Şimdi Ara

2025 Zeekr 007 tanıtıldı: 'Dünyanın en hızlı şarj olan otomobili' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Zeekr başka bir dünya. Bunların sanırım 1000km üzeri menzil sunan aracı da vardı.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    :))) bu resmi görünce modum düzeliyor. Var ol dostum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • erdem552 kullanıcısına yanıt
    Şarj olma hızını ifade ediyor. Örneğin 38 dakika yerine 30 dakikada full şarj olacağını ifade eden bir değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricin -- 16 Ağustos 2024; 12:17:7 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt

örnek olsun diye alıntı yaptım da, kimsenin bu C değerinin ne olduğu hakkında bilgisi yok ama herkes işkembeden sallıyor  

C değeri pil kapasitesi üzerinden hesap edilir. 1C pilin kapasitesidir. örnek olarak 8000mah'lik bir pilde 1C demek tam kapasite demektir yani 8000mah demektir. 2C ise 16000mah demektir.

haberde bahsi geçen 5.5c değeri pilin kapasitesinin max 5.5 katı hızında şarj olabilir demektir. yani yine 8000mah (8 amper) örneğinden gidecek olursak 8 amperlik bir pilin (8*5.5) max 44 amper akım basarak şarj edilebileceğini gösterir. kaç dakikada şarj olacağını da bu değerden yola çıkarak bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 18 Ağustos 2024; 9:45:21 >
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt

yazdığım süreden farklı bir sonuç yok

2c 30dk

4c 15 dk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 17 Ağustos 2024; 10:43:34 >

yoo gayette var. 2c 30dk, 4c 15dk diye kesin sürelerle belirtemezsin. teoride doğru olsa da pratikte değil. belirtilen C değerleri pilin boşken çekebileceği max değerlerdir. doldukça hız yavaşlayacağı için şarj süresi de uzayacaktır.

• TiesTorN kullanıcısına yanıt

Onu zaten üretici hesaplamış , doldukca yavaşlayacaginida hesaba katıp. C değerini vermiş.

Takıntı yaptın iyice

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben burda üreticiden bahsetmiyorum, bu teknik terimlerin ne anlamda kullanıldığını açıklıyorum. doğrusunu öğreneceğin yere boş boş konuşup duruyorsun. cahil hayatında sana başarılar.

• sarj hizi 5.5c çıkarıldı diyor. biz 2013 yilinda zaten 10c lityum polimer, lipo pil 10c, 20c sarj ediyorduk. tabi 100kw bataryayi 10c sarj etmekde cok tehlikeli. kolay degil.cok guc gerektirir.ilkokul matematigi ile 1mw anlik güç gerektirir ki bu suanlik imkansiza yakin

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.