Şimdi Ara

2024 yaz lastiği tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
13.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yazılanlara istinaden genel bir bilgi vermek isterim,

Yukarıda bir arkadaş böyle tavsiye mi istenir git ilgili sitelere bak demiş!

Yaşım epey ileri değiştirdiğim lastik seti sayısını hatırlamıyorum, merakım gereği ilgili test sitelerini düzenli olarak takip ederim zaten ama mühim olanın gerçek kullanıcı yorumlarını baz almak olduğunu düşünmekteyim.

Konu ile ilgili bilgi vermek gerekirse turanza 6 aldım şimdilik memnunum henüz yaklaşık 5000 Km oldu.

Gürültü, kuru-ıslak yol tutuş ve frenleme gözlemlerime göre iyi kabul edilebilir.

Aşınma konusunda henüz bilgi sahibi değilim.

Yuvarlanma direnci iyi sayılabilecek düzeyde lakin daha da iyi olabilirdi kanaatindeyim.

Teşekkürler

@HeredotEngin @THEVENİNTEORİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Super159 -- 19 Mayıs 2024; 13:44:1 >
  • Super159 kullanıcısına yanıt
    Hangi lastik markasını önerirsiniz
  • HeredotEngin kullanıcısına yanıt

ebatlara göre tavsiyeler çok değişkenlik göstermekte. Bununla birlikte bugüne kadar michelin, bridgestone ve goodyear dan genel anlamda bir şikayetim olmadı. Bütçenize göre bir marka ve desen belirleyip alabilirsiniz. Umarım isteğinize uygun bir lastik bulursunuz.

• Ben de arayış içerisindeyim yeni bir başlık açmak yerine buraya sorayım o zaman, mazda3 aracım için 215/45/18 ebatlarında yaz lastiği bakıyorum. Hiç bilgim yok bu konuda. Komfor, sessizlik önemli benim için. Öneri alabilir miyim? 

• 215 55 17 Super b için yazlık lastik gerekiyor. Kışlık 98 v xl Michelin kullanıyorum aracı çok konforsuz hale getirdi xl lastikler.Yazlık 94w yeteli olur mu yoksa 98 xl şart mı? Ucuz yollu sava vs ne tavsiye edersiniz?
  • Araçta şuan EcoContact 6 var 104 V, almayı düşündüğüm lastik PremiumContact7 100V. Araçta Hyundai Tucson dolu ağırlık 2 ton üzerine geliyor. Acaba 100 ile 104 ağırlık indeksi farklılığı sorun olur mu. Lastikçi olmaz diyor da elindekini satmak için her yol mübah sanayi esnafına

• SKODA YETI için 215/60/16 lastik tavsiyesi verebilecek olan var mı?

Çoğunlukla sıcak asfaltta kullanılıyor (Antalya). Dayanıklı ve güvenli olması tercih sebebidir.

• 235/40R18 ebat için Michelin Pilot Sport 3 eskiyince Goodyear Eagle F1 assymetric 5 aldım. 15 gündür kullanıyorum. Tavsiye ederim.

• Forumda cevap yazan yok sorulara maalesef...

• TatarSüvari kullanıcısına yanıt

Araç kılavuzunda veya kapının içinde XL tavsiye ediliyorsa uyulabilir. Böyle bir durum yoksa güçlendirilmiş yanak çok mantıklı değil. XL yolların çok bozuk olduğu yerlede, balon- yarılma vs. açısından faydalı. Ayrıca, araç ağırsa virajlarda bir miktar destek sağlıyor.

Citroen C5 te (225 55 r17) Sava Intensa Uhp 2 XL kullanıyorum. İlk 2-3 yıl hafif sert ama iyiydi. Sonrasında yıla bağlı sertleşme ile birlikte konfor sıkıntısı ciddi arttı. Fiyatı çok uygundu. Bu da tercih sebebim olmuştu.

• C.McRae kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla Sava gibi yumuşak yanaklı lastiklerde XL kullanmak lazım... Michelinin kendi sitesinde 215 55 17 için pirmacy 4 için xl 98 olanı, 4+ içinse 94 olan lastiği tavsiye ediyor. Continental pc7 içinse sitesi hem 94 w yi, hemde 98 xl olanını tavsiye ediyor.

• TatarSüvari kullanıcısına yanıt

Kılavuzda xl lastik yazıyor mu? Ya da kapı içinde?

• Yıllar yıllardır ilk 4-5 sıra bellidir aslında en çok. O neydi, bu neydi diye sormakta yersiz geliyor bana. Mesela continental, Michelin, Goodyear, Pirelli, Dunlop ve diğerleri diye gelir. Para varsa ilk üçü, ekonomi aranıyorsa diğerleri.
  • Stones kullanıcısına yanıt

Orası öyle ama işin içine desen farklılıkları, ebat ayrımları girince biraz karışıyor  

• Bridgestone tam anlamıyla dolandırıcı bir lastiktir. İlk sıfır iken performansı ne kadar iyiyse kısa süre sonra o kadar kötü olur. Dişleri hemen erir, lastikler çatlar ve sertleşir, 20bin km sonra çöp olur. Lassa Goodyear gibi ekonomik lastikler diş kaybetmez, ülke şartlarında çatlama yapmaz. Continental, hankook, michelin bu lastikler çok daha alınasıdır. Bridgestone düşman başına
  • Goodyear lastiklerimin öndeki olanları pul pul dökülme yapmıştı. Şimdi Bridgestone var bahacaz görecez sonuca... 

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.