Şimdi Ara

2025 | Sistem Upgrade Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemimi upgrade etmek istiyorum ekran kartımdan memnunum zaten rtx 5000 serisi gelicek bu sebeple bir süre daha kullanabilirim. Ama işlemciyle dar boğaza girdiğini düşünüyorum bu sebeple işlemciyi upgrade etmek istiyorum bununla beraber Ramlerin 3200 MHZ'de çalıştığını düşünüyorum ama daha yüksek frekanslarda kullanmak istiyorum çok şükür bütçe sıkıntım yok tek keyfim bilgisayar olduğundan dolayı sağlam bir upgrade yapmak istiyorum. Ben aşağıda upgrade isteğimi açıkladım ama önerilere açığım dostlar örneğin bu 3ünü upgrade edeceğine komple şunlara geç vs.

İşlemci

RAM

Anakart olarak bir upgrade önerebilir misiniz RAM'lerin 3200 MHZ üstünde 6400,7700 Allah ne verdiyse üst düzey bir frekansta çalışması ve 4070 ti ile birlikte sıkıntısız bir 2k (2560x1440) oyunculuk deneyimi sunmasını istiyorum. Oyun oynarken youtube'a kayıt alıyorum bu sebeple gücü oldukça önemli ne tavsiye edersiniz.

Bu forumdan bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam AMD işlemcilerle beraber 3200 MHZ üstü ram kullanamazsın demişti öyle birşey doğru mu ? Eğer doğruysa neden AMD soketli anakartlar 3200 üstü bellek hızı destekliyor yazıyor anlamadım.

AMD Ryzen 7 5800X

32,0GB Dual-Channel DDR4 @ 1599MHz (16-18-18-36)

Micro-Star International Co., Ltd. X570-A PRO (MS-7C37) (AM4)

4089MB NVIDIA GeForce RTX 4070 Ti (ZOTAC International)

931GB Samsung SSD 870 QVO 1TB (SATA (SSD)) 35 °C

232GB Hitachi HP SSD S700 250GB (SATA (SSD)) 42 °C

1863GB Seagate ST2000DM008-2FR102 (SATA (SSD)) 34 °C

1863GB Seagate ST2000DM008-2FR102 (SATA (SSD)) 33 °C

1863GB PNY CS3040 2TB SSD (Unknown (SSD))

1863GB Samsung SSD 990 PRO 2TB (Unknown (SSD))

• Upgradeden kasit ne ? Ddr5-am5 sisteme gecmek mi yoksa sadece islemci degisimi mi?
    Anakarti tutacaksan islemci olarak 5700x3d al gec,ramler kalsin bosa masraf cikmasin(6000 mhz vs icinde ddr5 lazim)
    Diger turlu soket degisimi 7000 veya 9000 serisi islemci b650 anakart ve 6000 mhz cl30 ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 14 Ocak 2025; 20:35:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

İşlemci Anakart ve RAM değiştireyim diyorum ne tavsiye ediyorsun

• Sadece işlemciyi değiştirerek

5700x3d yapıp

9600x / 14600k seviyesinde sistemin olur

• Münebbih kullanıcısına yanıt

Hocam sağol ama benchmark hiç öyle demiyor. 2025 | Sistem Upgrade Tavsiyesi 

2025 | Sistem Upgrade Tavsiyesicpu.userbenchmark.com
    Please click the green human to continue - UserBenchmark
    https://cpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-Ryzen-7-5700X3D-vs-AMD-Ryzen-7-5800X/m2280831vs4085

• n201 kullanıcısına yanıt

Tavsiyen için teşekkürler ama % 20 yetmez çık çık upgrade ettikten sonra en az %50 fark isterem  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem Upgrade
    14 yıl önce açıldı
    Yeni sistem tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bybarone kullanıcısına yanıt
    Oyle bi dunya yok,sen 5700x3d al gec farki hissetmicen onca masraf yapip veya karti degistir sonucta oyunu oynatcak olan kart.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2kda 5800x darboğaz yapıyor diyosunuz cs valorant falan oynuyorsunuz sanırım. Bu tarz senaryolarda x3d işlemciler daha başarılı. Ancak 2kda fark pek fazla olmayacaktır.

