boya sert plastik. Arabanın içi Getz gibi.
-
i20'nin içi C3, 208, Corsa'dan çok daha kalitesiz. Konsol vs.
i20 Style'da dijital klima bile yok görünüyor.
C3
C3 fıstık gibi araba. Olsa da yesek.
-
bu attığımınız kasa makyajlı değil, makyajlı kasasın özelliklerine bakın lütfen c3 üstün mü görürsünüz
-
Makyajlı kasada da kararan ayna iptal olmuş galiba.
C3'lerde zincir trigere geçti artık sorunsuz ve daha ekonomikler.
-
C3 ün 1.2 puretech motoru kronik olarak sorunlu, triger kopması, buji kırması, lspi gibi sorunları var, ben tavsiye etmiyorum.
Bu C3 ve i20 karşılaştırmasına bir de Corsa Ultimate paketi koysam kararınız ne olurdu ?
Corsa, C3, 208
Üçü de Stellantis'in B sınıfı araçları.
Yani yok birbirlerinden farkları.
Motor aynı, şanzıman aynı...
İ20 ülkemizde üretiliyor. Yedek parça ve servis sorunu olmayacaktır.
İnternette Citroen servis sorunları diye arattırmanı tavsiye ederim.
-
Fark var aslında.
C3 eski platform.
Sürüş açısından corsa konfor ve yol tutuşa oynuyor. 208 ise daha sert sportif. Aslında ayrım yapılmış ve net. En azından ben 208 corsa arasındaki farkı hissedebiliyorum
Konu sahibine ise
İ20 c3 arasında i20 derim. 1.0 makyajlı kasa olması durumunda. C3ün daha ucuz olması gerekiyor burada aynı fiyat ise dümdüz i20
İ20 corsa ultimate ikilisinde açık ara corsa derim.
Edit: yazım yanlışları düzeltildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 6 Kasım 2024; 10:16:4 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- mazda cx 3 alınır mı
- toyota corolla mı megane 4 mü
- citroen c4 cactus yorumlar
- honda jazz yorum
- motor yağı raf ömrü
- uçan araba fiyatları
- renault arkana fiyat
- renault logan
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X