Şimdi Ara

205/55/16 YERİNE 225/55/16 ALSAM NE GİBİ AVANTAJLARI-DEZAVANTAJLARI OLUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler,aracımın lastiklerini değiştirmem lazım.İyice kabak oldu.Yolda beni tedirgin ediyor..
    Yeni bir takım yaz lastiği almam lazım. Continental Premium Contact 5 veya Michelin Pilot Sport 3 alacağım.
    Şimdi, aracımın orjinal ebatları 205/55/16. Bunların yerine 225/55/16 alsam ne gibi avantaj ve dezavantajları olur? Yol tutuşu artsın diye istiyorum,birde 205 tabanlı lastik araca biraz küçük geliyor gibi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çamurluk arası genişse sorun olmaz. Konfor ve yol tutuş artar. Jant iyiden iyiye ufak gözükür. Jant alamazsam mondeoya bende bu ebatları takıcam. A4ün orjinal ebatları diye biliyorum.

• Jantları değiştirmezseniz sıkıntı olabilir, yanlardan ve içlerden jant lastiği kesebilir.

• Yol tutuş artsin diyorsan 225 50 16 cok farkeder sasarsin

• nkaradeniz kullanıcısına yanıt
    Öyle.bir korkum da var.Acaba 225 yerine 215 mi tercih etsem.205 ile aralarında 100 lira civarı fark var gibi. 4 lastik te 400 lira

• fark olmaz
  • 205 55 16 conti sport 5 alın. Ebatla oynamaniza gerek kalmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O ebatta csc 5 yok sanırım, varsa da ben bulamadım.
    215/55/16 bence daha iyi tercih olur, ama onda da aynı riskler daha az olmak kaydıyla var, lastik havalarını sık sık kontrol edin değiştirecek olursanız.

• Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Premium Contact dusunuyorum. Conti sport pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

O ebatta csc 5 yok sanırım, varsa da ben bulamadım.
    215/55/16 bence daha iyi tercih olur, ama onda da aynı riskler daha az olmak kaydıyla var, lastik havalarını sık sık kontrol edin değiştirecek olursanız.

O zaman 215 55 16 da guzel olur.

• Değişim yüzdesi %3,6 olduğundan tavsiye edilmez.

http://www.lastik724.com/lastikhesaplama.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 12 Aralık 2015; 13:52:46 >
  • Yakıt tüketimi bi tık artacaktır.
  • 225/50r16 yada 215/50r16 düşünebilirsin. Kuru zeminde yol tutuşun iyileşmesi muhtemel ıslak zeminde kalın lasitkle daha dikkatli olmasın karda özellikle çok kötü olur... senin yerinde olsam orginal ebatında kalırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinpurcek -- 12 Aralık 2015; 14:01:42 >
  • Şuan aracıma kışlık lastik alacak olsam 205/55 r16 yazlıkta ise 215/55 r16 alırım. Aracımın orjinal lastik ebatlarıda 215/55 r16. Şunuda belirtmek isterim lastikte 1 cm genişliğin artması yol tutuşa ne kadar etki edebilir. Orası tartışılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.