Karşılaştırma için userbenchmark sitesini CPU ve GPUlar için kesinlikle kullanmamalısınız. Algoritması Intel'i favor edecek şekilde düzenleniyor. x3D'nin değerini algılamıyor. Bunu açık açık yorumlarında AMD'yi reklamla piyasa yapıyor şeklinde yeriyor. Intel ve Nvidia shill olarak biliniyor piyasada. Redditte Intel forumunda bile ban yemiş bir site.

• FaLCoN^ kullanıcısına yanıt

Hayır, hiç sevmediğim oyunlardır. pc-builds.com'dan baktığım ve aldığım fpsler sonucunda eşleşince bu sonuca vardım.

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt

Bunu duyduğuma üzüldüm. Hangi siteyi tavsiye edersiniz.

Hocam bu darboğaz bile değil. 9800x3d bile seçseniz yine bir miktar darboğaz gösterir. Sırf bu sebepten güncelleme niyetindeyseniz, çok gereksiz bir harcama olacak sizin için.

Ben hem GPU hem ce CPU karşılaştırmaları için verimlilik ve oyun açısından gamers nexus kullanıyorum. CPU için cpubenchmark ve passmark sonuçlarına baktığım da oluyor. gamersnexus'u beğeniyorum, shill olmadıkları kesin zaten, youtube kanalları da çok iyi. 5700x3D ile 5800X farklarına burada birçok oyun bazında, aynı zamanda üretkenlik uygulamaları bazında bakabilirsiniz. Yeter ki userbenchmark kullanmayın. :)

Oynayacağınız potansiyel oyunlara ve kullanacağınız uygulamalara göre kıyaslama yaparsınız.

gamersnexus.net
    GN Mega Charts: CPU Benchmarks & Comparison | GamersNexus
    https://gamersnexus.net/megacharts/cpus

Örneğin 1080p'de (daha CPU intensive) baldurs gate'de 5700x3D ile 109.2 FPS, 5800X ile 84.3 FPS alıyorsunuz. F1 24'te 1440p'de 345FPS'ye 289 FPS gibi.

Ama Blender 3D'de 5800X 17.7 dakikada render yaparken 5700x3D 20.1 dakikada render yapıyor. x3D nin cachesi çünkü tamamen oyun performansına yönelik hazırlanmış, bu tarz aplikasyonlarda daha yavaş çalışıyor (günlük kullanımda fark etmezsiniz). Buradan zipleme sürelerine bile bakabilirsiniz.

Gaming için 5700x3D ortalama aynı sistemde %20 daha performanslı 5800X'ten. Çözünürlük arttıkla GPU odak noktası olacağından bu fark azalabilir. Burada odak gaming mi ona karar vermek lazım.

Userbenchmark kullanmayın o nedenle, tekrar yazmak istedim. :)

• Halah_Sumul kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim emeğinize dediğiniz gibi yapacağım o halde bu siteyi kullanayım bende, kime güveneceğimizi şaşırdık valla.

Amacım gaming olacak dolayısı ile ciddi anlamda top seviye kullanmak istiyorum.

Benim cebimi arkadaşlarım bile düşünmez, valla bu forumda takılan insanların birer cevher olduğunu düşünüyorum.

Çok sağolun yorumunuza, top seviye kullanmak istiyorum en iyi performansları almak istiyorum. 

Kingdom Come Deliverance oynuyorum 40 fps'e drop yapıyor 2K'da bunu yaşamak istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bybarone

Benim cebimi arkadaşlarım bile düşünmez, valla bu forumda takılan insanların birer cevher olduğunu düşünüyorum.

Çok sağolun yorumunuza, top seviye kullanmak istiyorum en iyi performansları almak istiyorum. 

Kingdom Come Deliverance oynuyorum 40 fps'e drop yapıyor 2K'da bunu yaşamak istemiyorum.

Rica ederim hocam. Drop yaşamanızın sebebi farklı bir durum, sürücü vs olabilir. Ryzen 9000 serisini es geçip ryzen 10000 serisine terfi edersiniz, sisteminiz güzel.

Oyun oynarken OBS ile kayıt alırken FPS'lerde kayıp yaşıyorum şu parçaları beğendim ne dersiniz ?

Madem değiştireceksiniz ryzen9k serisinden bir tercih yapın derim. Bütçe kısıtlaması pek yoksa 9950x3d ve 9900x3d tanıtıldı yakında satışta olacaktır.

sizi dinleyeceğim, beklemeye karar verdim 2025 | Sistem Upgrade Tavsiyesi 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.