Şimdi Ara

2025 Asgari Ücret Tahminleri 19.12.2024 Son 3.Toplantı (Asgari Ücret'i Cumhurbaşkanı Açıklayacak) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
0
Favori
7.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zam oranı %25 i geçmemeli. Sonrası daha kötü oluyor. Satın alma gücü çok daha fazla düşüyor.

• Çalışma bakanı beklenenin en en en düşüğü olan asgari ücret rakamını açıklar hemen akabinde yanındakiler biz bunu kabul etmiyoruz itiraz söz konusu olabilir diye açıklama yaparlar sonrasında gözler temmuz ayındaki asgari ücrete çevrilir ya da Ocak ayı beklenir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • standartlarabidesi S kullanıcısına yanıt

Çok emin olma dostum. :) Aşağıda sana veri bırakıyorum, yukarıda da yazdım. Son belediye seçiminde buhran yaşadılar ve 2024'te ara zam olmadı. Asgari ücrete ara zam olmasa bile enflasyon gene durmadı çünki millette var kazıkçılık. Gene düşük zam yapılır ise , erken seçime gidemez. Erken seçim harici seçilebilmesi için anayasa değişikliği 400 milletvekili şart oda çok zor imkansız demiyorum. Şu an Yapılacaklar belli, yüksek asgari ücret ve kademeli emeklilik. Suriye rüzgarınıda arkasına aldı. Biraz detaylı bakmak lazım bu asgari ücret çok önemli mesaj verecek seçim için.

2023 öncesi

türk-iş talebi: 9.000 tl

gerçekleşen: 8.500 tl

2024 öncesi

türk-iş talebi: 18.000 tl ve iki zam

gerçekleşen: 17.000 tl ve tek zam

2025 öncesi

türk-iş talebi: 29.583 tl

• Asgari ücrete yapılan zam düşükte olsa yüksekte olsa enflasyon oluyor

Asgari ücrete yapılan zam düşükte olsa yüksekte olsa alım gücü pekte değişmiyor

Eeee o zaman madem bu sarmalı asgari ücretli yiyecek bari yapılan zam yüksek olsun en azından 1-2 ay oh be desinler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ehmet34 E kullanıcısına yanıt

Her sene 2 ay oh diyorlar zaten bu oluyor ki?

• Aslında hiç zamlanmamalı ama 24 falan yapar gibiler

• ry4n kullanıcısına yanıt

Kesinlikle 525 dolar falan olacaktır eğer kuru tutamazsalar 2. Zamla 480-500 dolar bandına çekerler.

aslında asgari ücret belli bile.

• Gönül ister 25bin100

• minimum 30 bin olması lazım

• Kaplan261 kullanıcısına yanıt

Asgari ücret yüksek olmazsa işsizlik artar denilmez ki tam tersi olur. Fakat asgari ücreti çok artırarak azalan çalışan sayısını da Suriyeli sığınmacı ve kaçaklarla kapattılar şimdiye kadar

Şimdi Suriyeliler gidecekse asgari ücreti enflasyon üzerinde artırması zor gibi duruyor eğer Suriyelileri ve kaçakları göndermek gibi amaç varsa ..(normalde enflasyon kaybı olmaması icin en az %60 civarı zam gelmesi gerekiyor )

• morphine84 M kullanıcısına yanıt

Seçime yakın 800 dolar bile yaparlar ama gümrük vergisi artırırlar ÖTV 'leri artırırlar emlak vergilerini stopajı artırırlar. Bir et döner 500 lira olunca da vatandaş reis 1000 dolar maaş veriyor ama ahlaksız dönerci bunu almamı engelliyor der ve RTE seçimi kazanır belki

• 7-Quaresma 7 kullanıcısına yanıt

Kapitalist sistemde vergiler makul olmalı %75 i geçen vergi sisteminde kölelik hakimdir herkes devletin kölesidir

• 22250 diyorum

Asgari ücreti enflasyonu çok etkilemiyor ama enflasyonu çok etkileyen kamu ücretlerini etkiliyor . Asgari ücret 30-35 bin olsa memur 70 bin olsun diye baskı yapıyor ... Memur zammı bu sene mi olacak bakmadım ama temmuzda yine olabilir . Bu durumda memur sendikası asgari ücreti baz alacakdır ... Bütçe açığı yüksek ülkemizde o yüzden yüksek enflasyon olmakta

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Memur maaşı yüksek olursa enflasyon olur diye asgari ücretliye hiç zam yapmayalım açlıktan ölsün o zaman

Bu dünyada malesef kölelik sistemi modern şekilde devam ediyor

Vergiyi asgari ücretli ödesin enflasyon karşında asgari ücretli ezilsin gezmesin sosyal aktivite yapmasın

Asgari ücretli zengini daha çok zengin etsin memurlar refah seviyesinde yaşasın diye fazla zam da almasın

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Asgari ücretli 6 aydır zam almıyor açlıktan ölmüyor ama Aralık ayına gelince açlıktan ölüyor deniliyor . Temmuz ayına gelince de memur iyi zam almazsa memur açlıktan ölür deniliyor . Komik değil mi sence memur açlıktan ölür sözü ..hep bunlar yüksek zam talebi yaratmak için söylenmiş şeyler

Ayrıca asgari ücretli hiç zam almasın demedim ki. Asgari ücretlinin zam almaması demek işverenin az vergi az SGK ödemesi demek . Bu durumda memura emekliye yapılacak zam nedeniyle yüksek bütçe açığı demektir . Bütçe açığı değersiz TL ve sonra yüksek enflasyon demektir . Bu yüzden asgari ücrete sıfır zammı kimse düşünemez

Ama ben 2018'den beri devlet ne maaşları ne de vergileri harçları 1 sene hic zam yapmasın derim devamlı olarak . Bundan en kazançlı çıkacak aslında özel sektör çalışanıdır tabii bunu kısaca anlatmak veya anlamak zor olabilir veya kamu çalışanları için yine tepki görecektir ama diğer anlattıklarımla bunu anlayanlar olacaktır muhtemelen

Yani asgari ücretli hiçbir zaman devletle rekabet edemez Devket asgari ücreti artırınca memur gibi rahat hayatı olmaz . İsteyeceği şey düşük vergi, düşük harçlar, düşük enflasyon, düşük kamu maaş zamlarıdır . Sonra kendini kanıtlayıp özel sektörde ilerlemek ve asgari ücretin çok üstünde kazanç sağlamak olmalıdır . Ömür boyu asgari ücretle ev +araba alınmaz Türkiye'de hiç bir tarihte bu olmadı olmayacakta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 19 Aralık 2024; 22:34:58 >

• Konuda akpli ler nedense asgari ücretin düşük olması gerektiğini savunuyor. La böyle bir mantık dünyaya gelmedi hiç..

• Cem kullanıcısına yanıt

Beklenti ne kadar düşük tutulursa reisin açıkladığı rakam o kadar yüksek görülür ,taktik bu Oysa enflasyon %45 açıklansa bile kümülatif olarak %55-60 zam olması gerekiyor eğer enflasyona ezdirmedim lafı doğru olacaksa

• Asgarî ücret tartışmalarını artık, senenin son birkaç günü, işvereni ürkütmeden işçiyi memnun edecek bir kurban pazarlığı görünüşünden çıkarıp, dargelirli tüm vatandaşların insan onuruna yaraşır bir hayat sürmesinin imkânını tartışmaya ve bunu inşaya döndürmemiz gerekir.

• 22-23 bandında olacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.