Şimdi Ara

205 km hızla gelen ölüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
5.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araba ne olursa olsun sonuçta insan vücudu belli bir yere kadar dayanıyor.Dışımıza bir şey olmasa kesin iç kanamasından gideriz.
  • Çok üzücü...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

quote:

Orijinalden alıntı: individual

kaza yapınca hız göstergesinin sabit kalması bana şehir efsanesi gibi geliyor.
    Ayrıca Allah rahmet eylesin

Banada öyle geliyor.205 kmh süratte o araç o şekilde olmaz gramafon gibi olur egzoza kadar girer önü.
    Çarpmanın şiddetiyle gösterge bozuluyor bence nerde duracağı belli olmuyor.
    ARacın aldığı hasardan 120-140 arası bir hızda olduğunu tahmin ediyorum ama 205 kmh ile o halde olmaz o araç.

+1 sanmıyorum 200 üzerinde bir hızla biyere çarpıp paket olmayacak aracın var olduğunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oyalanirolduk -- 16 Kasım 2009; 23:44:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dozi17

quote:

Banada öyle geliyor.205 kmh süratte o araç o şekilde olmaz gramafon gibi olur egzoza kadar girer önü.
    Çarpmanın şiddetiyle gösterge bozuluyor bence nerde duracağı belli olmuyor.
    ARacın aldığı hasardan 120-140 arası bir hızda olduğunu tahmin ediyorum ama 205 kmh ile o halde olmaz o araç.

İyide adam duran kamyona vurmadı ya. Kamyon da heralde bi 100le gidiyodur TEM'de.

Yani duran kamyona 105le vurmuş gibi düşünebilirsiniz kazanın şiddetini. Kamyon'un da nasıl bir şeklinin oldugu ve agırlıgı önemli tabi. Belki de kamyon dedikleri şey ekmek arabası tarzı bir kamyondu, belki de çimento kamyonuydu bilmiyoruz.

Benim beklentim dogrultusunda bir resimdi, gerçi biraz daha fazla hasar bekliyodum açıkçası. Volvo yerine baska bir araba olsa heralde arka koltuklara insan girecek kadar delik kalmayabilirdi. Sonuçta saç kalınlıgı ve agırlık da bu gibi kazalarda önemini gösteriyor.

Bu arada Allah acil şifalar versin komada olan 19 yaşındaki arkadaşımıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 16 Kasım 2009; 23:50:33 >

• arabada 4 kişi var 3 ü ölüyor diğeri komada, yahu 4 kişinin vebalini nasıl ödersin be adam , 205 le insanları ölüme götürmek'' tabiri caizse koyun gibi '' anlamak mümkün değil, bu nasıl bir cahilliktir, bu nasıl kendini bilmezliktir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3t

Yorumlardan bir tanesi :

"20 yildir avrupada araba kullaniyorum,ilk kez turkiyede bu yil araba kullandim. Ben hayatimda istanbuldaki suruculer kadar bencil, sabirsiz, surat yapan, trafik kurali dinlemeyen baska surucu gormedim> Ustune ustelik bazi yollarda yeterli levha yok.Belediyeler napiyor anlamiyorum"

YORUMSUZ

sırf bu istanbul sürücüleri yüzünden bu ilden taşınılır adama sonuna kadar katılıyorum
  • Yazık Allah rahmet eylesin
  • quote:

Bende aynı fikirdeyim
  • Peki o aracin icindekiler 205 ile giderken bir tanidigimiza bir akrabamiza çarpsa buradan Allah rahmet eylesin diyemilcekmiydiniz ?
    sayet demiyorum ben herkes kendine verilen canin kiymetini bilsin onun bile suali sorulacak bir gün..
  • makasçıların sonu kamyon arkasıdır eninde sonunda.
  • Araba volvo s40'a benziyor. büyük ihtimalle 1600 cc motor var üzerinde. 1600 cc arabayla 205 km/h hızda kamyona (kamyon şöförünin ifadesi alınabildiğine göre bildiğimiz kamyon/çimento kamyonu) arkadan gireceksin ve hasar orta kısma kadar gelecek. tipik medya abartması. 205 km/h ile kamyon arkasına girilse jiletle kazırlar kamyonun tamponundan.

