Şimdi Ara

2030 yılında gelmesi beklenen 6G teknolojisi, 5G'den on kat hızlı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Son zamanlarda en çok konuşulan teknolojilerden birinin 5G olduğunu söylemek mümkün. Şirketler ve operatörler 5G pazarında ön plana çıkmak için mücadele ediyor ve bunun son örneği ise 5G destekli akıllı telefonların birbiri ardına piyasaya sürülecek olması.

Ayrıca Bkz.Apple, koruyucu sağlık teknolojisi üzerinde çalışıyor

6G çalışmalarına hükümet desteği

Ancak Japonya daha şimdiden 6G çalışmalarına başlamış durumda. NTT Docomo ve Toshiba gibi şirketler, zamanı geldiğinde teknolojik bir atılım yapmak için 6G teknolojisinin geliştirilmesine ciddi yatırım yapıyorlar. Japon hükümeti tarafından da finanse edilen bu şirketler, 6G teknolojisinin 2030'da hazır olacağını belirterek, pastadan en büyük payı kapmaya çalışıyorlar.

Japonya, teknolojik olarak 6G teknolojisini geliştirirken, buna katkıda bulunan şirketler ise alacakları patentlerle ciddi ölçüde kârlı olabileceklerini düşünüyorlar. Ayrıca 6G teknolojisinin, 5G'ye oranla on kat daha hızlı olacağı belirtilirken, Japonya'nın ise bu teknolojide öncü olmak istediği belirtiliyor. Zira ülke, 5G'nin ticari olarak hizmete sunulması konusunda ABD ve Güney Kore'nin gerisinde kalmıştı. Anlaşılan o ki bu kez aynı hatayı yapmayacaklar.

• türkiye olarak yerli ve milli 7g yi yapıp gücümüzü dünyaya göstermeliyiz. prototipini hemen italyanlara hazırlatalım 2030 a kadarda bursada fabrikasını kurup üretiriz.

• Ihtiyacımiz var mı acaba ?

• xiaomi mi 9t pro mu alsam diyordum ama bu saatten sonra 5g olmayan telefon alınmaz diye düşündüğümden vazgeçtim.

• Mobil'deki saçma sapan kotalara bir ayar gelsin artık. Yıl olmuş 2020 hala 5-10 gb kotalı paket satıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sipihrz

Ihtiyacımiz var mı acaba ?
    mobildeki kotolarla aran iyiyse ihtiyacin yok. koto olmasinin nedeni toplam hizin binlerce, onbinlerce kisiye ayni anda yetmiyecek olmasindan. 3g den 4g gecisle kotalar ciddi oranda arti, 5g ve 6g de kota sorunu tamamen ortadan kalkabilir, en azindan makul bir ucreti verene.
  • Sene 2030:
    Turkcell: Şahane 5 Gb tarifesi
    TTelekom: Efsane 5 Gb tarifesi
    Vodafone: Süper 5GB tarifesi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence 5G ye Turkiye gecmesin beklesin 6G yi :) . Birisinden ilham aldim da :) ... Suan 4G icin gereksiz diyen biri vardi 5G yi bekleyin demisti. Ama anlasilan ilk gecen ulkelerden de degilmisiz gecen yil itibariyle ...

• bu hıkaye boyle surer gıder..anı yasayın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yani ben bunu türk telekom mantığıyla anlıyorum. 10 kata kadar daha hızlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: classf2re

Sene 2030:
    Turkcell: Şahane 5 Gb tarifesi
    TTelekom: Efsane 5 Gb tarifesi
    Vodafone: Süper 5GB tarifesi
    *2GB'ı sadece sosyal medyada ya da gece geçerli.
  • Direk 5.5 G ye geçelim

• Daha Türkiye'de 4G düzgün çalışmıyor

• ..

• 5.5 G olur bence

• Bize ne zaman düzgün 4G gelcek acaba

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • classf2re kullanıcısına yanıt
    yok hocam yerli ve milli baz istasyonlarımızı kurunca inşallah 2030 da tariflerimiz 10 gb olacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.