Ölenlere Allah rahmet eğlesin.
  • quote:

Katılıyorum...
  • 6 ay önceye kadar Edirne - İstanbul arası çok sık seyahat ediyordum. Her gidiş gelişimde bu sefer acaba bir kamyonun arkasına yapışacamıyım diye düşünüyorum. Yol üç şeritli kamyon kamyonu solluyor sollayanında arkasında başka bir kamyon uzak dan görüyorum öyle gidiyorlar sorun yok, hızımda 120 civarında. Ne hikmetse tam ben yaklaşırken arkadaki kamyon sanki bir şeyden kaçar gibi bir anda sol şeride geçiyor, ardında açı bir fren sesi, kamyoncuya iltifatlar ardından korna. Bu bir değil iki değil her seferin bir kaç defa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibhaavci -- 17 Kasım 2009; 9:26:11 >
  • quote:

Yorumlardan bir tanesi :

"20 yildir avrupada araba kullaniyorum,ilk kez turkiyede bu yil araba kullandim. Ben hayatimda istanbuldaki suruculer kadar bencil, sabirsiz, surat yapan, trafik kurali dinlemeyen baska surucu gormedim> Ustune ustelik bazi yollarda yeterli levha yok.Belediyeler napiyor anlamiyorum"

YORUMSUZ

O arkadaş bi ara Ankaraya gelsin, kafayı sıyırır! İstanbul ne güzelmiş der...
  • kadran takılı kalmış...

205 km hızla gelen ölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Yorumlardan bir tanesi :

YORUMSUZ

O arkadaş bi ara Ankaraya gelsin, kafayı sıyırır! İstanbul ne güzelmiş der...

İzmirede bekleriz HANZOLAR buradada çoğaldı

• Allah rahmet etsin.

Volvo gerçekten sağlam arabaymış kim ne derse desin.
  • 205 ile vurmak ne demek ya, Bence o hıza bu araç gerçekten çok iyi.Gördüğümde çözemedim corolla sandım, göstergeleri görünce anladım.Yine de kurtulma şansı varmış gibi duruyor fakat kaza anındaki durumu bilemediğimizden sonuç kötü olmuş.
    Kontrolsüz hız felakettir. Araç ne olursa olsun, o hızlara çıkmak akıl akrı değil.3 kişi gitti bir hiç için yazık günah değil mi?
    Söylenecek bişey yok...
  • Hastenedeki arkadaşa acil şifalar dilerim.. Ölenlerede Allah rahmet eylesin..

Hepimizin başına gelebilecek bir durum.. Bir kez daha gözümüzü açmamız, ders almamız için bir fırsat! Kesinlikle hıza karşı bir insan değilim ama biyere yetişmek için hız yapıldığında sonu çoğu zaman hüsran oluyor.. O yüzden geç gidelim, güç olmasın.. Ben keyfe keder basarım, yol boş olur (T4 varken) 240'larada zorlarım ama sıkışık trafikde veya tehlikeli yollarda hız yapmak intihar gibi birşey..

Bu kazaya gelince aracın 205km ile çarpmış olmasına niye hiçbiriniz inanamadınız anlayabilmiş değilim.. Kamyonun hızınıda ortalama 60 alırsak, 140km civarı duran (ESNEMELİ!) bir cisme çarpmış olarak farzedebiliriz.. Ncap v.b. testlerde çarpılan materyaller esnemesizdir.. Yani kazanın bütün şoku araç tarafından emilir.. Bu testlerin 60 km ile yapıldığını hepiniz biliyorsunuzdur.. 60 km de esnemesiz cisime karşı hayat kurtarabilen bir araç, trafikde yaşanan çoğu kazada 100km'ye varan hızlarda hayat kurtarabilir, ne derece sakatlık olur veya hasar ne olur kazaya göre değişir ama ortalama olarak bunu diyebiliriz.. Bu kazada ise 140 ile çarptığını farzetmiştik ve araç içindekiler ölüyor, bir kişi oda çok ağır hasarla çıkıyor! Sizce bunları göz önünde bulundurunca çok mu saçma 205 km ile çarpması..

(işim gereği fizik bilgim iyidir, bahsettiklerimde fizik esaslarına dayanmaktadır)

• Araçları kullananlar insanlar olduğu sürece kazalar olacakdır.
    Konumuza dönersek Volvo'nun sağlamlığı ve güvenilirliği yüksek bir araç,
    işletim maliyetleri yüksek olabilir ama sevdiklerinin yedek parçası olmadığından ve trafikte sorumsuz insanlar olduğu sürece böyle güvenli arabalara ihtiyaç var bence.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.